29 травня 2019 рік, служіння в середу

Два корабля і човен – Віталій Савич проповідь

Презентація теми:

Біблійні приклади:

  •  Йона; “І було слово Господнє до Йони, Аміттаєвого сина, таке: Устань, іди до Ніневії, великого міста, і проповідуй проти нього, бо їхнє зло прийшло перед лице Моє. І встав Йона, щоб утекти до Таршішу з-перед Господнього лиця. І зійшов він до Яфи, і знайшов корабля, що йшов до Таршішу, і дав заплату його, і ввійшов у нього, щоб відплисти з ними до Таршішу з-перед Господнього лиця. А Господь кинув сильного вітра на море, і знялася на морі велика буря, і вже думали, що корабель буде розбитий. І налякалися моряки, і кликали кожен до своїх богів, і викидали ті речі, що були на кораблі, до моря, щоб полегшити себе. А Йона зійшов до споду корабля, і ліг, і заснув. І приступив до нього керівник корабля, та й сказав йому: Чого ти спиш? Уставай, заклич до свого Бога, може згадає цей Бог про нас, і ми не згинемо. І сказали вони один до одного: Ідіть, і киньмо жеребки, та й пізнаємо, через кого нам оце лихо. І кинули вони жеребки, і впав жеребок на Йону. І сказали до нього: Об’яви ж нам, через що нам це лихо? Яке твоє зайняття, і звідки ти йдеш? Який твій край, і з якого ти народу? І сказав він до них: Я єврей, і боюся я Господа, Небесного Бога, що вчинив море та суходіл. І налякалися ті люди великим страхом, і сказали до нього: Що це ти наробив? Бо ці люди довідалися, що він утікає з-перед Господнього лиця, бо він це їм об’явив. І вони сказали до нього: Що ми зробимо тобі, щоб утихомирилось море, щоб не заливало нас? Бо море бушувало все більше. І сказав він до них: Візьміть мене, і киньте мене до моря, і втихомириться море перед вами; бо я знаю, що через мене оця велика буря на вас.” (Йон. 1:1-12) Бог дозволив Йоні здійснити втечу для того, щоб згодом проявити дисципліну до Свого пророка і виправити його в середині морської риби. Назад шляху не було… Втілюючи Божу місію в серцях Ніневітян, Бог паралельно працював з серцем Йони. 
  • Ап. Павло; “А коли постановлено, щоб відплинули ми до Італії, то віддано Павла та ще деяких інших ув’язнених сотникові, Юлієві на ім’я, з полку Августа… А коли зачала буря міцно нас кидати, то другого дня стали ми розвантажуватись, а третього дня корабельне знаряддя ми повикидали власноруч. А коли довгі дні не з’являлось ні сонце, ні зорі, і буря чимала на нас напирала, то останню надію ми втратили, щоб нам урятуватись… А як довго не їли вони, то Павло став тоді серед них і промовив: О мужі, тож треба було мене слухатися та не відпливати від Кріту, і обминули б були ці терпіння та шкоди. А тепер вас благаю триматись на дусі, бо ні одна душа з вас не згине, окрім корабля. Бо ночі цієї з’явився мені Ангол Бога, Якому належу й Якому служу, та і прорік: Не бійся, Павле, бо треба тобі перед кесарем стати, і ось Бог дарував тобі всіх, хто з тобою пливе.” (Дії. 27:1,18-24) Апостол Павло продовжував трудитися для Господа, переносячи різні випробування. Він вірив, що кожним кроком його життя керує милосердний Бог. Господь через апостола Павла жителям того острова зробив багато чудес. Через три місяці Павло з іншими продовжили свій шлях до Риму на одному з кораблів.
  • Ісус Христос; “І сказав Він до них того дня, коли вечір настав: Переплиньмо на той бік.
    І, лишивши народ, узяли із собою Його, як у човні Він був; і інші човни були з Ним. І знялася ось буря велика, а хвилі вливалися в човен, аж човен водою вже був переповнився! А Він спав на кормі на подушці… І вони розбудили Його та й сказали Йому: Учителю, чи Тобі байдуже, що ми гинемо? Тоді Він устав, і вітрові заборонив, і до моря сказав: Мовчи, перестань! І стих вітер, і тиша велика настала… І сказав Він до них: Чого ви такі полохливі? Чому віри не маєте?” (Мк. 4:35-40)

З Ісусом найкраще, всі наші проблеми, турботи вирішує саме Він. “Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!” (1Петр. 5:7), – говорить ап. Петро. Для кожного у Бога є Свій план. Якщо знаходимось в Його волі, живучи праведним життям, Бог буде завершувати великі справи. Нехай Ісус Христос завжди буде в нашому човні! Амінь!

 

Духовна сила – Василь Федорук, проповідь

Презентація теми:

Що таке сила? Багато людей силу асоціюють з видимими проявами (зріст, маса, фінанси, влада, зброя). Духовна сила – це зброя істинного християнина.

  • “Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і взувши ноги в готовість Євангелії миру. А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого. Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже.” (Еф. 6:14-17);
  • “Якщо ти в день недолі знесилився, то мала твоя сила.” (Прип. 24:10)

Чотири кроки для зміцнення духовних сил: 

  • зміцнення силою Божою в нас; “і яка безмірна велич Його сили в нас, що віруємо за виявленням потужної сили Його, яку виявив Він у Христі, воскресивши із мертвих Його, і посадивши на небі праворуч Себе…” (Еф. 1:19,20) Сила, яка воскресила Ісуса Христа є в кожному з нас. 
  • зміцнення ходінням з Богом; “І жив Енох шістдесят і п’ять літ, та й породив Метушалаха. І ходив Енох з Богом по тому, як породив він Метушалаха, три сотні літ. І породив він синів та дочок. А всіх Енохових днів було три сотні літ і шістдесят і п’ять літ.
    І ходив із Богом Енох, і не стало його, бо забрав його Бог.
    ” (Бут. 5:21-24)
    Ходити з Богом означає розуміти і відчувати Його присутність тут і зараз. Бог завжди є з нами! 
  • зміцнення благовістям; “Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.” (Дії. 1:8) Говорячи іншим про велич і любов Божу, ми переживаємо Його силу
  • зміцнення дією Божою; “І було Давидові дуже гірко, бо народ говорив, щоб його вкаменувати, бо засмутилася душа всього народу, кожен обурився за синів своїх та за дочок своїх. Та Давид зміцнився Господом, Богом, своїм. (1Сам. 30:6) В житті Давида Бог не раз являв Свою силу. Коли він був ще пастухом, пас отару свого батька, то перемагав лева, ведмедя. Згодом Бог дав силу перемогти Ґоліята… Подібно до Давида, ми можемо зміцнюватися Господом Богом своїм. Зміцнюватись дією Божою означає розуміти що Бог не змінним у своїй силі, любові.

Можливо, нам потрібно навчитись більше довіряти, дякувати за ВСІ милості. Власними зусиллями ми не в змозі досягти певних вершин, нам потрібен Христос. Тож давайте зміцнюватися Господом, зростати в покликанні, істині. “Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його!” (Еф. 6:10) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *