31 липня 2020 рік, служіння в п’ятницю

Послання до євреїв 8 розділ – Вадим Матюха вивчення Божого Слова

“Головна ж річ у тому, про що я говорю: маємо Первосвященика, що засів на небесах, по правиці престолу величности, що Він Священнослужитель святині й правдивої скинії, що її збудував був Господь, а не людина. Усякий бо первосвященик настановляється, щоб приносити дари та жертви, а тому було треба, щоб і Цей щось мав, що принести. Бо коли б на землі перебував, то не був би Він священиком, бо тут пробувають священики, що дари приносять за Законом. Вони служать образові й тіні небесного, як Мойсеєві сказано, коли мав докінчити скинію: Дивись бо, сказав, зроби все за зразком, що тобі на горі був показаний! А тепер одержав Він краще служіння, поскільки Він посередник і кращого заповіту, який на кращих обітницях був узаконений. Бо коли б отой перший був бездоганний, не шукалося б місця для другого.” (Євр 8:1-7)

Ісус – первосвященик істинної скинії і Нового Завіту. Усі священики з роду Аарона служили у земній скинії, у земному храмі згідно закону Мойсея. Їх служіння – тільки як тінь і образ справжнього служіння, яке здійснив Ісус Христос. Він – досконалий посередник між нами і Богом; відкриває шлях до реальності і до Бога, і тільки Він може домогтися примирення між людиною і Богом. 

Нові відносини. Через кров Ісуса Христа Бог із людьми уклав Новий Заповіт, що зосереджений на найкращих духовних обітницях (вічність, справжня радість, спокій).

“Ось дні наступають, говорить Господь, і складу Я із домом Ізраїлевим і з Юдиним домом Новий Заповіт. Не такий заповіт, що його з їхніми батьками Я склав був у той день, коли міцно за руку їх узяв, щоб їх вивести з краю їгипетського. Та вони поламали Мого заповіта, і Я їх відкинув, говорить Господь! Бо це ось отой Заповіт, що його по цих днях складу з домом Ізраїля, каже Господь: Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом! І більше не будуть навчати вони один одного, і брат свого брата, говорячи: Пізнайте Господа! Бо всі будуть знати Мене, від малого їхнього й аж до великого їхнього, каже Господь, бо їхню провину прощу, і не буду вже згадувати їм гріха!” (Єрем. 31:31-34)

Старий заповіт був заснований на Законі, людина могла зберегти відносини з Богом лише підкоряючись Його постановам, тобто через свої вчинки. Тепер же, коли почав діяти Новий Заповіт, все залежить не від людських прагнень, а від милосердя Божого. Людські відносини з Господом більше не залежать від людської слухняності, а виключно від любові Божої. Завдяки народженню згори, людина здатна сприймати вчення Духа Святого, як правильно жити.

“Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!” (Мт. 5:48) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *