27 листопада 2019 рік, служіння в середу

Лагідність – Олександр Якобчук проповідь

Презентація теми:

  • “Ваша лагідність хай буде відома всім людям. Господь близько!” (Фил. 4:5);
  • “Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони.” (Мт. 5:5);

Християнська лагідність виявляється, головним чином, через доброзичливе, приязне і уважне поводження з іншою людиною. Найвищий приклад лагідності для нас – Сам Господь, Ісус Христос, наслідуймо Його характер! (Мт. 11:28,29)

Духовний зріст в Бозі – запорука розвитку лагідності. Християни, нехай ваша лагідність буде відома всім людям незалежно від обставин. Глибоке розуміння Бога побуджує людину чинити істинну лагідність. До такої людини не страшно підійти. Біблійний приклад: Йосип і 12 братів. 

Лагідність потрібно проявляти:

  • коли треба когось виправити. “Браття, як людина й упаде в який прогріх, то ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти!” (Гал. 6:1) Біблійний приклад: Ісус Христос і самарянка. 
  • коли вас хтось наставляє, нарікає. “Тому то відкиньте всіляку нечисть та залишок злоби, і прийміть із лагідністю всіяне слово, що може спасти ваші душі.” (Як. 1:21) Біблійний приклад: нарікання Аарона та Маріамі на Мойсея. (Чис. 12:1-3)
  • коли будуємо відносини з ближніми. Біблійний приклад: знищення міста Сихему двома синами Якова (Бут. 34:1-30; 49:5-7).

Сила лагідності в Ісусі Христі засвітлює в душі людини промінь надії. “Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння.” (Кол. 3:12) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *