25 травня 2017 рік служіння в чеверг

Премудрий Бог бажає дати нам славне життя – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Писання:

  1. (До филип’ян 3:13-21)

«13. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, 14. я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі.15. Тож усі, хто досконалий, думаймо це; коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це.16. Та до чого дійшли ми, поступаймо в тім самім далі.17. Будьте до мене подібні, браття, і дивіться на тих, хто поводиться так, як маєте ви за взір нас.18. Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться, як вороги хреста Христового.19. їхній кінець то загибіль, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі… Вони думають тільки про земне!20. Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа,21. Який перемінить тіло нашого пониження, щоб стало подібне до славного тіла Його, силою, якою Він може і все підкорити Собі.»

Презентація теми:

Людина є створінням Божим, вона має тіло яке матеріальне і душу – нематеріальну.Саме душа оживляє тіло і керує ним, вона створена Богом і покликана існувати вічноз Йоголаски. Існування людини не закінчується в день смерті, вона переходить до вічного життя. Смерть увійшла в людини через гріх. Хвороби і страждання безпосередньо або опосередковано пов’язані з гріхом. Гріхи, або гріховний спосіб життя – стан душі. Поки душа з’єднана з тілом, тіло живе.Господь Ісус воскрес в тілі іншої природи, так що Він міг з’явитися серед учнів, навіть якщо двері були зачинені і Він не увійшов через двері.(Див. Ів. 20:24-29)Тіло, в якому воскрес Ісус було нетлінним, і точно також будуть нетлінними і наші тіла у воскресінні.Бог потрібний нам, алей ми потрібні Йому, нехай наше ставлення буде більш відповідальним в взаємовідносинах з Ним. Бо за нас заплачена висока ціна — ціна Святої Крові Ісуса Христа. Настільки ми дорогоцінні в очах Бога, що Він цінує нашу індивідуальність, дбайливо обходиться з нами, лише лагідно пропонує Свою волю. Добрі діла є виявленням правильної віри, а віра є основою всього християнського життя. «Якщо Бога немає, а я в Нього вірю, я нічого не втрачаю. Але якщо Бог є, а я в Нього не вірю, я втрачаю все.»- Блез Паскаль.Нехай ім’я Господнє буде прославлене в нашому житті. Амінь!

 

Значення вознесіння Ісуса Христа – Станіслав проповідь

Тексти Писання:

  1. (Дії Апостолів 1:9-12)

«9. І, прорікшиоце, як дивились вони, Він угору возноситись став, а хмара забрала Його сперед їхніх очей… 10. А коли вони пильно дивились на небо, як Він віддалявся, то два мужі у білій одежі ось стали при них, 11. та й сказали: Галілейські мужі, чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо! 12. Тоді вони повернулись до Єрусалиму з гори, що Оливною зветься, і що знаходиться поблизько Єрусалиму, на віддаль дороги суботнього дня.»

Презентація теми:

Вознесіння Ісуса Христа на небо – одне з головних подій історії християнства, воно має особливе значення для кожного віруючого у Бога.Коли ж Господь наш, вбрався в людське єство, зійшовши на небо, явив для всього роду людського шлях до небес.Вознесіння Христа дало надію для всього християнського світу. Євангеліст Іоанн так наводить слова Спасителя в своєму Євангелії: «… і де Я, там буде й слуга Мій. Як хто служить Мені, того пошанує Отець.» (Ів. 12:26). Бажання зустрічі з Христом і очікування Його приходу — це свідчення любові християнина до свого Господа.Вознесіння Христове утверджує нашу надію. Вже сам факт, що Христос людську природу возніс на небо, дає нам надію, що й ми там будемо. Настане час, коли Церква буде взята від землі на небеса. В першому посланні до Коринтян 15:51 Павло говорить: «не всі ми заснемо, та всі перемінимось…»і «…потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом.» (1Сол. 4:17) У той час як для одних день пришестя Христа буде днем радості, порятунку і вічної слави, для інших він буде днем скорботи і ридань, день суду і смерті. Сьогодні час сприятливий для служіння Богу, час покаяння, час порятунку. Немає нічого важливішого на Землі, ніж бути готовими до зустрічі з Христом. А для тих, хто не очікує повернення Христа, Його пришестя буде раптовим.«…прийде день Господній так, як злодій вночі.» (1Сол.5:2)Будь готовим до зустрічі з Христом!Постарайся зрозуміти і полюбити Бога також сильно, як Він любить тебе!

Сенс та значення вознесіння Ісуса Христа:

  1. Христос вилив на Церкву Духа Святого;

«…Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його.» (Ів. 16:7) Дух Святий зійшов на церкву у великій силі, ознаменувавши нову еру в історії спасіння.

  1. Через гріхопадіння прийшло прокляття і розділення з Богом, гріх ніхто з людей перемогти не може і Тільки Кров Ісуса Христа усунула гріх.Принісши Ісуса Христа, Бог віддав у жертву найдорожче і досконале, що було у Нього. «і не з кров’ю козлів та телят, але з власною кров’ю увійшов до святині один раз, та й набув вічне відкуплення… Тому Він Посередник Нового Заповіту, щоб через смерть, що була для відкуплення від переступів, учинених за першого заповіту, покликані прийняли обітницю вічного спадку.» (Євр 9:12;15)Тільки Ісус Христос може клопотати за нас перед Богом.
  2. Вознесіння Ісуса було буквальним, фізичним поверненням на небеса. Він підіймався з землі поступово і зримо. Коли учні намагалися розглянути як віддалявся Ісус, з’явилися два ангели, пообіцявши, що Христос повернеться точно таким же чином, як пішов! Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!» (Дії. 1:10-11)

Вознесіння Господа Ісуса Христа на небо, так само, як і Його воскресіння із мертвих, є вищим проявом сили та могутності і має велике значення для спасіння кожної людини. Амінь!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *