31 грудня 2017 рік служіння в неділю

Божа присутність – Сергій Левкович проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Ісая 66:1,2)

«1. Так говорить Господь: Небеса Мій престол, а земля то підніжок для ніг Моїх: який же то храм, що для Мене збудуєте ви, і яке ото місце Його відпочинку? 2. Таж усе це створила рука Моя, і так все це сталось, говорить Господь! І при тому дивлюсь Я на вбогого та на розбитого духом, і на тремтячого над Моїм словом.»

2. (Неемія 1:2-7)

«2. І прийшов Ханані, один із братів моїх, він та люди з Юдеї. І запитався я їх про юдеїв, що врятувалися, що позостали від полону, та про Єрусалим. 3. А вони сказали мені: Позосталі, що лишилися з полону, там в окрузі, живуть у великій біді та в ганьбі, а мур Єрусалиму поруйнований, а брами його попалені огнем… 4. І сталося, як почув я ці слова, сів я та й плакав, і був у жалобі кілька днів, і постив, і молився перед лицем Небесного Бога. 5. І сказав я: Молю Тебе, Господи, Боже Небесний, Боже великий та грізний, що дотримуєш заповіта та милість для тих, хто любить Тебе та дотримуєш заповіді Свої, 6. нехай же буде ухо Твоє чутке, а очі Твої відкриті, щоб прислухуватися до молитви раба Твого, якою я молюся сьогодні перед Твоїм лицем день та ніч за Ізраїлевих синів, Твоїх рабів, і сповідаюся в гріхах Ізраїлевих синів, якими грішили ми проти Тебе, і я і дім батька мого грішили! 7. Ми сильно провинилися перед Тобою, і не дотримували заповідей, і уставів, і прав, які наказав Ти Мойсеєві, рабові Своєму.»

Презентація теми:

Ми маємо потребу у Божій присутності, щоб Його благодать діяла у нашому житті. «Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває!» (Пс. 126:1) Якщо Господь приходить у серце людини, там зароджується життя. «Звеселиться пустиня та пуща, і радітиме степ, і зацвіте, мов троянда, розцвітаючи, буде цвісти та радіти, буде втіха також та співання, бо дана йому буде слава Лівану, пишнота Кармелу й Сарону, вони бачитимуть славу Господа, велич нашого Бога!» (Іс. 35:1,2)

(Неем. 1:2-7) Одним з найцікавіших героїв Старого Завіту є Неємія. Як тільки він почув, що стіни Єрусалиму зруйновані, то почав діяти. На батьківщині Закон Божий був повністю занедбаний, гріх оселився в людських серцях. Неємія почав кликати до Господа, шукати відповіді на питання, що ж йому робити. Він вирішує йти і відновлювати стіни Єрусалима. Неємія знав Господа і, Господь був з ним! «А що дала решта народу: золота двадцять тисяч дарейків, а срібла дві тисячі мін, а священичих шат шістдесят і сім. І осілися священики, і Левити, і придверні, і співаки, і дехто з народу, і храмові підданці, і ввесь Ізраїль по своїх містах…» (Неем. 7:72,73) Побудувавши місто, народ почав відновлювати духовне життя. «І зібрався ввесь народ, як один чоловік, на майдан, що перед Водною брамою, і сказали учителеві Ездрі принести книги Мойсеєвого Закону, що наказав був Господь Ізраїлеві. І приніс священик Ездра Закона перед збори з чоловіків та аж до жінок, і всіх, хто розумів чуте, першого дня сьомого місяця. І читав він у нім на майдані, що перед Водною брамою, від світанку аж до полудня, перед чоловіками й жінками та тими, хто розуміє, а уші всього народу були звернені до книги Закону. І стояв учитель Ездра на дерев’яному підвищенні, що зробили для цієї справи, а при ньому стояв Маттітія, і Шема, і Аная, і Урійя, і Хілкійя, і Маасея на правиці його, а на лівиці його: Педая, і Мішаїл, і Малкійя, і Хашум, і Хашбаддана, Захарій, Мешуллам. І розгорнув Ездра цю книгу на очах усього народу, бо він був вище від усього народу, а коли він розгорнув, увесь народ устав.» (Неем 8:1-5) Дослідження Слова Господнього є запорукою Божої присутності. Бог діє через Своє Слово. «І поблагословив Ездра Господа, Бога великого, а ввесь народ відповів: Амінь, Амінь! з піднесенням своїх рук. І всі схилялися, і вклонялися Господеві обличчям до землі! …та Левити пояснювали народові Закона, а народ був на своєму місці. І читали в книзі, у Божому Законі виразно, і вияснювали значення, і робили зрозумілим читане. І сказав намісник Неемія, і священик учитель Ездра й Левити, що вияснювали народові, до всього народу: День цей святий він для Господа, Бога вашого, не будьте в жалобі й не плачте! Бо плакав увесь народ, як почув слова Закону… І сказав він до них: Ідіть, їжте сите та пийте солодке, і посилайте частки тому, в кого нема наготовленого. Бо святий цей день для нашого Господа, і не сумуйте, бо радість у Господі це ваша сила! І Левити потішали ввесь народ, говорячи: Мовчіть, бо цей день святий, і не сумуйте! пішов увесь народ їсти та пити, і посилати частки та чинити велику радість, бо розумів ті слова, що розповіли йому.» (Неем 8:6-12) Шукайте Божої присутності і Його благословіння будуть з вами! Амінь!

 

Люби Господа Бога всім серцем і ближнього, як самого себе – Олександр Олександров проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Псалми 134:1-4)

«1. Хваліте Господнє Ім’я, хваліте, Господні раби, 2. що стоїте в домі Господньому, на подвір’ях дому нашого Бога! 3. Хваліть Господа, бо добрий Господь, співайте Іменню Його, бо приємне воно, 4. бо вибрав Господь собі Якова, Ізраїля на власність Свою!

2. (Псалми 135:1-3)

«1. Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя! 2. Дякуйте Богу богів, бо навіки Його милосердя! 3. Дякуйте Владиці владик, бо навіки Його милосердя!»

3. (Псалми 132:1-3)

«1. Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! 2. Воно як та добра олива на голову, що спливає на бороду, Ааронову бороду, що спливає на кінці одежі його! 3. Воно як хермонська роса, що спадає на гори Сіону, бо там наказав Господь благословення, повіквічне життя!»

4. (Псалми 133:1-3)

«1. Поблагословіть оце Господа, всі раби Господні, що по ночах у домі Господньому ви стоїте! 2. Ваші руки здійміть до святині, і Господа благословіть! 3. Нехай поблагословить тебе із Сіону Господь, що вчинив небо й землю!»

Презентація теми:

Існує багато перешкод у служінні Богові. «І через розріст беззаконства любов багатьох охолоне.» (Мт. 24:12) Якщо наша мета не узгоджена з Богом, вона приведе до беззаконня. Бог є любов і Він закликає любити свого ближнього. «Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить? І ми оцю заповідь маємо від Нього, щоб, хто любить Бога, той і брата свого любив!» (1Ів. 4:20,21) «І спитався один із них, учитель Закону, Його випробовуючи й кажучи: Учителю, котра заповідь найбільша в Законі? Він же промовив йому: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе.» (Мт. 22:35-39) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *