28 травня 2017 рік служіння в неділю

Христос і самарянка – Олексій проповідь

Тексти Писання:

1.(Від Івана 4:5-26)

«5. Отож, прибуває Він до самарійського міста, що зветься Сіхар, недалеко від поля, яке Яків був дав своєму синові Йосипові. 6. Там же була Яковова криниця. І Ісус, дорогою зморений, сів отак край криниці. Було коло години десь шостої. 7. Надходить ось жінка одна з Самарії набрати води. Ісус каже до неї: Дай напитись Мені! 8. Бо учні Його відійшли були в місто, щоб купити поживи. 9. Тоді каже Йому самарянка: Як же Ти, юдеянин бувши, та просиш напитись від мене, самарянки? Бо юдеї не сходяться із самарянами. 10. Ісус відповів і промовив до неї: Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: Дай напитись Мені, ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води. 11. Каже жінка до Нього: І черпака в Тебе, Пане, нема, а криниця глибока, звідки ж маєш Ти воду живу? 12. Чи Ти більший за нашого отця Якова, що нам дав цю криницю, і він сам із неї пив, і сини його, і худоба його? 13. Ісус відповів і сказав їй: Кожен, хто воду цю п’є, буде прагнути знову. 14. А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне. 15. Каже жінка до Нього: Дай мені, Пане, цієї води, щоб я пити не хотіла, і сюди не приходила брати. 16. Говорить до неї Ісус: Іди, поклич чоловіка свого та й вертайся сюди. 17. Жінка відповіла та й сказала: Чоловіка не маю… Відказав їй Ісус: Ти добре сказала: Чоловіка не маю. 18. Бо п’ятьох чоловіків ти мала, а той, кого маєш тепер, не муж він тобі. Це ти правду сказала. 19. Каже жінка до Нього: Бачу, Пане, що Пророк Ти. 20. Отці наші вклонялися Богу на цій ось горі, а ви твердите, що в Єрусалимі те місце, де потрібно вклонятись. 21. Ісус промовляє до неї: Повір, жінко, Мені, що надходить година, коли ні на горі цій, ані в Єрусалимі вклонятись Отцеві не будете ви. 22. Ви вклоняєтесь тому, чого ви не знаєте, ми вклоняємось тому, що знаємо, бо спасіння від юдеїв. 23. Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців. 24. Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись. 25. Відказує жінка Йому: Я знаю, що прийде Месія, що зветься Христос, як Він прийде, то все розповість нам. 26. Промовляє до неї Ісус: Це Я, що розмовляю з тобою…»

  1. (2 до Коринтян 12:8,9)

«8. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене.9. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.»

 

Благословення Господнє – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Писання:

  1. (Псалми 132:1-3)

«1. Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! 2. Воно як та добра олива на голову, що спливає на бороду, Ааронову бороду, що спливає на кінці одежі його! 3. Воно як хермонська роса, що спадає на гори Сіону, бо там наказав Господь благословення, повіквічне життя!»

  1. (Псалми 133:1-3)

«1. Поблагословіть оце Господа, всі раби Господні, що по ночах у домі Господньому ви стоїте! 2. Ваші руки здійміть до святині, і Господа благословіть!3. Нехай поблагословить тебе із Сіону Господь, що вчинив небо й землю!»

Презентація теми:

Кожен хто визнає Ісуса Христа особистим Спасителем має вічне життя і спільність з Богом. А чи причетний ти до тіла Господнього? Через належність до Нього християнин отримує повноту благословень і обітниць на протязі життя. Благословення Боже… Іноді християни звикають говорити про благословення як про матеріальні досягнення, але вони не мають сенсу в вічності. Справжні благословення – духовні, вони не змінюються і ніколи не проходять.Святе Письмо дуже яскраво зображує сцену благословення Якова та Ісава. Яків отримав те, чого бажав, і що почитав цінністю  благословення батька яке по правді не належало йому, він хитрістю отримав його(Див. Бут 27:35), але у підсумку, обман Якова призвів до жахливих наслідків. Проходять роки, Яків отримує повеління від Бога йти на примирення до свого брата Ісава. «І зостався Яків сам. І боровся з ним якийсь Муж, аж поки не зійшла досвітня зоря. І Він побачив, що не подужає його, і доторкнувся до суглобу стегна його. І звихнувся суглоб стегна Якова, як він боровся з Ним. І промовив: Пусти Мене, бо зійшла досвітня зоря. А той відказав: Не пущу Тебе, коли не поблагословиш мене. І промовив до нього: Як твоє ймення? Той відказав: Яків. І сказав: Не Яків буде називатися вже ймення твоє, але Ізраїль, бо ти боровся з Богом та з людьми, і подужав.» (Бут. 32:25-29)Яків пройшов певний шлях труднощів і перешкод, але прийшовши з покаянням перед Бога,Всевишній дав йому нове ім’я «Ізраїль», і з тих пір його більше не називали Яків. Господь сьогодні задає тобі питання: «Хто ти?» Іноді християнину важко відповісти на нього, але якщо ти прийдеш до Нього з покаянням Господь помилує тебе і ти отримаєш Його рясні благословення. «Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що нас у Христі поблагословив усяким благословенням духовним у небесах…» (Еф. 1:3)Справжні благословення – духовні, вони не змінюються і ніколи не проходять.«Благословень потоки Бог у Свій час пошле, Якщо у світлі ми ходимо, якщо Він з нами живе.» (Пісня відродження)Єдиний спосіб для будь-якої людини отримати духовні благословення – це перебувати в Ісусі Христі. Амінь!

 

Чаша та хрест – Микола Білоцький проповідь

Тексти Писання:

  1. (Буття 44:1-17)

«1. І наказав він тому, що над домом його, говорячи: Понаповнюй мішки цих людей їжею, скільки зможуть вони нести. І поклади срібло кожного до отвору мішка його. 2. А чашу мою, чашу срібну, поклади до отвору мішка наймолодшого, та срібло за хліб його. І зробив той за словом Йосиповим, яке він сказав був. 3. Розвиднилось рано вранці, і люди ці були відпущені, вони та їхні осли. 4. Вони вийшли з міста, ще не віддалилися, а Йосип сказав до того, що над домом його: Устань, побіжи за тими людьми, і дожени їх, та й скажи їм: Нащо ви заплатили злом за добро? 5. Хіба це не та чаша, що з неї п’є пан мій, і він, ворожачи, ворожить нею? І зле ви зробили, що вчинили таке. 6. І той їх догнав, і сказав їм ті слова. 7. А вони відказали йому: Нащо пан мій говорить отакі то слова? Далеке рабам твоїм, щоб зробити таку річ… 8. Таж срібло, що знайшли ми в отворах наших мішків, ми вернули тобі з Краю ханаанського. А як би ми вкрали з дому пана твого срібло чи золото? 9. У кого із рабів твоїх вона, чаша, буде знайдена, то помре він, а також ми станемо рабами моєму панові. 10. А той відказав: Тож тепер, як ви сказали, так нехай буде воно! У кого вона знайдена буде, той стане мені за раба, а ви будете чисті.и 11. І поспішно поспускали вони кожен свого мішка на землю. І порозв’язували кожен мішка свого. 12. І став він шукати. Розпочав від найстаршого, а скінчив наймолодшим. І знайдена чаша в мішку Веніяминовім! 13. І пороздирали вони свою одіж!… І кожен нав’ючив осла свого, і вернулись до міста. 14. І ввійшли Юда й брати його до дому Йосипа, а він ще був там. І попадали вони перед лицем його на землю. 15. І сказав до них Йосип: Що це за вчинок, що ви зробили? Хіба ви не знали, що справді відгадає такий муж, як я? 16. А Юда промовив: Що ми скажемо панові моєму? Що будемо говорити? Чим виправдаємось? Бог знайшов провину твоїх рабів! Ось ми раби панові моєму, і ми, і той, що в руці його була знайдена чаша. 17. А Йосип відказав: Далеке мені, щоб зробити оце. Чоловік, що в руці його була знайдена чаша, він буде мені за раба! А ви йдіть із миром до вашого батька.»

  1. (1 Петра 3:17-19)

«17. Бо ліпше страждати за добрі діла, коли хоче того Божа воля, аніж за лихі. 18. Бо й Христос один раз постраждав був за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних, хоч умертвлений тілом, але Духом оживлений, 19. Яким Він і духам, що в в’язниці були, зійшовши, звіщав…»

  1. (1 Петра 3:21)

«21. Того образ, хрищення не тілесної нечистостипозбуття, але обітниця Богові доброго сумління, спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа»

Презентація теми:

Бог наповнює собою небо і Землю. «…Дійсно, Господь пробуває на цьому місці, а того я й не знав! І злякався він і сказав: Яке страшне оце місце! Це ніщо інше, як дім Божий, і це брама небесна.» (Бут. 28:16,17) «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Воно в Бога було споконвіку. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього. І життя було в Нім, а життя було Світлом людей. А Світло у темряві світить, і темрява не обгорнула його.» (Ів. 1:1-5). Служіння Христа на землі було сповнене  милосердя і любові до людей. На той час юдейське суспільство знаходилося в стані духовного занепаду і потребувало духовної істини, моральної підтримки. Своїм словом і прикладом Ісус навчав людей, як треба вірити і жити. У своєму Євангелії Матвій описує це так: «І, побачивши натовп, Він вийшов на гору. А як сів, підійшли Його учні до Нього І, відкривши уста Свої, Він навчати їх став, промовляючи…» (Мт. 5:1,2) «А як бачив людей, змилосерджувався Він над ними, бо були вони змучені та розпорошені, як ті вівці, що не мають пастуха.» (Мт. 9:36) Його життя є великим прикладом для наслідування! Гора Господня… Саме на горі відбувається така подія, як зустріч з Богом. І якщо ти хочеш бути в центрі волі Божої  дотримуйся і виконуй  Його волю. Тільки на горі Господній, в Божій присутності, християнин має Його благословення, перемоги на життєвому шляху.Ми покликані бути на цій горі, ходити в Божому світлі, вести духовний бій. Вся старозавітна історія про Йосипа є найбільш яскравим, ґрунтовним прообразом історії Ісуса Христа. Чаша, яку випив Христос, – це чаша страждань, Божого гніву, прокляття і смерті. Ісус Христос звертаючись до Петра говорить: «…Чи ж не мав би Я пити ту чашу, що Отець дав Мені?» (Ів. 18:11) Заплативши велику ціну Своєї крові на Голгофському хресті Господь викупив людство від вічної загибелі. Бог мав проект на життя Йосипа використавши Його в історії спасіння людства. Для  того щоб бути гідним Богу Йосип пройшов низку випробувань в житті: ненависть з боку братів, яма, спокуси, несправедливе звинувачення, в’язниця. Йосип знав Бога, і Бог був з ним. Все це було частиною Божого плану. Сьогодні ми бачимо ціль, яку хотів досягнути Бог. Образ чаші – це переживання посланні Господом  на долю людини, вони приносить або благословення, або прокляття в життя людини. Йосип дає знати своїм братам, що саме через чашу він “розгадав”, дізнався про їх не розкаяний гріх. Своєю поведінкою  Йосип спонукає своїх братів покаятися перед Богом за скоєний гріх. Іноді в житті християнина виникають питання на яких не має відповіді, але в цьому є частина Божого плану. Його план досконалий. «Бо ліпше страждати за добрі діла, коли хоче того Божа воля, аніж за лихі. Бо й Христос один раз постраждав був за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних, хоч умертвлений тілом, але Духом оживлений, Яким Він і духам, що в в’язниці були, зійшовши, звіщав…» (1 Петр. 3:17-19) Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *