17-18 червня 2017 року Випуск місіонерської школи Весна 2017

Будь працівником на ниві Божій – Микола Каленик проповідь

Тексти Писання:

1.(Від Матвія 20:1-7)

«1. Бо Царство Небесне подібне одному господареві, що вдосвіта вийшов згодити робітників у свій виноградник. 2. Згодившися ж він із робітниками по динарію за день, послав їх до свого виноградника. 3. А вийшовши коло години десь третьої, побачив він інших, що стояли без праці на ринку, 4. та й каже до них: Ідіть і ви до мого виноградника, і що буде належати, дам вам. 5. Вони ж відійшли. І вийшов він знов о годині десь шостій й дев’ятій, і те саме зробив. 6. А вийшовши коло години одинадцятої, знайшов інших, що стояли без праці, та й каже до них: Чого тут стоїте цілий день безробітні? 7. Вони кажуть до нього: Бо ніхто не найняв нас. Відказує їм: Ідіть і ви в виноградник.»

2.(2 до Солунян 2:14-17)

«15. Отже, браття, стійте й тримайтеся передань, яких ви навчились чи то словом, чи нашим посланням. 16. Сам же Господь наш Ісус Христос і Бог Отець наш, що нас полюбив і дав у благодаті вічну потіху та добру надію,17. нехай ваші серця Він потішить, і нехай Він зміцнить вас у всякому доброму ділі та в слові!

Презентація теми:

Бог ніколи не запізнюється, довіряй Йому і прийде благословення. Кожен із нас є працівник в Божому винограднику. Щоб стати ревним служителем Божим, потрібно начитися долати труднощі.Наші попередники багато терпіли за Слово Боже, свої найкращі роки життя провели в таборах суворого режиму. Була заплачена велика ціна щоб ти і я сьогодні мали істинне віровчення в єдиного Бога Отця, Сина і Святого Духа. Богу дуже важливо з яким серцем ти виконуєш Його заповіді.Погляд Бога і людський погляд відрізняються. Аналізуючи вчинки людей ми можемо робити певні  висновки, але Бог бачить мотиви і наміри серця. Починаючи служіння на ниві Божій важливо бути терпеливим. Результат не може бути одразу, бо посіяне зерно не одразу проростає. Саме дотик Святого Духа до серця людини дає початок дії Слова Божого в її житті. Нехай Господь дасть вам сили залишатись в покорі і вірності Йому, щоб сказані слова не розходилися з справами і вчинками, бо у вчинках людина розкривається найбільше. Амінь!

 

Виконуй доручення Ісуса Христа – Генадий Шевчук проповедь

Тексти Писання:

  1. (Буття 48:1-3)

«1. І сталося по тих випадках, і сказано було Йосипові: Ось батько твій хворіє. І він узяв із собою обох своїх синів, Манасію та Єфрема. 2. І промовив він до Якова й сказав: Ось до тебе прийшов твій син Йосип! І зміцнився Ізраїль, та й сів на постелі. 3. І сказав Яків до Йосипа: Бог Всемогутній явився був мені в Лузі в землі ханаанській, і поблагословив мене.»

2.(1 до Коринтян 15:4-8)

«4. і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням, і що з’явився Він Кифі, потім Дванадцятьом… 8. А по всіх Він з’явився й мені, мов якому недородкові.»

Презентація теми:

Держись Господа Ісуса Христа!Кожному християнину необхідно запалитися вогнем ревності до діла Божого і з гідністю виконувати своє призначення на землі та велике доручення Ісуса Христа.Одного разу Він відкрився тобі і благословив тебе, тому віддано працюй на ниві Божій, щоб Його ім’я прославлялося!Ми покликані служити Йому і звершувати наше служіння з ревністю. Амінь!

 

Праведність у Христі – Василь Войтович проповідь

Тексти Писання:

1.(1 Петра 1:13-19)

«13. Тому то, підперезавши стегна свого розуму та бувши тверезі, майте досконалу надію на благодать, що приноситься вам в з’явленні Ісуса Христа.14. Як слухняні, не застосовуйтеся до попередніх пожадливостей вашого невідання,15. але за Святим, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім поводженні,16. бо написано: Будьте святі, Я бо святий!17. І коли ви Отцем звете Того, Хто кожного, не зважаючи на особу, судить за вчинок, то в страху провадьте час вашого тимчасового замешкання.18. І знайте, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного вашого життя, що передане вам від батьків,19. але дорогоцінною кров’ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти…»

Презентація теми:

«Або коли б Я моровицю послав до цієї землі, і вилив би на неї свою лютість у крові, щоб вигубити з неї людину й скотину, а Ной, Даниїл та Йов були б серед неї, як живий Я! говорить Господь Бог, ані сина, ані дочки не врятували б вони! Вони в своїй справедливості врятують тільки свою власну душу.» (Єзек 14:19,20)

Три праведника: Ной, Йов та Даниїл.

  • Ной переборов світ і залишився вірним Богу.

«…був чоловік праведний і невинний у своїх поколіннях. Ной з Богом ходив.»

(Бут. 6:9)

«І промовив Господь до Ноя: Прийшов кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них. І ось Я винищу їх із землі.» (Бут. 6:13)

Йов і його родинабули спасені, але весь комфорт був забраний.

Порада: не стосуйтесь до віку цього. «Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли любить хто світ, у тім немає любовиОтцівської…» (1Ів. 2:15)

«Світ ловив мене, та не спіймав» (Г. Сковорода)

  • Йов поборов своєю вірою самого потужного ворога людей – диявола.

Диявол фронтом виступив у всі сфери його життя. В один день Йов похоронив всіх своїх дітей, було згублено все багатство і крім того,він втратив здоров’я.І «…узяв собі черепка, щоб шкребти себе. І він сидів серед попелу…»(Йов. 2:8) «І сказала йому його жінка: Ти ще міцно тримаєшся в невинності своїй? Прокляни Бога і помреш!…» (Йов 2:9,10)І сказав Йов: «Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху» (Йов 19:25)Прийшов час Бог вернув йому багатство і славу.(Див. Йов 42:12-16)

Порада: Будь сильним в Ісусі Христі! «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.» (Фил. 4:13)В крові Ісуса Христа є сила, вона допомагає перемогти всі атаки диявола. Бог обіцяє разом з тобою проходити всі скорботи!  Ти не один! «Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.» (Мт. 28:20)

  • Даниїл переборов своє тіло;

Знаходячись на чужині і маючи великі можливості Даниїл залишився праведним перед Богом. Розкіш, багатство, принади світу не заволоділи його серцем.

Порада: Нехай Слово Боже завжди живе і діє в вашому серці щоб ваше служіння буде ефективним і приносило багато плоду для Царства Божого.

Нехай Господь благословить вас! Амінь!

Твоє серце і Бог – Віталій Кисилиця проповідь

Тексти Писання:

  1. (Єремія 18:1-6)

«1. Оце слово, що було до Єремії від Господа, говорячи: 2. Устань, і зійди до дому ганчара, і там почуїш слова Мої.3. І зійшов я до дому ганчара, аж ось він робить працю на кружалі.4. І в руках ганчарапопсулась посудина, яку він із глини робив. І він знову зробив з неї іншу посудину, як сподобалося ганчареві зробити.5. І було мені слово Господнї, говорячи:6. Чи не міг би зробити й Я вам, як ганчар цей, о доме Ізраїлів? каже Господь. Ось як глина в руці ганчара, так в руці Моїй, доме Ізраїля, й ви!»

  1. (2 Тимофію 2:20-26)

«20. А в великому домі знаходиться посуд не тільки золотий та срібний, але й дерев’яний та глиняний, і одні посудини на честь, а другі на нечесть. 21. Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло.»

Презентація теми:

Бог дарував людині свобода вибору.Без дозволу людини Господь ніколи не буде нав’язувати Свою волю. Даючи згоду на співпрацю, Бог Духом Святим починає діяти в серці. Християнське життя – це життя щоденного покори, підпорядкування і постійного подолання.Коли ми стаємо податливими в руках Божих, як глина в руках гончара, Бог робить з нас посудину для почесного вживання.Слово Боже і Сила Святого Духа – це основні засоби, з допомогою яких Бог змінює нас, але ці засоби працюють якщо наше серце в правильному становищі. Іноді Господь використовує людей, обставини для смирення нашого серця. Будемо пам’ятати, що ми – глина в руках Творця.Його бажання, щоб ми жили в святості, тобто щоб були відділені від гріха для здійснення Його праці.«Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!» (Євр. 13:8) Амінь!

 

Пізнання Бога – Александр Гармаш проповедь

Тексти Писання:

  1. (Єремія 31:33,34)

«33. Бо це ось отой Заповіт, що його по цих днях складу з домом Ізраїля, каже Господь: Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом! 34. І більше не будуть навчати вони один одного, і брат свого брата, говорячи: Пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, каже Господь, бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха!»

  1. (2 Петра 1:3,4)

«3. Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою. 4. Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління.»

Презентація теми:

Успіх як в духовному так і в матеріальному житті залежить від бажання і зусиль самої людини. Процес пізнання – це процес набуття знань про явища і закономірності. Пізнання Бога – це не тільки дізнатися про Бога, зібрати факти, свідчення про Нього. (Див. 2Петр. 3:18) Пізнати Бога означає пізнати Його як особистість всім своїм серцем. Слово Боже закликає нас до пізнання Бога.«Тож промовив Ісус до юдеїв, що в Нього ввірували: Як у слові Моїм позостанетеся, тоді справді Моїми учнями будете, і пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить!» (Ів. 8:31,32) Коли християнин пізнає Бога, Дух Святий очищує серце від гріха і його наслідків. Білія закликає бути схожим на Ісуса Христа характером і діями. Священик Асаф говорить:А я, мало не послизнулися ноги мої, мало не посковзнулися стопи мої, бо лихим я завидував, бачивши спокій безбожних бо не мають страждання до смерти своєї, і здорове їхнє тіло, на людській роботі нема їх… і роздумував я, щоб пізнати оте, та трудне воно в очах моїх, аж прийшов я в Божу святиню, і кінець їхній побачив…»(Пс. 72:2-5; 16-17) Якщо ти є в центрі Божої волі Господь обов’язково буде навчати, відкривати Своє Слово. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *