26 березня 2017 рік служіння в неділю

Милість Божа – Александр Бубнов проповедь

 

Тексти Писання:

  1. (Псалми 70:14-17)

«14. А я буду постійно надіятись, і славу Твою над усе я помножу!15. Уста мої оповідатимуть правду Твою, про спасіння Твоє увесь день, бо числа їх не знаю…16. буду славити вчинки великі всевладного Господа, згадаю про правду Твою, єдино Твою!17. Боже, навчав Ти мене від юнацтва мого, і аж дотепер я звіщаю про чуда Твої.»

  1. (До Євреїв 5:1-3)

«1. Кожен бо первосвященик, що з-між людей вибирається, настановляється для людей на служіння Богові, щоб приносити дари та жертви за гріхи, 2. і щоб міг співчувати недосвідченим та заблудженим, бо й сам він перейнятий слабістю.3. І тому він повинен як за людей, так само й за себе самого приносити жертви за гріхи.»

3.(До Євреїв 5:5-7)

«5. Так і Христос, не Сам Він прославив Себе, щоб Первосвящеником стати, а Той, що до Нього сказав: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив. 6. Як і на іншому місці говорить: Ти Священик навіки за чином Мелхиседековим.7. Він за днів тіла Свого з голосінням великим та слізьми приніс був благання й молитви до Того, хто від смерти Його міг спасти, і був вислуханий за побожність Свою.»

Презентація теми:

 Бог Отець віддав Свого Єдинородного Сина на смерть за твої і мої гріхи. Повсякчас ми потребуємо Його допомоги і підтримки. Тож прославляймо Його, Він достоїн слави і хвали! Амінь!В нашому житті виникають труднощі, переживання  й іноді постає питання: «Господи невже ти не можеш допомогти мені в моїх труднощах?» Нехай в нашому серці звучать слова до Бог: «А я буду постійно надіятись, і славу Твою над усе я помножу!» (Псалми 70:14) Псалмоспівець  висвітлює готовність сподіватися на Господа завжди і всякий день хвалити Його за незліченні добродійства. Богу приємно коли Його діти навіть в тяжких обставинах не втрачають надію на Нього. Аналізуючи наше життя ми бачимо наскільки Бог милостивий до нас. «Уста мої оповідатимуть правду Твою, про спасіння Твоє увесь день, бо числа їх не знаю…» (Псалми 70:15)   Любов Божа є джерело милосердя, а Бог — наш найвищий благодійник. Всі Свої численні благодіяння Бог посилає нам лише з любові до нас. Слово Боже говорить: «Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг!» (Від Івана 21:25)Чим більше в житті християнина проявляється вірності Господу, тим більше Бог дарує свою милість «буду славити вчинки великі всевладного Господа, згадаю про правду Твою, єдино Твою!» (Псалми 70:15) Наш Господь є сильним і немає жодної проблеми яка Йому не під силу. Для того щоб ввійти в роздум о силі і величі Бога необхідно пам’ятати що ціль життя християнина є вічне життя з Богом на небесах.Бог Отець віддав Свого Єдинородного Сина на смерть за твої і мої гріхи. Повсякчас ми потребуємо Його допомоги і підтримки. Тож прославляймо Його, Він достоїн слави і хвали! Амінь!

Готуйся до переселення – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Писання:

  1. (Єзекіїль 12:1-13)

«1. І було мені слово Господнє таке: 2. Сину людський, ти живеш серед дому ворохобного, вони мають очі, щоб бачити, та не бачать, мають вуха, щоб слухати, та не чують, бо вони дім ворохобний.3. А ти, сину людський, пороби собі речі для мандрівки, і йди на вигнання вдень на їхніх очах, і підеш на вигнання з свого місця до іншого місця на їхніх очах, може побачать вони, що вони дім ворохобности.4. І повиносиш свої речі, як речі для мандрівки, удень на їхніх очах, а ти вийдеш увечорі на їхніх очах, як виходять вигнанці.5. На їхніх очах пробий собі дірку в стіні, і повиносиш нею.6. На їхніх очах на рамені повиносиш, винесеш потемки, закриєш обличчя своє, і не побачиш землі, бо Я поставив тебе знаком для Ізраїлевого дому.7. І зробив я так, як наказано мені: речі свої я повиносив удень, а ввечорі пробив собі рукою дірку в стіні, потемки повиносив, на рамені носив на їхніх очах.8. А ранком було мені слово Господнє таке:9. Сину людський, чи ж не сказав до тебе дім Ізраїлів, дім ворохобности: Що ти робиш?10. Скажи до них: Так сказав Господь Бог: Це пророцтво про начальника Єрусалиму та ввесь Ізраїлів дім, що в ньому вони.11. Скажи: Я ваш знак. Як зробив Я, так буде зроблено їм, підуть на вигнання в полон!12. А той начальник, що серед них, на рамені буде нести потемки й вийде; у стіні проб’ють дірку, щоб вивести його; обличчя своє він закриє, щоб не бачити землі очима.13. І розтягну на нього сітку Свою, і він буде схоплений в пастку Мою, і відведу його до Вавилону, до халдейського краю, та його він не побачить, і там помре.»

2.(2 до Коринтян 4:18)

«18. коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме. Бовидимедочасне, невидиме ж вічне!»

(2 до Коринтян 5:1-4)

«1. Знаємобо, коли земниймешкальний намет наш зруйнується, то маємобудівлювід Бога на небі, дімнерукотворний та вічний. 2. Тому то йзідхаємо, бажаючиприодягтисябудівлею нашею, що з неба,3. коли б тільки й одягнені ми не знайшлисянагі!4. Бо ми, знаходячися в цьомунаметі, зідхаємопідтягарем, бо не хочемороздягтися, але одягтися, щобсмертне пожерлось життям.»

  1. (Приповісті 24:10)

«10. Якщо ти в день недолі знесилився, то мала твоя сила.»

  1. (Єремія 12:5)

«5. Як ти з пішими бігав, і вони тебе змучили, то як будеш змагатися з кіньми? Ти в спокійному краї безпечний, та що будеш робити в повідді Йордану?»

  1. (Від Матвія 6:19-21)

«19. Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. 20. Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть.21. Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!»

Презентація теми:

Єзекіїль був пророком Божим, саме Його Бог використовував щоб донести Своє послання до ізраїльського народу. Пророки Божі багато докоряли народ за відступництва від Бога. Досліджуючи Слово Боже, а саме великі пророцькі книги і книги «малих пророків» можна зауважити що основне їхнє послання: « 30% книг – це сповіщення майбутнього і 70% – це докора за гріх перед Богом.» Взагалі служіння пророків було важким, наприкладі пророка Єремії. Він став «людиною, яка сперечається і свариться зі всією землею», – так він писав про себе. Коли людина відходить від Бога, Бог проявляє Свій характер Батька, Він кличе назад, промовляючи через різні обставини життя.Він проявляє до кожного із нас Свою безмежну милість. Бог кличе до себе. Згідно Слова Божого, Господь прощає, звільняє від рабства гріха, якщо людина приходить до Нього з покаянням. Іноді милість Божа не зрозуміла для людської логіки. Бог є справедливий і святий. Дорогий друже, якщо ти маєш подих життя в тебе є можливість прийти до Нього таким як ти є. Бог милостивий, Він любить тебе. Ісус Христос вмер за твої гріхи, щоб ти міг отримати життя вічне. Саме Він має силу і владу розірвати пути гріха і дати свободу. Звернись до Нього і почує тебе Господь! (Див. Єзекіїль 12:1-13) Аналізуючи  цей текст ми бачимо серйозне послання і для нашого сьогодення. Чи готовий ти до переселення? Ми знаємо що ми живемо в останній час, тому що ознаки висловленні Ісусом Христом виконуються на наших очах. Прихід Господа близький, будь готовий до переселення в любий час!!! Ми йдемо дорогами земного життя і  розуміємо що ми пілігрими і наша справжня  мета життя на небесах з Богом.

Дії християнина щоб мати готовність війти до Небесного Єрусалиму:

  • Дбай про святість свого серця;

Дбай щоб не втратити одежі «святості» і «праведності», які ми отримали в день покаяння. «Ми знаємо, що кожен, хто народився від Бога, не грішить, бо хто народився від Бога, той себе береже, і лукавий його не торкається.» (1 Івана 5:18) Стій на сторожі серця!

  • Будь духовним переможцем! Будь сильним в Бозі щоб мати силу протистояти усім спокусам диявольським. Віра – це основа християнства. Наше життя повинно бути сповнене Святим Духом!!! «Якщо ти в день недолі знесилився, то мала твоя сила» (Приповісті 24:10) В житті християнина є періоди дня злого. Чи маєш ти запас сили щоб протистояти, коли в твоє життя прийде день злий?  Господь проводить нас долиною смертної тіні щоб випробувати нашу віру. Тож варто в добрий час запасатися силою Божою: досліджуй Священне Писання, перебувай в молитвах, сила Божа буде перебувати на тобі і коли прийде день злий ти будеш мати силу щоб протистояти випробуванням. Все це частина того, що нам належить робити, чекаючи Його приходу.Збагачуй себе силою Божою;

Досліджуючи життя біблійних героїв: Авраама, Давида, Даниїла ми можемо зауважити що вони шукали Бога маючи любов до Нього. Спрага по Богу була вищою за земні цінності: матеріальне забезпечення, фінанси, кар’єру.І коли прийшов час випробуваннямв їхнє життя вони мали здатність чинити опір диявольським спокусам.

  • Збирай скарби на небесах;

 «Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають.» (Від Матвія 6:19) Для кожного з нас є важливим перенести наші скарби в небесний банк. Образ бідної вдови яка поклала дві лепти є простий і ясний, він слугує для нас великим прикладом. Виділяючи вдову, Господь позначає великість її дару не тим, що вона віддала Богові все, що мала, увесь прожиток свій. Коли ти  жертвуєш на діло Господнє май віру що ти сієш на «родючу землю» і воно обов’язково принесе плід  в різних сферах життя. Тож нехай благословить нас Господь пам’ятати що ми є пілігрими на цій землі і наша ціль є Небесна країна. Допоможи нам Господь мати чисте серце накопичувати силу Божу і вміти скарби переносити на небеса. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *