26 листопада 2017 рік служіння в неділю

Не судіть, щоб і вас не судили – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Матвія 7:1-5)

«1. Не судіть, щоб і вас не судили; 2. бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам. 3. І чого в оці брата свого ти заскалку бачиш, колоди ж у власному оці не чуєш? 4. Або як ти скажеш до брата свого: Давай вийму я заскалку з ока твого, коли он колода у власному оці? 5. Лицеміре, вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти заскалку з ока брата твого.»

2. (Від Матвія 6:22,23)

«22. Око то світильник для тіла. Тож як око твоє буде здорове, то й усе тіло твоє буде світле. 23. А коли б твоє око лихе було, то й усе тіло твоє буде темне. Отож, коли світло, що в тобі, є темрява, то яка ж то велика та темрява!» Амінь!

 

Відносини між Богом і людиною – Олександр Руденко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Псалми 31:1-5)

«1. Блаженний, кому подарований злочин, кому гріх закрито, 2. блаженна людина, що Господь їй гріха не залічить, що нема в її дусі лукавства! 3. Коли я мовчав, спорохнявіли кості мої в цілоденному зойку моєму, 4. бо рука Твоя вдень та вночі надо мною тяжить, і волога моя обернулась на літню посуху! Села. 5. Я відкрив Тобі гріх свій, і не сховав був провини своєї. Я сказав був: Признаюся в проступках своїх перед Господом! і провину мого гріха Ти простив. Села.»

2. (Від Луки 3:2-17)

«2. за первосвящеників Анни й Кайяфи було Боже слово в пустині Іванові, сину Захарія. 3. І він перейшов усю землю Йорданську, проповідуючи хрищення покаяння для прощення гріхів, 4. як написано в книзі пророцтва пророка Ісаї: Голос того, хто кличе: У пустині готуйте дорогу для Господа, рівняйте стежки Йому! 5. Нехай кожна долина наповниться, гора ж кожна та пригорок знизиться, що нерівне, нехай випростовується, а дороги вибоїсті стануть гладенькі, 6. і кожна людина побачить Боже спасіння! 7. А Іван говорив до людей, хто приходив, христитися в нього: Роде зміїний, хто навчив вас тікати від гніву майбутнього? 8. Отож, учиніть гідний плід покаяння. І не починайте казати в собі: Маємо батька Авраама. Бо кажу вам, що Бог може піднести дітей Авраамові з цього каміння. 9. Бо вже он до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та до огню буде вкинене. 10. А люди питали його й говорили: Що ж нам робити? 11. І сказав він у відповідь їм: У кого дві сорочці, нехай дасть немаючому; а хто має поживу, нехай робить так само. 12. І приходили й митники, щоб христитись від нього, і питали його: Учителю, що ми маємо робити? 13. А він їм казав: Не стягайте нічого над те, що вам звелено. 14. Питали ж його й вояки й говорили: А нам що робити? І він їм відповів: Нікого не кривдьте, ані не оскаржайте фальшиво, удовольняйтесь платнею своєю. 15. Коли ж усі люди чекали, і в серцях своїх думали всі про Івана, чи то він не Христос, 16. Іван відповідав усім, кажучи: Я хрищу вас водою, але йде ось Потужніший за мене, що Йому розв’язати ремінця від Його взуття я негідний, Він христитиме вас Святим Духом й огнем! 17. У руці Своїй має Він віячку, і перечистить Свій тік: пшеницю збере до засіків Своїх, а полову попалить ув огні невгасимім.»

Презентація теми:

Перешкодою у спілкуванні між Богом і людиною є гріх. «бо то тільки переступи ваші відділювали вас від вашого Бога…» (Іс. 59:2) З прочитаного тексту (Пс. 31:1-5) ми бачимо розкриття внутрішнього стану автора, яке стало внаслідок прощення його гріха Господом. «Блаженний, кому подарований злочин, кому гріх закрито»

 (Лк. 3:2-17) Люди приходили до Йордану щоб  хреститися від Івана для отримання прощення від гріхів. Вони сповідували, тобто визнавали свої гріхи, бо бажали мати мир з Богом. Іван Хреститель закликав народ до того, що виконувати обряд недостатньо. «А Іван говорив до людей, хто приходив, христитися в нього: Роде зміїний, хто навчив вас тікати від гніву майбутнього? Отож, учиніть гідний плід покаяння.» (Лк. 3:7-8) Плід покаяння – це виправлення гріховних вчинків, переміна способу життя. Можливо, якщо ти згрішив і відчуваєш що порушений зв’язок з Богом, то прийди з покаянням. Спитай у Бога, де ти згубив святість. «Іван відповідав усім, кажучи: Я хрищу вас водою, але йде ось Потужніший за мене, що Йому розв’язати ремінця від Його взуття я негідний, Він христитиме вас Святим Духом й огнем! 17. У руці Своїй має Він віячку, і перечистить Свій тік: пшеницю збере до засіків Своїх, а полову попалить ув огні невгасимім.»  (Лк. 3:16,17) Будь готовим до того, що Бог буде працювати з твоїм серцем. Слухай Його голос! Амінь!

 

Ціна та велич послуху – Ростислав Шкіндер проповідь

Презентація теми:

Ісус Христос прожив життя за принципом повної покори волі Небесного Батька. «А Той, Хто послав Мене, перебуває зо Мною; Отець не зоставив Самого Мене, бо Я завжди чиню, що Йому до вподоби.»(Ів. 8:29) «Бо Отець любить Сина, і показує все, що Сам робить, Йому.» (Ів. 5:20) «Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної…» (Фил. 2:8) Христос закликає: «Якщо будете ви зберігати Мої заповіді, то в любові Моїй перебуватимете…» (Ів.15:10) Покора повинна бути головним принципом нашого життя. Покора Богу і Його вченню повинно бути головним принципом нашого життя. Згідно Слова Божого, коли людина покірна на неї виливається  благодать Божа. Сказав Ісус: «Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску.» (Мт. 7:24,26) Наше життя – це будівля, основа якої залежить від покори Небесному Батькові. Життя біблійних героєв є великим прикладом: Авраам, Елеазар, Йосип, Давид, Соломон, Даниїл, Естер, апостоли Ісуса Христа. За покору Богу інколи доводиться платити велику ціну, але як сильно Бог благословляє. Диявол може нанести серйозних збитків, якщо ти вибираєш покору Богу. Він всіляко хоче відірвати людей від Бога , бо його ціль вкрасти, вбити і погубити. Вкрасти Слово, вбити віру і погубити душу. Іноді покорятися Богу заважають особисті амбіції. Яскравим прикладом є біблійний герой Йона. Ми маємо покорятися і виконувати Боже Слово. «Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі…» (Рим. 8:14) Амінь!

 

Створені для служіння – Микола Овсійчук проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Дії Апостолів 3:1-9)

«1. А Петро та Іван на дев’яту годину молитви йшли разом у храм. 2. І несено там чоловіка одного, що кривий був з утроби своєї матері. Його садовили щоденно в воротях храму, що Красними звалися, просити милостині від тих, хто до храму йшов. 3. Як побачив же він, що Петро та Іван хочуть у храм увійти, став просити в них милостині. 4. Петро ж із Іваном поглянув на нього й сказав: Подивися на нас! 5. І той подивився на них, сподіваючися щось дістати від них. 6. Та промовив Петро: Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі: У Ім’я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи! 7. І, узявши його за правицю, він підвів його. І хвилі тієї зміцнилися ноги й суглобці його!… 8. І, зірвавшись, він устав та й ходив, і з ними у храм увійшов, ходячи та підскакуючи, і хвалячи Бога! 9. Народ же ввесь бачив, як ходив він та Бога хвалив.» Амінь!

 

Молитва за Матфія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *