26 лютого 2017 рік служіння в неділю

Ісус Христос – наша основа – Александр Бубнов проповедь

Тексти Писання:

1. (Від Марка 12:10,11)
«10. Чи ви не читали в Писанні: Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем! 11. Від Господа сталося це, і дивне воно в очах наших.»

Презентація теми:
Тільки на Ісусі Христі можна побудувати успішне християнське життя. Правильне будівля – це будівля за Божими заповідями. Немає іншої основи, крім Ісуса Христа, яке зробить нас повноцінними і щасливими в Бозі. Бог віддав Свого Єдинородного Сина в жертву за гріхи всього людства. Саме через Ісуса Христа ми отримали вільний доступ до Бога.Якщо ми пізнали Його, ми починаємо будувати на Його підставі.Кожен християнин покликаний в своє серце закласти правильний фундамент, і йти тими шляхами, які нам вказує Біблія. Ми храм Духа Святого і цей храм має бути святий.«16. Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?» (1 до Коринтян 3:16)Християнин який слухає і виконує Слово Божевін подібний будуючому будинок на камені. Адже кожен із нас є відповідальним за свій духовний ріст.Якщо основою нашого життя буде саме Ісус Христос, Його благословіння будуть у всіх сферах нашого життя на цій землі, а також будемо разом з Ним на небесах. Амінь!

 

Видиме-тимчасове, невидиме-вічне – Александр Захаров проповедь

Тексти Писання:

1. (Від Івана 14:1-3)
«1. Нехай серце вам не тривожиться! Віруйте в Бога, і в Мене віруйте! 2. Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас? 3. А коли відійду й приготую вам місце, Я знову прийду й заберу вас до Себе, щоб де Я були й ви.»

2. (До Галатів 1:6,7)
«6. Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію, 7. що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію.»

3.(1 Петра 4:12-14)
«12. Улюблені, не дивуйтесь огневі, що вам посилається на випробовування, немов би чужому випадку для вас. 13. Але через те, що берете ви участь у Христових стражданнях, то тіштеся, щоб і в з’явленні слави Його раділи ви й звеселялись.14. Коли ж вас ганьблять за Христове Ім’я, то ви блаженні, бо на вас спочиває Дух слави й Дух Божий.»

Презентація теми:
«…Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм! (2 до Коринтян 6:16) Найдивовижніше і найбільш значне у житті людини – це участь Бога в її долі. Господь бажає війти в життя кожної людини і мати спілкування. «Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.» (Об’явлення 3:20)Всемогутній Творець не тільки цікавиться, як протікає наше життя, але й керує обставинами, бажаючи досягти в нас певної мети.
«…Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне! (2 до Коринтян 4:18)Бог створив людину наділивши її фізичним, або зовнішній світом, і духовним, внутрішнім світом. Зовнішній світ – це навколишні обставини, фізичний стан.Внутрішній світ – це духовний стан, духовне багатство. Сюди входить смирення чи гордість, любов чи ненависть, довіра Богу або самовпевненість тощо.Бог діє і в зовнішньому світі, і у внутрішньому. Коли ти прийняв Христа, ти не перестав існувати на цій землі, яка наскрізь просякнута гріхом і беззаконням. Ми як і раніше оточені матеріальним світом і укладені в земне тіло. Але Божа природа, яка відобразилася у нас з народженням згори, дає нам право на інше існування. У нашому серці оселилася могутня Особистість Святого Духа, який і навчає нас всьому. Він направляє обставини так, щоб ми утверджувались у вірі і довірі Господу. На жаль, ми часто більше зацікавлені тим, що Бог робить для нас. Ми хочемо отримувати від Нього все необхідне для життя, а також мати успіх у справах. Смута, тривога
Коли зневіра приходить в життяхристиянина?
• Часто тимчасові речі цього світу настільки опановують нами, що ми стає не чутливими до голосу Божого. Наш відроджений дух потребує посиленого харчування, але зневіра в серці, вироблена певними проблемами, не дає нам це робити. Диявол зробить все можливе, щоб людина дивилася на обставини, не відриваючи свого погляду. Євангелист Лука описуєявлення Христа учням, що йшли в Еммаус.(Див. Від Луки 24:13-32) У міру нашого духовного зростання, ми все більше і все краще здатні духовно бачити і чути духовними вухами. Через життєві труднощі Він вчить нас усвідомлювати нашу залежність від Нього, вчить сподіватися не на себе, а на Його всемогутність.

• «Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки.»(Від Матвія 7:15) Справжній християн, незважаючи на життєві бурі і шторми, завжди буде стояти в істині, саме віра робить сильним і спроможнім переносити труднощі.У християн є величезна перевага – знати точку зору Живого Бога, Його правду. У них є перевага в тому, щоб вірити Йому і в усьому покладатися на Нього.
Як християнам, нам необхідно бачити так, як Бог бачить, і слухати Його повчання і поради. Ми повинні бути перед Ним абсолютно щирими, готовими до послуху. Зазвичай, коли ми дивимося очима Святого Духа, то це дуже сильно суперечить тому, що бачать наші природні очі. Те, що Бог відкриває з невидимого, набагато реальніше того, що ми бачимо у видимому. Апостол Павло в своїх посланнях оповідає про його обставини і важкі часи, але за всім, що йому довелося перенести, він не здався, не пред’являв ультиматум Богу. Чому? Тому що у всіх життєвихконфліктах, він покладав надію на Бога. «17. Бо теперішнє легке наше горе достачає для нас у безмірнім багатстві славу вічної ваги, 18. коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме. Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне! (2 до Коринтян 4:17-18)
Всі страждання, переживання і втрати в земному житті колись закінчаться, але придбане за цих обставин духовне багатство залишиться вічним.Бог приготував для нас вічне життя. Але як ми будимо жити, що оберемо життя або смерть, залежить від нас. Будимо чи сумувати під вагою проблем або ж будемо дивитися на Славу Господню і на невидиму благодать Божу, щоб перетворювати в Його образ. Амінь!

 

Хто може приблизитись до Бога – Ростіслав Шкіндер проповідь

Тексти Писання:

1. (Якова 4:8)
«8. Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до вас … »

2. (Якова 4:7)
«7. Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас.»

Презентація теми:
Господь в великій любові дає нам милість приблизитись до Нього. Кожній людині Бог дав право вибору і якщо людина приймає рішення приблизитись до БогаГосподь дарує їйтаку можливість. Віддаючи Богові свій намір, свою волю, своє бажання бути ближче до Нього, – Бог дасть тобі силу для цього.
Кроки до зближення з Богом:
«…Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім’я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете» (Дії Апостолів 2:38)
1) Покаяння;
2) Хрещення;
3) Прийняття Святого Духа;
Християнин який має особливі відносини с Богом має благословенне життя. Божа охорона, підтримка будуть супроводжувати його на життєвому шляху. Щоб зберегти дружні стосунки з Богом необхідно стояти на сторожі свого серця. Коли ми пильнуємо, боремося за своє благословення, то ми отримуємо його в повному обсязі від Бога. Міцно тримайся Бога це є гарантія особливих відношень з Ним. Відносини з Богом доступні кожному і не залежать від талантів, об’єму служіння, від того скільки років ти ходиш до церкви.Досліджуючи життя біблійних героїв: Йосип, Самуїл, Давид ми бачимо як вони боролися за своє спілкування з Небесним Батьком, за свої відповіді. Вони є прикладом для нас. Цінуй своїм спілкуванням з Богом, тому що за це заплачено дуже велика ціна. Саме томуІсус прийшов у світ, щоб відкрити шлях до Батька. Тож у чому полягає сила спілкування з Ним? У щирості, наполегливості, вірності, відданості, у терпінні і любові. Ось яке повинно бути спілкування з Богом, ось яке має бути у нас серце по відношенню до Нього. Амінь!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *