29 вересня 2019 рік, служіння в неділю

Благодать – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми: 

  • Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасені ви благодаттю, і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі, щоб у наступних віках показати безмірне багатство благодаті Своєї в добрості до нас у Христі Ісусі. Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився.” (Еф. 2:4-9);

Бог – Творець Всесвіту, все що створено належить Йому. У Нього, по відношенню до творіння, є певні плани на майбутнє. Бог створив людину за образом і подобою Своєю, для спілкування з Ним, вклавши певне призначення. Він полюбив світ, але проблема в тому, що людина від самого початку було “інфікована” гріхом, який поширився на всі покоління. Незважаючи на безаконня Бог не залишив людство, через Сина Ісуса Христа пропонує вернутися на правильний шлях. 

Гріх – це переступ Господнім Заповідям, він завжди віддаляє людину від Бога і веде до страждань, духовної смерті. “Бо спасені ви благодаттю через віру…” (Еф. 2:8) Божа благодать має велику силу воскресати з мертвих, відновлювати духовне життя людини. Біблійний приклад: апостол Павло. “Я бо найменший з апостолів, що негідний зватись апостолом, бо я переслідував був Божу Церкву. Та благодаттю Божою я те, що є, і благодать Його, що в мені, не даремна була, але я працював більше всіх їх, правда не я, але Божа благодать, що зо мною вона.” (1Кор. 15:9,10) 

  • “Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.” (Ів. 3:16);
  • “…Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням…” (1Кор. 15:3,4);
  • “Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.” (Рим. 10:13);
  • “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.” (1Ів. 1:9);

Що необхідно зробити щоб отримати благодать від Господа? Неможливо задовільнити Бога своїми власними силами. Господь очікує сповідання власних гріхів та щирого покаяння. 

Кому дарує Господь Свою благодать? “…Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.” (Як. 4:6), – пише ап. Яків. Якщо ви дійсно бажаєте отримати благодать від Бога, необхідно визнати свою залежність від Нього. Отримавши прощення гріхів дія Божої благодаті не закінчується, вона дає силу праведно жити. “Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо…” (Дії. 17:28) 

  • Дивіться, щоб хто не зостався без Божої благодаті, щоб не виріс який гіркий корінь і не наробив непокою, і щоб багато-хто не опоганились тим. Щоб не був хто блудник чи безбожник, немов той Ісав, що своє перворідство віддав за поживу саму.” (Євр. 12:15,16);
  • “Отож ми, що приймаємо царство непохитне, нехай маємо благодать, що нею приємно служитимемо Богові з побожністю й зо страхом. Бо наш Бог то палючий огонь!” (Євр. 12:28,29);

Якщо помічаєте, що своїми вчинками ви порушуєте Божі Заповіді, необхідно, по-перше, зважитись залишити гріх (в цьому полягає покаяння), по-друге, звернутись в молитві до Ісуса Христа. Гріх не має сили там, де є Христос! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *