29 квітня 2018 рік, служіння в неділю

Шукай найперше Царство Боже – Василь Хмель проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Матвія 6:33,34)

«33. Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться. 34. Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи!»

2. (Від Луки 6:27,28)

«27. А вам, хто слухає, Я кажу: Любіть своїх ворогів, добро робіть тим, хто ненавидить вас. 28. Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить.»

Презентація теми:

  • «Отже, перш над усе я благаю чинити молитви…» (1Тим. 2:1);  
  • «Бо це воля Божа, освячення ваше …» (1Сол. 4:3);
  • «Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду.» (Євр. 11:6);
  • «бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння.» (Рим. 10:10);
  • «…Бо чим серце наповнене, те говорять уста.» (Мт. 12:34);
  • «Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.» (Рим. 14:17);
  • «…І при тому дивлюсь Я на вбогого та на розбитого духом, і на тремтячого над Моїм словом.» (Іс. 66:2);
  • «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя.» (Прип. 4:23);
  • «Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили ви один одного!» (Гал. 5:15);
  • «Бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя. Милосердя бо ставиться вище за суд.» (Як. 2:13);
  • «Бо хто сіє для власного тіла свого, той від тіла тління пожне. А хто сіє для духа, той від духа пожне життя вічне.» (Гал. 6:8);
  • «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.» (Ів. 1:1);
  • «Я в серці своїм заховав Твоє слово, щоб мені не грішити проти Тебе.» (Пс. 118:11);

Амінь!

 

Не можливо пити з двох чаш – Олександр Руденко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (1 до Коринтян 10:1-22)

«1. Не хочу я, браття, щоб ви не знали, що під хмарою всі отці наші були, і всі перейшли через море, 2. і всі охристилися в хмарі та в морі в Мойсея, 3. і всі їли ту саму поживу духовну, 4. і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос! 5. Але їх багатьох не вподобав був Бог, бо понищив Він їх у пустині. 6. А це були приклади нам, щоб ми пожадливі на зле не були, як були пожадливі й вони. 7. Не будьте також ідолянами, як деякі з них, як написано: Люди сіли, щоб їсти та пити, і встали, щоб грати. 8. Не станьмо чинити блуду, як деякі з них блудодіяли, і полягло їх одного дня двадцять три тисячі. 9. Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули. 10. Ані не нарікайте, як деякі з них нарікали, і загинули від погубителя. 11. Усе це трапилось з ними, як приклади, а написане нам на науку, бо за нашого часу кінець віку прийшов. 12. Тому то, хто думає, ніби стоїть він, нехай стережеться, щоб не впасти! 13. Досягла вас спроба не інша, тільки людська; але вірний Бог, Який не попустить, щоб ви випробовувалися більше, ніж можете, але при спробі й полегшення дасть, щоб знести могли ви її. 14. Тому, мої любі, утікайте від служіння ідолам. 15. Кажу, як розумним; судіть самі, що кажу я. 16. Чаша благословення, яку благословляємо, чи не спільнота то крови Христової? Хліб, який ломимо, чи не спільнота він тіла Христового? 17. Тому що один хліб, тіло одне нас багато, бо ми всі спільники хліба одного. 18. Погляньте на Ізраїля за тілом: чи ж ті, що жертви їдять, не спільники вівтаря? 19. Тож що я кажу? Що ідольська жертва є щось? Чи що ідол є щось? 20. Ні, але те, що в жертву приносять, демонам, а не Богові в жертву приносять. Я ж не хочу, щоб ви спільниками для демонів стали. 21. Бо не можете пити чаші Господньої та чаші демонської; не можете бути спільниками Господнього столу й столу демонського. 22. Чи ми дратуватимем Господа? Хіба ми потужніші за Нього?»

Презентація теми:

«Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них.» (Мт. 18:20)

Ап. Павло в 1Кор. 10:1-22 описує історію Ізраїля як прообраз Церкви Ісуса Христа. Як «…всі охристилися в хмарі та в морі в Мойсея, і всі їли ту саму поживу духовну, і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос!» (1Кор. 10:2-4), так і ми охристилися і з’єднались в Ісуса Христа (Гал. 3:27). Христос говорить: «Я хліб живий, що з неба зійшов: коли хто споживатиме хліб цей, той повік буде жити. А хліб, що дам Я, то є тіло Моє, яке Я за життя світові дам.» (Ів. 6:51) Тільки в Крові Сина Божого ми маємо прощення від усякого гріха. Притча про блудного сина Лк. 15:11-32 яскраво ілюструє взаємовідносини між грішною людиною і святим Богом.

«Але їх багатьох не вподобав був Бог, бо понищив Він їх у пустині. А це були приклади нам, щоб ми пожадливі на зле не були, як були пожадливі й вони.» (1Кор. 10:5,6) Ізраїльський народ не зупинився у своїх гріхах і ми бачимо наскільки сумно закінчився шлях в пустині для більшості ізраїльтян. «Тому то, як каже Дух Святий: Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець, як під час нарікань, за дня випробовування на пустині» (Євр. 3:7-12) 

  • «Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.» (Ів. 6:37);  
  • «Бо не можете пити чаші Господньої та чаші демонської; не можете бути спільниками Господнього столу й столу демонського.» (1Кор. 10:21);

Щоб зберегти Божу благодать і гідно служити, треба прийняти тверде рішення слідувати за Господом Ісусом Христом незважаючи на обставини (Лк. 22:42). Амінь!

One Comment on “29 квітня 2018 рік, служіння в неділю

  1. Які духовно насичені проповіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *