30 травня 2021 рік, служіння в неділю

Причини, які зупиняють в служінні – Сергій Каленик проповідь

“Бо вам терпеливість потрібна, щоб Божу волю вчинити й прийняти обітницю.” (Євр. 10:36)

Бог навчає нас і відкриває Свою волю, і її виконання залежить від того, наскільки ми готові співпрацювати з Ним. Але, нажаль, так буває, що нам не вистачає сили, бажання, віри, наполеглевості в отриманні Божих обітниць. Біблійний приклад – руйнування стін Єрихону. (Нав. 6:1-14)

Три причини, які зупиняють в служінні:

  1.  обмеження нашого зору
  2.  коли прогрес не є очевидним
  3.  не бачимо кінцевого результату

Іноді так трапляється, що ми зосереджуємося на битві, яка навколо нас, ігноруючі власний стан серця. Ми візуально бачимо проблему. Але, найперше, важливо здобути внутрішню перемогу. Щоб ми зрозуміли, що Божа обітниця є сильна.

Бог добрий і сильний, і не залишить нас у безвиході. І та боротьба, яку ти переживаєш у своєму життя, знай, прийде перемога від Господа. “…і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!” (Іс. 55:11) Амінь!

 

Мама годувльниця – Ед Сівець проповідь

Хто дбає що буде їсти родина? Від жінки залежить що їдять в родині. Мама з дитиною проводить більше часу, це факт. Від неї діти найбільше дізнаються про Бога.

Рут мала дотичність до 4 типів їжі. (Рут. 2:1-3, 5-6, 8-9, 14-19) У тому я бачу для нас певні образи і ми їх розглянемо:

  • 1. Одинокі колоски; Аби не вмерти від голоду, Рут заради поодиноких колосків пішла на поле. Вона діяла.
  • 2. Більше залишеного колосу між снопами; Ясна річ, що женці не були зацікавлені розкидати багато колосся, через те що то був їх заробіток. Але коли Вооз побачив як вона збирає, то наказав женцям залишати колосся для неї.
  • 3. Вимолочене зерно; Вона збирала колоски, молотила і до дому вже несла зерно.
  • 4. Готова їжа зі столу; Для того щоб зерно стало хлібом треба над ним добре попрацювати. За часів Рут їжа готувалася на вогнищі, це довга процедура. Тому хліб – це значно вище по затратам часу їжа аніж колос, і потім як наслідок зерно.

Принципи:

  • 1. Якщо не має готової їжі – збирай колоски! Якщо проповідник не підготовлений, він не в змозі подати вам хліб, але колоски він може підкинути. Збирай колоски!
  • 2. Якщо не почнеш збирати колоски – до столу не запросять! Коли Бог буде бачити ваше намагання, то будьте впевнені, Він буде рясно благословляти.
  • 3. Збираємо колоски – додому несемо зерно!
  • 4. Подбайте про тару! Пам’ять – це як жменя, нею можна взяти тільки певну частину, але цією пригорошиною ми можемо пересипати багато. Краще тупий олівець, чим гостра пам’ять.

Сестри, дружини, матері… на вас відповідальність що їдять в сім’ї. Якщо ми привчимо наших дітей до того, що мама принесе найкраще, то вони будуть чекати нас як пташенята чекають ластівку. Дитина завжди буде пам’ятати біблійні історії, принципи моралі, етики. Дай вам Бог мудрості, щоб ця справа в наших сім’ях зростала і процвітала. Амінь!

 

Бог не запізнюється – Павло Розумний проповідь

“І приходять вони в Віфсаїду. І приводять до Нього сліпого, і благають Його, щоб доторкнувся до нього. І взяв Він сліпого за руку, та й вивів його за село. І послинивши очі йому, поклав руки на нього, і питався його, чи що бачить. І, зиркнувши, сказав той: Я бачу людей, які ходять, немов би дерева… Потім знов Він поклав Свої руки на очі йому, і прозрів той, і одужав, і виразно став бачити все!” (Мк. 8:22-25)

Іноді проблемні ситуації потребують рішучих дій, і, відповідно, ми не уявляємо їх вирішення іншим чином. Господь веде нас Своєю дорогою, не тою, якою ми уявляємо. І як результат, ми намагаємося ставити Бога в певні рамки. Але Він ніколи не запізнюється, і Його план для нас лише на добро.

Важливим є те, що у складних обставинах Бог навчає нас водночас довіри та терпеливості, смиренного очікування. Кожна проблема для людини, яка вірить в Бога, це можливість піднятися на новий рівень взаємовідносин з Ним. Набуваймо характер Христа. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *