31 серпня 2017 року молодіжне служіння

Важливiсть евангельського оновлення розуму – Анатолій Кліновський проповідь

Тексти Священного Писання:

  1. (До Римлян 12:1,2)

«1. Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, 2. і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.»

  1. (До Ефесян 4:20-24)

«20. Але ви не так пізнали Христа, 21. якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі, 22. щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях, 23. та відновлятися духом вашого розуму, 24. і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди.»

  1. (1 до Коринтян 2:16)

«16. …А ми маємо розум Христів!»

Презентація теми:

У цьому році весь протестантський світ, а з ним й інші святкують 500-ліття Реформації. І звичайно не буває реформації без того, щоб спочатку вона відбулася в розумі. Євангельське оновлення розуму є актуальною темою для молоді. Досить часточуємо вислів про те, що надія покладається на молоде покоління. Існує бачення, щопотрібно три покоління щоб змінити ментальність народу. Чому всі євреї, які вийшли з Єгипту, окрім Ісуса Навина і Калева вимерли в пустині? Знаємо, що велику роль зіграв непослух, але можливоБог спеціально допустивщоб вимерли ті, в яких панувала рабська психологія. Але нам не потрібно чекати три покоління, бо в нас є Бог, який може змінювати миттєво навіть в одному поколінні.

Христос говорить: «…Ось нове все творю!…» (Одкр. 21:5)З наверненням до Господасерце повинно оновитися. Формальне служіння Богупозбавлене глибини євангельського духу, що по суті і відбулося до Реформації. Християнство виконувало певні ритуали,тим самим заспокоюючись. Скільки було жахливих церковних видумок та кульмінацією стала індульгенція. Реформація була неминуча… Нампотрібна жива віра, віддане серце, оновлений розум. Саме розум контролює всю інформацію, яка потрапляє в душу. Безоновленого розуму вчинки християнинане зовсім будуть  відрізнятися від невіруючої людини. «А хто хоче тебе позивати й забрати сорочку твою, віддай і плаща йому.»  (Мт. 5:40,41)Чи готовий ти виконувати волю Божу? Написано: «Духовна ж людина судить усе, а їїсудити не може ніхто.» (1Кор. 2:15)Чому такі вибіркові привілеї? Духовний судить про все, бо судить правильно на відміну від душевної, тілесної людини.(1Кор. 2:16)

У світі точиться боротьба за розум. «Хто володіє інформацією, той володіє світом.»Щоб настало пробудження в Україні найперше необхідно пробудження в церкві. Розглянемо євангельське оновлення розуму на практиці. Любов. У грецькій мові поняття «любов» має багато синонімів, але найчастіше використовуються чотири поняття: агапе, філе, ерос, сторге. Агапе– це любов розуму, волі. Це найвища любов адже вона постійна.Людина з оновленим розумом завжди буде платити добром за зло і в її житті образам не буде місця. (Мт. 18:21,22) Чи каялися розпинателі, коли Христос молив Небесного Отця за прощення? Християнин має прощати всіх…Чому? По-перше тому, що Бог простив. «А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!» (Еф. 4:32) Яскравим прикладом слугує притча про немилосердного боржника.(Мт. 18:23-35)По-друге щоб бути прощеним. «Коли ж не прощаєте ви, то й Отець ваш Небесний не простить вам прогріхів ваших.» (Мк. 11:26)Щоб отримати прощення, ми маємо прощати інших.

«Промовив тоді Ісус учням Своїм: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною.» (Мт. 16:24)Зректися себе означає зректися всього, що складає наше «Я». Людський світогляд, розуміння, цінності, характер не відповідають Божій волі. Хрест – це не тріумф, а поразка. (Іс. 53:4)Приклад Ісуса Христа свідчить, що перемога приходить через поразку. Ти ніколи не зможеш перемогти, доки не дозволиш себе розіп’ясти. Павло говорить: «…Я розп’ятий з Христом.» (Гал. 2:19)Постає питання, а як людина може себе розіп’ясти? Для цього є люди, які оточують. Саме через них Господь допомагає розіп’ясти себе. Апостол Яків пише: «Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування…» (Як. 1:2) Дійсно, добре коли спокуси приходять в життя християнина адже вони розкривають приховані захворювання. (Як. 1:14)У Бога є різні посудини. (2Тим. 2:20,21)Забруднений посудзавжди використовується в низькому вжитку, а чистий – для високого. Якщо маєте ворога – любіть його, не ображайтеся і завжди радійте, бо «великий же зиск то благочестя із задоволенням.» (1Тим. 6:6)Амінь!

 

Відповіді на запитання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *