26 квітня 2017 рік служіння в середу

Для чого Бог створив помісну церкву? – Ростислав Мурах проповідь

Тексти Священного Письма:

1. (Від Матвія 16:18)

«18. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.»

2. (1 до Коринтян 11:27; 29)

«27. Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! 29. Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п’є!»

Презентація теми:

Можливо кожному із нас доводилось чути зневажливі слова в адресу церкви. Сили темряви сьогодні по-особливому ведуть боротьбу проти сім’ї та Церкви Ісуса Христа.

Для чого Бог створив помісну церкву?

1. Церква – це Тіло Господа Ісуса Христа:

Християнська Церква є заснованою Господом нашим Ісусом Христом.Саме через церкву за допомогою Святого Духа, продовжується велика справа навчання й освячення людей для того, щоб привести усіх людей на шлях спасіння та возз’єднання з Богом. Церква – це Тіло Господа Ісуса Христа. У тілі кожен член має своє призначення, виконуючи яке, працює на все тіло, так і в Тілі Церкви, глава якої Христос, кожен член повинен служити, хто чим може і хто на що отримав обдарування.Бог використовує саме Своїх дітей. Сотник Корнилій, один з римських воєноначальників, хоч і був язичником, але відрізнявся глибоким благочестям і добрими справами, про що свідчить євангеліст Лука (Дії 10:1). Господь не знехтував його доброчесного життя і привів до пізнання істини світлом віри Христової. Одного разу Корнилій молився в своєму будинку.У видінні йому з’явився Ангел Божий і сказав: «Корнилій!… Молитви твої й твоя милостиня перед Богом згадалися. Тепер же пошли до Йоппії людей, та й приклич Симона, що зветься Петром. Він гостює в одного гарбарника Симона, що дім має при морі. Він скаже тобі, що ти маєш робити. (Дії 10:4-6) Хіба Ангел не зміг сказати Корнилію що необхідно зробити!? Необхідно зрозуміти що є робота для ангела, а є робота для Петра. Ми – руки Ісуса Христа і нашими руками Він допомагає бідному, сироті, вдові.Скільки раз ми були інструментом в руках Божих? Пам’ятай у Бога немає інших людей яких би Він міг використовувати для того, щоби звершувати Свою роботу серед людей світу цього.Бог бажає щоб ми розуміючи Його волю, виконували її. Кожен раз коли ми беремо участь в Вечері Господній приймаючи від Тіла і Крові Господній розважаймо про страждання Христові. Будучи Богом в людському тілі Ісус страждав за нас проливаючи Свою кров на хресті. «Бо хто їсть і п’є негідно, не розважаючи про тіло(Христове), той суд собі їсть і п’є!Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.(1 Кор. 11:29-30)Церква – тіло Христове і воно ЄДИНЕ,тому той хто не має примирення зі своїм ближнім, церквою і приймає участь в причасті «той суд собі їсть і п’є».Ми не досконалі, іноді робимо негідні вчинки, але це не означає що ми перестали бути дітьми Божими. Не обмовляй церкву, не переноси плітки і пам’ятай є біблійні способи, як допомагати церкві позбавлятися недоліків!

2. Бог створив помісну церкву щоби дати людям дари:

Досліджуючи Старий Заповіт ми не знаходимо щоб священики при Скінії молились за хворих, клали на них руки і вони оздоровлювались. Були окремо вибрані люди яких Бог використовував щоб зціляти людей від хвороб їх. Духовні дари даються тілу Христа на користь,для досягнення єдності Тіла Христового.(1Кор.12:7). Розуміння і використання дарів – це важливий аспект християнського життя.Дари завжди виділяють духовний ріст і єдність в тілі Христа. Сьогодні, як і у всі часи, церква потребує допомоги від Духа Святого, в Йогосилі, присутності і дарах.

Сьогодні Бог дарує для церкви:

1. Духовні дари:

«Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання тим же Духом, а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом, а іншому роблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов.» (1 Кор. 12:8-10)

2. Дари благодаті або дари від Отця:

  • І ми маємо різні дари, згідно з благодаттю, даною нам: коли пророцтво то виконуй його в міру віри…» (Рим. 12:6)

Пророцтво про яке написано в (1 Кор. 12:10)  і (Рим. 12:6) мають зовсім різне значення. В першому – коли людина сповняється Святим Духом і промовляє те, що говорить Господь… тобто  йде пророкування. Друга форма благодаті коли Господь особисто промовляє до наших сердець через проповідь, пісню, свідоцтво.

Про пророка Івана Христителя Господь Ісус Христос казав: «Між народженими від жінок НЕ було більшого над Івана Христителя! (Мт. 11:11) Іван Христитель проповідував народові доносячи істину проповідуючи покаяння та хрещення на відпущення гріхів. Сутність його проповіді полягала в тому, що перш, ніж одержати зовнішнє обмивання, люди повинні очиститися духовно, і таким чином приготувати себе до прийняття Євангелія.

  • «…а коли служіння будь на служіння, коли вчитель на навчання… коли втішитель на потішання, хто подає у простоті, хто головує то з пильністю, хто милосердствує то з привітністю! ( Рим.12:7-8)Бог відкожноїлюдиниочікуєготовостівиконуватисвоєпокликання, до якого Він її призначив.
  1. Дари Христа:

«А кожному з нас дана благодать у міру дару Христового. Тому й сказано: Піднявшися на висоту, Ти полонених набрав і людям дав дари!(До Ефесян 4:7,8)

«І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового…(Еф. 4:11,12)

Кожний дар для Господа є цінним: той хто жертвує, робить своїми руками, слухає, говорить з кафедри, пророкує і той хто пастирує.

3. Бог дав церкві владу:

«Що тільки зв’яжете на землі, зв’язане буде на небі, і що тільки розв’яжете на землі, розв’язане буде на небі.» (Мт. 18:18) «Бо ходячи в тілі, не за тілом воюємо ми, зброя бо нашого воювання не тілесна, але міцна Богом на зруйнування твердинь, ми руйнуємо задуми, і всяке винесення, що підіймається проти пізнання Бога, і полонимо всяке знання на послух Христові…» (2 Кор. 10:3-5) Саме церкві Бог дав зброю духовну – молитву, вона вертає до життя, помагає набути життя вічне, зберігає все від руїни. Не від сили м’язів і гостроти мечів, а від піднятих рук Моїсея вирішувалось питання на полі бою під час війни ізраїльського народу з Амаликом. (Див. Вих.17:8-13) Під час царювання Єзекії почалася війна з царем Асирійський. Помолився цар Єзекіяв храмі і на ранок Санхерив не мав з ким воювати проти Ізраїля і з ганьбою втік до своєї землі. Ось таку перемогу здобув Єзекія по вірі і молитві Богу.(Див. 2 Хро. 32:1-22)  Нам дана духовна зброя, стояти в проломі за потреби Царства Божого.

4. Помісна церква вказує на придатність до Вселенської церкви:

Якщо людина не є членом помісної церкви, вона не може бути членом Вселенської Церкви. «Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить?» (1 Ів.4:20) Проведемо паралель: «Якщо ти не смиренний перед церквою то ти взагалі не смиренний.» Тому саме помісна церква вказує чи придатна людина бути членом Вселенської Церкви.

5. Помісна церква виховує в нас характер Ісуса Христа:

Як навчитися прощати коли нас ніхто не образив? Навчитись прощати можна саме тоді коли нас образили. Як можна навчитись бути великодушним якщо немає людей впертих? Ми в житті можемо багато чого вибирати, але прийшовши в церкву Ісуса Христа ми не вибираємо братів і сестер. Бог приводить тих людей які вміють нам послужити колючкою для вдосконалення нашого духовного чоловіка.Церква – це не музей, де один на одного дивиться, церква –  це кузня, де йде переплав нашого характеру. Не шукай в церкві досконалих людей, кожен із нас є недосконалий. Досліджуючи послання до Коринтян написане апостолом Павлом, ми можемо зрозуміти які проблеми мала церква в м. Коринф: «Бо стало відомо мені про вас, мої браття, від Хлоїних, що між вами суперечки. А кажу я про те, що з вас кожен говорить: я ж Павлів, а я Аполлосів, а я Кифин, а я Христів. Чи ж Христос поділився? Чи ж Павло був розп’ятий за вас? Чи в Павлове ім’я ви христились?.» (1Кор 1:11-13)«…бо я надумавсь нічого між вами не знати, крім Ісуса Христа, і Того розп’ятого…» (1 Кор. 2:1,2) Апостол Павло як духовний батько наставляє їх як діточок, пише листа. У Бога не тільки є діточки, але і юнаки «…Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви. (1 Ів.2:14) Богу потрібні духовні слуги, воїни, раби. І найвищій титул: «Я раб Ісуса Христа», – говорить апостол Павло. Живімо так щоб через нашу присутність в церкві, церква становилась кращою. Бог показує недоліки церкви щоб ти молився і починав діяти. Кожен із нас любить говорить правду, але іноді необхідно мудро поводити себе. Син Ноя – Хам теж знав правду, але нерозумний вчинок і неповагу, батько прокляв сина Хама.(Див. Бут. 9:20-25) Для порівняння розглянемо біблійну історію.Пророк  Натан підніс правду царю Давиду що той розкаявся  у своєму гріховному вчинку. Тож нехай наша правдо служить до збудови. Робімо з нашої сторони все щоби церква збудовувалась!

2. Церква – духовна сім’я:

Церква – це твоя найближча і найрідніша сім’я. «І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.» (Мт 16:18)«Кому церква не мати, тому Бог не Отець» (Кипріан Карфагенський, близько 249 р.)Любіть церкву, служіть Богу служачи братам і сестрам і разом служімо людям які ще не пізнали Його, як особистого Спасителя. Амінь!

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *