29 січня 2020 рік, служіння в середу

Бог з тобою в скорботах – Артем Ковпак проповідь

Презентація теми:

“Павло, з волі Божої апостол Христа Ісуса, та брат Тимофій, до Божої Церкви в Коринті, з усіма святими в цілій Ахаї, благодать вам і мир від Бога Отця нашого й Господа Ісуса Христа! Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, Отець милосердя й Бог потіхи всілякої, що в усякій скорботі Він нас потішає, щоб змогли потішати й ми тих, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою потішує Бог нас самих.” (2Кор. 1:1-4) По натхненню Святого Духа ап.Павло розкриває сутність Бога. Бог є нашим Батьком. Він дуже любить нас, турбується і допомогає тим, хто шукає Його у всякий час. Коли приходять скрутні обставини, важливим є благословляти Бога за Його безмірну любов. Де є благословіння, там немає місця для ропоту, нудгування, звинувачень. Бог достоїн найкращої хвали! “…Чи ж ми будем приймати від Бога добре, а злого не приймем?” (Йов. 2:10) Є обставини, які посилаються Богом з різних причин: гріховне життя, тиск гріховної системи світу, прославлення Божого Ім’я. (Ів. 9:1-3)

“Промовив до неї Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?” (Ів. 11:25,26) Коли складні обставини тиснуть, Бог завжди приходить вчасно. Він поруч навіть тоді, коли не усвідомлюємо. Жодна людина не взмозі втішити, як втішає Господь, адже лише Він знає глибини нашого серця. Отож, Слава Йому! ” Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!” (Ів. 16:33) Проходячи долини певних страждань, лише Господь зможе зрозуміти, правильно навчити Духом Святим. Ми стаємо здатними допомогти іншому, хто перебуває у проблемах. Бог воля полягає в тому, щоб ми служили іншим!  “І будеш пам’ятати всю ту дорогу, що Господь, Бог твій, вів тебе нею по пустині ось уже сорок літ, щоб упокорити тебе, щоб випробувати тебе, щоб пізнати те, що в серці твоїм, чи будеш ти держати заповіді Його, чи ні. І впокорював Він тебе, і морив тебе голодом, і годував тебе манною, якої не знав ти й не знали батьки твої, щоб дати тобі знати, що не хлібом самим живе людина, але всім тим, що виходить із уст Господніх, живе людина.” (Зак. 8:2,3) З якими мотивами ми служимо Господу? Служимо заради Його благословень чи від щирого серця незалежно обставин? Нехай Господь благословить нас. Йому нехай за все буде подяка, амінь!

 

На все свій час – Андрій Кравчук проповідь

Презентація теми:

“і Він не помилував першого світу, а зберіг самовосьмого Ноя, проповідника праведности, і навів потопа на світ безбожних…” (2Петр. 2:5);

“І жив Ламех по тому, як Ноя породив, п’ять сотень літ і дев’ятдесят і п’ять літ. І породив він синів та дочок. А всіх Ламехових днів було сім сотень літ і сімдесят і сім літ. Та й помер він. І був Ной віку п’ять сотень літ, та й породив Ной Сима, Хама та Яфета.” (Бут. 5:30-32);

Де обітниця Його приходу? Бо від того часу, як позасинали наші батьки, усе залишається так від початку творіння.” (2Петр. 3:4)

Є обставини у житті християнина, коли здається що все йде не так, як хотілося б. Людський погляд бачить лише до першого “повороту”, лише один Бог знає “картину” досконало. Не нарікаймо на обставини, які приходять в життя, що руйнують наші плани. Все знаходиться під керівництвом Всевишнього. Пам’ятаймо, через обставини Бог випробовує нашу віру для того, щоб укріпити наші відносини з Ним. Амінь!

 

Образа в житті християнина – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

Як правильно реагувати на образи? Кожна людина, незалежо своєї віри, так чи інакше реагує на “стріли” неприємностей, які летять в її сторону. Біблійні приклади: Араам, Сарра та Агар, Анна та Ілій, Ахітофел, Авесалом. “Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь.” (Рим. 12:19) Коли проблеми приходять в життя, виливаймо свої переживання у молитві перед Богом. Самостійно не можливо подалати образу, але Бог в силі вирішити найскладніші проблеми з якими стискаємось. Отож, тільки особисте єднання з Господом дає сили подолати образу. Писання застреігає, стаючи на шлях помсти, небезпека похитатися у вірі. 

  • “Він стягнув з мене славу мою і вінця зняв мені з голови! Звідусіль Він ламає мене, і я йду, надію мою, як те дерево, вивернув Він… І на мене Свій гнів запалив, і зарахував Він мене до Своїх ворогів: полки Його разом приходять, і торують на мене дорогу свою, і таборують навколо намету мого… Віддалив Він від мене братів моїх, а знайомі мої почужіли для мене, мої ближні відстали, і забули про мене знайомі мої…” (Йов. 19:9-14)

Не здаваймось! Бог завжди поруч і допомогає тим, хто Його шукає щирим серцем! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *