27 січня 2019 рік, служіння в неділю

Характер в минулому році 2 – Сергій Овчинніков проповідь

Презентація теми:

ЗМІНИ. Озираючись назад на своє життя, ви можете сказати, що відбулися істотні зміни в характері? Раніше у мене були проблеми з цим гріхом, а тепер їх немає? І цей гріх переможений! Якщо ні, можливо, ви не підійшли  серйозно до питання зміни свого характеру? 

ХАРАКТЕР – це спосіб життя, сукупність вчинків будь-кого, які виявляються в діяльності та суспільній поведінці. Поведінка – це те, що може бачити людина, наприклад ви сидите і слухаєте… Це зовнішня частина нашого життя, але є і внутрішня частина, яка схована від більшості людей. Бог хоче, щоб кожен з нас перетворювався з людини, яка поводиться погано в Його очах, в того хто поводиться добре в Його очах. Удосконалював свою поведінку до тих пір, поки не буде вести себе як Ісус Христос.

Священне Писання розглядає поведінку в двох основних напрямках. Характер може бути святим (гідним), або нечестивим (негідним) перед очами Бога. Приклад: «але за Святим, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім поводженні…» (1Петр. 1:15) Бог хоче, щоб ми поводилися як Ісус Христос. Він залишив нам приклад під час Свого земного служіння, не потрібно нічого вигадувати, щоб догодити Господу.

БЛАГОДАТЬ. «Бо з’явилася Божа благодать, що спасає всіх людей, і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожности та світських пожадливостей, жили помірковано та праведно, і побожно в теперішнім віці, і чекали блаженної надії та з’явлення слави великого Бога й Спаса нашого Христа Ісуса, що Самого Себе дав за нас, щоб нас визволити від усякого беззаконства та очистити Собі людей вибраних, у добрих ділах запопадливих. Оце говори та нагадуй, та з усяким наказом картай. Хай тобою ніхто не погордує!» (Тит. 2:11-15) Благодать Божа з’явилася в Ісусі Христі і стала рятівною в Його жертві для всіх людей. Благодать вказує на зроблений гріх, закликаючи відкинути його. Син Божий помер за нас, щоб очистити від усякого беззаконня. Лише тільки після очищення Священне Писання говорить нам про добрі справи.

ЯК ЖЕ НАМ ЦЬОГО ДОСЯГТИ?

  • відкласти попередній образ життя;

«якщо ви чули про Нього, і навчилися в Нім, бо правда в Ісусі, щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка, який зотліває в звабливих пожадливостях, та відновлятися духом вашого розуму, і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди.» (Еф. 4:21-24) Чи може гріх керувати вашої і моїм життям? 

  • не коритись гріху;

«Тож нехай не панує гріх у смертельному вашому тілі, щоб вам слухатись його пожадливостей, і не віддавайте членів своїх гріхові за знаряддя неправедности, але віддавайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші Богові за знаряддя праведности.» (Рим. 6:12,13) Чим частіше ми практикуємо гріх в нашому житті, тим більше ми потрапляємо в залежність від нього.

  • ходити по духу;
    «І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла…« (Гал. 5:16) Наша поведінка визначається або моєю старою природою або новою під дією Святого Духа. 

ТАК ЯК ЖЕ МЕНІ ВСЕ ТАКИ НЕ ГРІШИТИ, ЯК ДОСЯГТИ ЦІЄЇ ВИСОТИ? 

  • робота над собою з Духом Святим; 

Багато християн думають, що потрібно просто більше працювати над собою, докладати все більше сил… Кожна нова спроба заводить їх у той же глухий кут , що і попередня. Проблема в тому, що це нам самим не під силу! Це робота Духа Святого, але у цьому процесі є і наша чимала роль.

  • очищення; 

«так що не маєте недостачі в жаднім дарі благодаті ви, що очікуєте з’явлення Господа нашого Ісуса Христа.» (1Кор. 1:7) Для початку нам потрібно зайнятися очищенням… Зростати у святості, очищатися від зла, від гріхів і це не може відбуватися без участі Святого Духа. 

  • здатність до добрих діл; 

«Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло…» (2Тим. 2:21) Після очищення вже мова йде про добрі справи. Чим ми чистіше, тим більше придатні для добрих справ. «Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.» (Ів. 15:2) Потрібно більше харчуватися соком лози – Його словом. Це процес видалення зайвого, потрібно позбутися від поганого, щоб було більше доброго.

  • багато плоду;

«Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід, і щоб плід ваш зостався, щоб дав вам Отець, чого тільки попросите в Імення Моє.» (Ів. 15:16) «Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.» (Ів. 15:8)

Наступне бажання це не просто плід, а багато плоду.

  • воля Божа; 

«Бо це воля Божа, освячення ваше: щоб ви береглись від розпусти…» (1Сол. 4:3)

  • наш вибір;

«І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла, бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.» (Гал. 5:16,17)

Потрібно навчитися вчасно розпізнавати проблему, пильнувати за своєю ногою. Ми покликані все рідше і рідше ходити в плоті і майже не одягати стару “куртку”. Дозвольте Духу Святому працювати над вами і діяти через вас.

«Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з Анголами Своїми, і тоді віддасть кожному згідно з ділами його.»  (Мт. 16:26,27) Слава Богу! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *