25 грудня 2019 рік, Різдво Христове

Різдво Христове – нова епоха відносин з Богом – Олександр Захаров проповідь

Презентація теми:

  • “Народження ж Ісуса Христа сталося так. Коли Його матір Марію заручено з Йосипом, то перш, ніж зійшлися вони, виявилося, що вона має в утробі від Духа Святого. А Йосип, муж її, бувши праведний, і не бажавши ославити її, хотів тайкома відпустити її. Коли ж він те подумав, ось з’явивсь йому Ангол Господній у сні, промовляючи: Йосипе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній то від Духа Святого. І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів. А все оце сталось, щоб збулося сказане пророком від Господа, який провіщає: Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог. Як прокинувся ж Йосип зо сну, то зробив, як звелів йому Ангол Господній, і прийняв він дружину свою. І не знав він її, аж Сина свого первородженого вона породила, а він дав Йому ймення Ісус.” (Мт. 1:18-25)

Людство потребувало визволення з полону гріха, бо через гріхопадіння Адама воно опинилось під владою духовної смерті, керованою дияволом. Через духовну смерть людина не може мати будь-якого зв’язка з Богом, це абсолютно не можливо. Релігії світу намагаються виправити ситуацію, досягти Бога, але безрезультатно.  “А людина тілесна не приймає речей, що від Божого Духа, бо їй це глупота, і вона зрозуміти їх не може, бо вони розуміються тільки духовно.” (1Кор. 2:14) Перевернений розум, серце вкрай зіпсоване – це характеристики, які отримали ми від Адама, але Бог через Свого Сина розірвав гріховні кайдани. “Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть…” (1Кор. 15:22) 

Для чого прийшов Ісус Христос на землю? Щоб звершити місію викуплення людства від полону смерті. Приймаючи Ісуса Христа особистим Спасителем, зароджується духовне життя, людина отримує владу бути дитям Божим. “Ми, що вмерли для гріха, як ще будемо жити в нім?” (Рим. 6:2) Потрібно зробити відповідальний  вибір, як будемо жити: за старою (гріховною) чи новою природою в Ісусі Христі? “…життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє…” (Зак. 30:19) Ми з’єднані з Христом подобою смерті, іншого шляху не має. Якщо не вмираємо для гріха, духовної перемоги не буде. 

  • “Бо коли ми з’єдналися подобою смерти Його, то з’єднаємось і подобою воскресення, знаючи те, що наш давній чоловік розп’ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха…” (Рим. 6:5,6)

Живімо новим життям в Ісусі Христі щоб наслідувати небо! Нехай ім’я Господнє буде прославлено та звеличено в нашому житті, амінь! 

 

 

Чи очікуєш ти на прихід Ісуса Христа? – Андрій Кравчук проповідь

Презентація теми:

  • “Як прокинувся ж Йосип зо сну, то зробив, як звелів йому Ангол Господній, і прийняв він дружину свою.” (Мт. 1:24)
  • “А Марія промовила: Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм! І відійшов Ангол від неї.” (Лк. 1:38)
  • “Тому будьте готові й ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте! Хто ж вірний і мудрий раб, якого пан поставив над своїми челядниками давати своєчасно поживу для них? Блаженний той раб, що пан його прийде та знайде, що робить він так!” (Мт. 24:44-46)

Як багато Бог доклав зусиль заради того, щоб кожен з нас отримав спасіння. У Божому плані спасіння приймали участь прості люди. Це великий приклад для нас, бути готовими служити Богу у всіляких обставинах очікуючи Його приходу. 

  • “Тому будьте готові й ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте! Хто ж вірний і мудрий раб, якого пан поставив над своїми челядниками давати своєчасно поживу для них?” (Мт. 24:44,45)

Виконуймо служіння, доручене Богом, вчасно в вірності та простоті. Будьмо готовими! Амінь!

 

 

Кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми: 

  • “І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів.” (Мт. 1:21)

У Своєму Сині Бог приніс на землю найважливіше – спасіння. Навіть ім’я “Ісус” в перекладі на нашу мову означає “спасіння”. Люди світу цього живуть в гріхах і, навіть не усвідомлюють, що вони потребують звільнення. Не кожен розуміє, що грати з гріхом – це загроза великої небезпеки. Духовно мертві не відчувають процеси духовного світу, а тим паче вони позбавленні єднання з Богом. Найбільша потреба кожної людини – мати свободу від гріха та мир з Богом, бо без Нього – сирітство.

  • “Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли ви, в якій і стоїте, Якою й спасаєтесь, коли пам’ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки ви ввірували не наосліп. Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням…” (1Кор. 15:1-4)
  • “Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!” (Рим. 6:23)

Сьогодні, гріх – це біда, а в майбутньому – смерть! Ісус Христос прийшов, але чи всі люди мають спасіння? На жаль, ні. “Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.” (1Тим. 2:3,4) Не лише від Бога, але й від людини залежить багато чого. На сторінках Нового Заповіту ми знаходимо як Христос викладав Свою науку, закликаючи: “Покайтеся, і віруйте в Євангелію!” (Мк. 1:15) Що означає слово “покаяння”? У Священному Писанні слово “покаяння” означає “змінити спосіб мислення та життя” , а вірувати в Євангеліє – вірити в спокутну жертву Ісуса Христа на Голгофському хресті. 

  • “Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.” (Рим. 10:13)
  • “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.” (1Ів. 1:9)

Бог бажає спілкування з кожним, хто відкриває Йому серце! Проходячи складні часи спокус, переживань, пам’ятаймо що Бог завжди поруч і готовий допомогти! “Очі Господні на кожному місці…” (Прип. 15:3)  Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *