25 липня 2018 рік, служіння в середу

Отримуйте від Бога НІ – Руслан Прохор проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (2 до Коринтян 12:7-9)

«7. А щоб я через пребагато об’явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. 8. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. 9. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.»

2. (Дії Апостолів 16:6-10)

«6. А що Дух Святий їм не звелів провіщати слово в Азії, то вони перейшли через Фрігію та через країну галатську. 7. Дійшовши ж до Мізії, хотіли піти до Вітінії, та їм не дозволив Дух Ісусів. 8. Обминувши ж Мізію, прибули до Троади. 9. І Павлові з’явилось видіння вночі: якийсь македонянин став перед ним і благав його, кажучи: Прийди в Македонію, і нам поможи! 10. Як побачив він це видіння, то ми зараз хотіли піти в Македонію, зрозумівши, що Господь нас покликав звіщати їм Євангелію.»

Презентація теми:

Ми повинні навчитися адекватно, без сліз, паніки та нарікання отримувати від небесного Батька слово НІ. Покора своєї волі волі Бога – основа благословенного життя. Свого часу народ Ізраїльський прийшов до Єремії благати Бога про Його волю, але почувши неприємну відповідь, вони виявили непокірність за що понесли покарання. (Єрем 42:1-22, 43:1-3)Для чого йти питати Бога якщо все одно зробиш по-своєму? «І розгнівався Нааман, і пішов і сказав: Ось я подумав був: він вийде до мене, і стане, і закличе Ім’я Господа, Бога свого, і покладе свою руку на те місце, і вилікує прокаженого… Чи ж не ліпші Авана та Парпар, дамаські річки, від усіх Ізраїлевих вод? Чи не міг я вимитися в них, і стати чистим? І повернувся він, і пішов у гніві.» (2Цар. 5:11,12) Слово Боже закликає нас бути слухняними Господній волі. Будучи керованим Святим Духом, ап. Павло досконало намагався догоджати незважаючи на колючку в тілі. У другому листі до громади Коринту він пише: «А щоб я через пребагато об’явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.» (2 Кор. 12:7-9) Бог бачить потреби серця, але треба зауважити, що Його відповідь приходить у Свій час і лише в тому випадку, якщо вона буде корисна. Незавжди Божа воля є приємною для нас. На сторінках Біблії знаходимо яскравий приклад, коли народ забажав щоб цар, не Бог панував над ними. (1Сам. 8:1-22) Будьмо слухняними, навчимось приймати від Бога НІ! Воля Божа стає доступною тоді, коли проаналізувавший пройдений, іноді складний шлях, робимо висновки. «Коли зробиш обітницю Богові, то не зволікай її виповнити, бо в Нього нема уподобання до нерозумних, а що ти обітуєш, сповни!» (Еккл. 5:3)  Господь бажає мати справу з покірними, щирими людьми. Амінь! 

 

За все дякуйте – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(1 до Солунян 5:18)

«18. Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі.»

Презентація теми:

Чи сповнене ваше серце подяки Богові незважаючи на обставини життя? На сторінках Слова Божого знаходимо заклик дякувати за ВСЕ. Бог ніколи не залишить вас на одинці з проблемами.«І зняла зойк уся та громада, та й заголосила. І плакав народ той тієї ночі. І нарікали на Мойсея та на Аарона всі Ізраїлеві сини. І сказала до них вся громада: О, якби ми померли були в єгипетськім краї, або щоб ми померли були в цій пустині! І промовив Господь до Мойсея: Аж доки буде цей народ зневажати Мене, і аж доки не будуть вони вірувати в Мене, у всі ті ознаки, що Я учинив був серед нього? Ударю його поразою, і позбавлю його насліддя, а тебе зроблю народом більшим і сильнішим від нього.» (Чис. 14:1,2,11,12) Хоч ми живемо в час дії Нового Заповіту, але через ропот, недовір’я Богу втрачаються рясні благословення. Пильнуймо за своїми думками, зберігаймо свої одежі в чистоті і святості до Його приходу. Прославляймо Його навіть тоді, коли втрачається надія, опускаються руки. Наш Бог сильний допомогти! Амінь!

 

Давид – хоробрий підліток – Станіслав Николаенко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (1 Самуїлова 16:14-23)

«14. І Дух Господній відступився від Саула, а напав його дух злий, посланий від Господа. 15. І сказали раби Саула до нього: Оце злий дух від Бога нападає на тебе. 16. Нехай скаже пан наш, раби твої пошукають тобі кого, хто вміє грати на гуслах. І станеться, коли буде на тебе злий дух від Бога, то заграє той рукою своєю, і буде тобі добре. 17. І сказав Саул до рабів своїх: Нагляньте мені кого, хто добре грає, і приведіть до мене. 18. І відповів один із слуг, і сказав: Ось бачив я сина віфлеємлянина Єссея, що вміє грати, лицар та вояка, і розуміється на речах, і чоловік хорошої постави. І Господь із ним… 21. І прийшов Давид до Саула, та й став перед ним. І той сильно полюбив його, і він став йому зброєношею. 22. І послав Саул до Єссея, говорячи: Нехай остається Давид при мені, бо він знайшов ласку в очах моїх. 23. І бувало, коли злий дух від Бога нападав на Саула, то Давид брав гусла, та й грав своєю рукою. І легшало Саулові, і ставало йому добре, і відступав від нього той злий дух.»

2. (Див. 1 Самуїлова 17:1-51)

Презентація теми:

Великий муж Божий Давид – надзвичайно яскрава постать Священного Писання. Присвятивши своє життя істинному служінню Богу, Давид отримував рясні благословення на протязі всього життя. Його вірність, пошук Божої присутності – великий приклад для наслідування. Чи готові ви сьогодні присвятити себе Богу, віддати молоді літа Йому? Якщо Господь бере в Свій уділ, використовуючи для Своєї благословенної праці, то ніхто не зуміє зупинити. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *