30 вересня 2018 рік, служіння в неділю

Як розположити Бога до себе – Ростислав Шкіндер проповідь

“бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його.” (Лк. 12:15)

Слово Боже є авторитетне, невичерпане джерело духовних знань. Дає розуміння того: ким є люди, хто такий Бог-Отець, ким є Христос і як правильно будувати взаємовідносини з Ним.

Самостійно вирішити питання гріха людина не взмозі, тому Біблія детально розкриває звершення Божого плану. (2Петр. 1:3)

  • Характерна риси людини, яка допомогає будувати особисті взаємовідносини з Богом є щирість. “Із справедливим поводишся Ти справедливо, із чесним по-чесному, із чистим поводишся чисто, а з лукавим за лукавством його…» (Пс. 17:26,27) 
  • Любов вірить у все, що від Господа, глупий довіряє різноманітним байкам. (Прип. 14:15; 1Кор. 13:4-7)
  • Нажаль буває так, що людина може йти проти Божих заповідей неусвідомлюючи цього. Біблійний приклад – Савл. (Дії. 9:1-9) 
  • Душа, заплямована гріхами, не може побачити чи пізнати Бога. (Мт.5:8, 6:2-5, 15:8)
  • Будьмо щирими не тільки з Богом, але із ближніми. (Прип. 4:23; Еф. 4:3) Амінь!

 

Прощення і образа – Петро Шкіндер проповідь

Презентація теми:

  • Ап. Павло майже до всіх послань звертається з промовою: «благодать вам і мир від Бога Отця нашого й Господа Ісуса Христа!» (2Кор. 1:2) Сьогодні тривожни час, бракує миру в серцях людей, в сім’ях, Церквах, між державами… Пишучи листа до Тимофія, Павло говорить: «Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди…нелюбовні…» (2Тим. 3:1-3) Чому бракує миру? «Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.» (Еф. 6:12) 

Гіркота, образа і небажання прощати… Існує декілька сторін:

  • Кривдник – це людина, яка завдає, спричиняє образу іншій людині. Часом диявол може спонукувати кривдника чинити саме так;
  • Скривджений – людина, яка приймає образу, відкриваючи своє серце.
  • Непрощення – рішення людини в серці тримати образу.

В молитві “Отче наш” Ісус Христос дає пояснення лише до слів про прощення: «І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашимБо як людям ви простите прогріхи їхні, то простить і вам ваш Небесний Отець. А коли ви не будете людям прощати, то й Отець ваш не простить вам прогріхів ваших.» (Мт. 6:12,14-15) Образа – це духовний бруд! Через непрощення можна втратити вічне життя з Богом! Не давайте дияволу ні найменшої можливості, нехай ваше серце буде вільним від гріха!

Біблійні приклади:

  • Історія Ісава і Якова… Усвідомлюючи помилку, Яків мав зустріч з Богом, бо розумів що без Божої допомоги неможливо було рухатись вперед. Ісав, у якого Яків хитрістю відняв благословіння, простив його… У серце прийшов мир і спокій. 
  • Диякон Стефан; «І побивали камінням Степана, що молився й казав: Господи Ісусе, прийми духа мого!… Упавши ж навколішки, скрикнув голосом гучним: Не залічи їм, о Господи, цього гріха! І, промовивши це, він спочив…» (Дії. 7:59,60)
  • Ісус Христос;  «Ісус же промовив: Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони!… А як Його одіж ділили, то кидали жереба.» (Лк. 23:34)

Досягайте прощення навіть якщо немає вашої вини! «…бо без Мене нічого чинити не можете ви.» (Ів. 15:5), – говорить Господь. Йому нехай належить уся Слава! Амінь!

 

Просіть і дано буде вам – Давид Водько проповідь

Презентація теми:

«Я радів, як казали мені: Ходімо до дому Господнього!» (Пс. 121:1)

«Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам; бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять йому. Чи ж то серед вас є людина, що подасть своєму синові каменя, коли хліба проситиме він? Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину? Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!» (Мт. 7:7-11)

I. Щоб досягти результату потрібно просити, шукати і стукати. 

Просіть так, щоб були почуті. Проблема полягає в тому, що часом наші очікування не виконуються Богом. Чому? Мотиви… Бог бачить наміри серця! Як і про що ми просимо у Бога? «І приходять вони в Єрихон. А коли з Єрихону виходив Він разом із Своїми учнями й з безліччю люду, сидів і просив при дорозі сліпий Вартимей, син Тимеїв. І, прочувши, що то Ісус Назарянин, почав кликати та говорити: Сину Давидів, Ісусе, змилуйся надо мною!  І сварились на нього багато-хто, щоб мовчав, а він іще більше кричав: Сину Давидів, змилуйся надо мною!  І спинився Ісус та й сказав: Покличте його! І кличуть сліпого та й кажуть йому: Будь бадьорий, устань, Він кличе тебе. А той скинув плаща свого, і скочив із місця, і прибіг до Ісуса. А Ісус відповів і сказав йому: Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі? Сліпий же Йому відказав: Учителю, нехай я прозрю! Ісус же до нього промовив: Іди, твоя віра спасла тебе! І той зараз прозрів, і пішов за Ісусом дорогою.» (Мк. 10:46-52) Шукаймо там, де можна знайти! «І зняла зойк уся та громада, та й заголосила. І плакав народ той тієї ночі. І нарікали на Мойсея та на Аарона всі Ізраїлеві сини. І сказала до них вся громада: О, якби ми померли були в єгипетськім краї, або щоб ми померли були в цій пустині! І нащо Господь провадить нас до того Краю, щоб нам попадати від меча? Жінки наші та діти наші стануть здобиччю… Чи не краще нам вернутися до Єгипту? І сказали вони один до одного: Оберімо собі голову, та й вертаймось до Єгипту!» (Чис. 14:1-4) «І Він розповів їм і притчу про те, що треба молитися завжди, і не занепадати духом…говорячи: У місті якомусь суддя був один, що Бога не боявся, і людей не соромився. У тому ж місті вдова перебувала, що до нього ходила й казала: Оборони мене від мого супротивника! Але він довгий час не хотів. А згодом сказав сам до себе: Хоч і Бога я не боюся, і людей не соромлюся, але через те, що вдовиця оця докучає мені, то візьму в оборону її, щоб вона без кінця не ходила, і не докучала мені. І промовив Господь: Чи чуєте, що говорить суддя цей неправедний? А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? Кажу вам, що Він їм незабаром подасть оборону! Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?» (Лк. 18:1-8) Стукайте так, щоб вас почули!

II. Хто хоче, той досягає. «бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять йому.» (Мт. 7:8) Коли ми дійсно шукаємо так, як потрібно і там, де потрібно, буде результат! (Мт. 7:8-11)

III. Отець Небесний подає тим, хто просить у Нього. «бо ще слова нема на моїм язиці, а вже, Господи, знаєш те все!» (Пс. 138:4) Скільки часу ви приділяєте для спілкування з Небесним Отцем?

Тож я хотів би вас закликати:

  • просити так, щоб Господу було любо давати вам те, що благаєте;
  • шукати так, щоб Бог відкривався;
  • стукати так, щоб вас почули.

Бажаю щоб ви досягли цього! Хай Боже Ім’я буде прославлене. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *