27 жовтня 2019 рік, служіння в неділю

Церква – тіло Христове – Василь Данилюк проповідь

Презентація теми:

Скажіть, які асоціації виникають у вас зі словом “церква”? Довгий період часу, уявлення людей про церкву базувалось на стінах храму. Ісус Христос сказав: “…побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.” (Мт. 16:18) Ми, як частина Церкви Ісуса Христа, несемо велику відповідальність за виконання цього Слова. 

Існує велика маса міфів про Церкву. Люди собі придумали зручне християнство і багато людей в це вірять. Наприклад, що Церква – це приміщення, пастор або хор. Насправді, Церква – це Божий народ. Ми маємо розуміти істини, яким вчить нас Писання. Можливо, багатьом людям так зручно служити Господу, коли всю відповідальність беруть на себе декілька людей. Неможливо висунути аргументи, які б переклеслили Божі істини. Біблія відкриває яку відповідальність несе кожен християнин, який є частиною Церкви Ісуса Христа.   

  • “Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне, так і Христос. Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним. Бо тіло не є один член, а багато. Коли скаже нога, що я не від тіла, бо я не рука, то хіба через це не від тіла вона? І коли скаже вухо, що я не від тіла, бо я не око, то хіба через це не від тіла воно? Коли б оком було ціле тіло, то де був би слух? А коли б усе слух, то де був би нюх? Та нині Бог розклав члени в тілі, кожного з них, як хотів. Якби всі одним членом були, то де тіло було б? Отож, тепер членів багато, та тіло одне… І коли терпить один член, то всі члени з ним терплять; і коли один член пошанований, то всі члени з ним тішаться. І ви тіло Христове, а зосібна ви члени!” (1Кор. 12:12-20, 26-27);

Ап. Павло, звертаючись до коринтян, певною мірою задає незручні питання для церкви в Коринті. Він закликає щоб кожен розумів свою відповідальність у Тілі Христа. Брати і сестри, кожен із нас, подібно до членів тіла людини, відіграє певну роль у житті Церкви. Кожен має певну функцію, яку покликаний виконувати на всі сто відсотків. Невиконуючи свого завдання, Церква зазнає руйнівного процесу. Чи відчуваємо свою відповідальність? Усі дії членів повині бути сфокусовані на тому, щоб Церква, як організм була здоровою, дієвою.   

У Церкві завжди мають відбуватися три важливі речі:

  • духовне народження. Небезпечно, коли Церква ставши самодостатньою, задовільняється тим станом, в якому знаходиться. Чому? Вона втрачає основну мету, свою місійність, яку поклав Ісус Христос. 
  • духовне зростання у вірі. Перевірити свій стан можна за межами Церкви в сім’ї, на роботі. Наскільки я виявляю лагідність, терпіння, любов, повагу, милосердя та доброчинність?  
  • духовна праця. Неправильно сформована думка про Церкву не дає їй виконати основне призначення. Бог заклав в кожного із нас певний потенціал, наділивши талантами для служіння Йому. 

Як люди можуть побачити Божу Церкву: 

  • Через любов між собою.

“По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою.” (Ів. 13:35) Церква має об’єднатися між собою в любові та істині, слова без доказів мало чого вартують. Здорові відносини в Церкві Божій є вказівкою для людей, що між ними живе Христос. Ніщо не може так об’єднати людей різних за віком, складом розуму, по зовнішньості і на такий довгий період часу, як Христос. Здорові відносини не заздрять, але радіють успіху іншого, вони плачуть з тими хто плаче, радіють з тими, хто радіє, не тримають образ, зла, підтримують і моляться один за одного. 

  • Церква має бути світильніком для людей, які в темряві гріха.

“Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі. Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі.” (Мт. 5:14-16) Світильник призначений для світла, але він не може світити сам по собі, необхідно джерело. Інколи, ми хочему “світити” від себе, своєю мудрістю, силою, знаннями, але не виходить. Чому? Тому що кожен призначений живитися енергією і силою від Господа для того щоб світити. Часом ми “світимо” там, де світла достатньо, але призначення світильника – це темрява. Будьмо світлом для своїх оточуючих, близьких, знайомих, які ще не знають Господа. Христос часто мав зустріч з фарисеями, які докоряли Його в спілкуванні з митниками, п’яницями. Чому? Він понад 80% свого служіння, проводив серед людей, які жили в темряві. Є люди, які потребують щоб ми стали для них лікарями, тими хто їм допоможе прийти до Господа. Фарисеї створили свій внутрішній світ святості, недоторканності. Допоможи Господь, щоб наше життя і служіння було було сфокусоване не лише навколо наших переживань, проблем, а на людях, які знаходяться в полоні гріха.

  • Завдання Церкви – показати на Христа.

Важливо, щоб кожний християнин, християнка вели христоцентричний спосіб життя. Щоби навчилися, розуміли і це стало світоглядом, що те, що робимо, чи те, чим служимо, має вказувати завжди на Ісуса Христа. Проаналізуймо мотивацію нашого служіння, яке б воно не було. І пам’ятаймо, кожна Церква, яка орієнтована на Христа, ніколи не відчує розачарування, знемоги.

Амінь!

 

Дух Святий – путівник в житті – Сергій Євчук проповідь

Презентація теми:

“Я в серці своїм заховав Твоє слово, щоб мені не грішити проти Тебе.” (Пс. 118:11) Бог бажає щоб ми стали інструментом в Його руках. “Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова.” (2Тим. 3:16,17) Наповнюймо регулярно своє серце, розум Словом Божим щоб жити переможним життям в Ісусі Христі. “…святий нехай ще освячується!” (Одкр. 22:11) Пам’ятаймо, щоб будувати з Богом, необхідно слухатися і виконувати Його Слово. Не думайте, що благословіння Господні будуть приносити лише спокій та радість в життя, навпаки. Якщо Бог вибирає людину для на Свого служіння, диявол буду чинити серйозний опір. Тому важливо контролювати свої думки, слова, знаходячись під керівництвом Святого Духа. “Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…” (Рим. 8:14) Саме Словом Христос протистояв спокусам диявола в пустині.

  • “…Не хлібом самим буде жити людина, але кожним Словом Божим!” (Лк. 4:4);
  • “…Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається…” (Іс. 55:11);

Для того, щоб Священне Писання було дієвим, необхідно приймати Слово вірою, практично застосовуючи в своє життя. “Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже.” (Еф. 6:17) Дияволу не вистачить сил протидіяти християнину, якщо Боже Слово в силі Святого Духа буде дієвим в його житті.

  • “… Бо чим серце наповнене, те говорять уста його!” (Лк. 6:45);
  • “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.” (Рим. 10:17);
  • “Словом Господнім учинене небо, а подихом уст Його все його військо.” (Пс. 32:6);

Нехай Дух Святий робить у ваших серцях Божественну роботу через Слово. “…як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець…” (Євр. 3:7,8) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *