25 січня 2017 рік служіння в середу

Покладай свою надію на Господа – Проповедь

Тексти Писання:

1. (До Колоссян 1:21-24)
«21. І вас, що були колись відчужені й вороги думкою в злих учинках, 22. тепер же примирив смертю в людськім тілі Його, щоб учинити вас святими, і непорочними, і неповинними перед Собою, 23. якщо тільки пробуваєте в вірі тверді та сталі, і не відпадаєте від надії Євангелії, що ви чули її, яка проповідана всьому створінню під небом, якій я, Павло, став служителем.»
2. (Даниїл 5:1-6)
«1. Цар Валтасар справив велике прийняття для тисячі своїх вельмож, і на очах тієї тисячі пив вино. 2. Коли вино опанувало розум, Валтасар наказав принести золотий та срібний посуд, який виніс був його батько Навуходоносор із храму, що в Єрусалимі, щоб із нього пили цар та вельможі його, його жінки та його наложниці. 3. Тоді принесли золотий посуд, що винесли з храму божого дому, що в Єрусалимі, і пили з них цар та вельможі його, жінки його та його наложниці. 4. Пили вони вино й славили богів золотих та срібних, мідяних, залізних, дерев’яних та камінних. 5. Аж ось тієї хвилини вийшли пальці людської руки, і писали навпроти свічника на вапні стіни царського палацу, і цар бачив зарис руки, що писала. 6. Тоді змінилася ясність царя, і думки його настрашили його, ослабіли суглоби крижів його, і билися коліна його одне об одне.»
3. (До Євреїв 10:38,39)
«38. А праведний житиме вірою. І: Коли захитається він, то душа Моя його не вподобає. 39. Ми ж не з тих, хто хитається на загибіль, але віруємо на спасіння душі.»
4. (Дії Апостолів 12:1-9)
«1. А Цар Ірод тоді підніс руки, щоб декого з Церкви гнобити. 2. І мечем він стяв Якова, брата Іванового. 3. А бачивши, що подобалося це юдеям, він задумав схопити й Петра. Були ж дні Опрісноків. 4. І, схопивши його, посадив до в’язниці, і передав чотирьом чвіркам вояків, щоб його стерегли, бажаючи вивести людям його по Пасці. 5. Отож, у в’язниці Петра стерегли, а Церква ревно молилася Богові за нього. 6. А як Ірод хотів його вивести, Петро спав тієї ночі між двома вояками, закутий у два ланцюги, і сторожа пильнувала в’язницю при дверях. 7. І ось Ангол Господній з’явився, і в в’язниці засяяло світло. І, доторкнувшись до боку Петрового, він збудив його, кажучи: Мерщій вставай! І ланцюги йому з рук поспадали.»
5. (1 до Коринтян 15:58)
«58. Отож, брати любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі!
Презентація теми:
Людина, що покладає надію на себе, приречена на поразку, а той, хто покладається на Господа буде мати успіх на життєвому шляху. Сподівання на Христа ніколи не підведе, бо Господь – наше уповання і надія, яка ніколи не буде посоромлена.
У Священному Писанні описується стан людей, які відкинули уповання на Господа. Ми бачимо в Біблії, що, коли люди порушували будь-яку з останніх шести з десяти заповідей, які регулюють відносини між людьми, Бог прощав їх і давав можливість для покаяння. Але коли вони порушували будь-яку з перших чотирьох заповідей, які говорили про відносини людини з Богом, суд Божий наступав швидко. Тому не дивно, що суд на Валтасара і його гостей прийшов так швидко.
Довіряючи Господу, ми набуваємо надію. Вона є одною з сходинок духовного зростання в науці Божій.Тож сподіваймося на Господа не тільки в сумі, але й у радості. Бо ми знаємо, що Бог посилає часи сприятливі і скорботні, щоб навернути нас до себе і зростити в дусі. Бог дарує блаженство тим, хто поспішає бути вірним і слухняно виконувати Божі заповіді. Нехай Господь благословить нас мати живу надію на Нього. Амінь!

 

Чи готове твоє серце для слухання Слова Божого? – Вадим проповедь

Тексти Писання:

1. (Екклезіяст 4:17)
«17. Пильнуй за ногою своєю, як до Божого дому йдеш, бо прийти, щоб послухати, це краще за жертву безглуздих, бо не знають нічого вони, окрім чинення зла!»
2. (Дії Апостолів 28:16-28)
«16. А коли прибули ми до Риму, Павлові дозволено жити осібно, ураз із вояком, що його сторожив. 17. І сталось, по трьох днях Павло скликав знатніших з юдеїв. Як зійшлися ж вони, він промовив до них: Мужі-браття! Не вчинив я нічого проти люду чи звичаїв отцівських, та проте мене видано з Єрусалиму ув’язненого в руки римлян. 18. Вони мене вислухали та й хотіли пустити, бож провини смертельної ні однієї в мені не було. 19. Та юдеї противилися, тому змушений був я відкликатися на суд кесарів, але не для того, щоб народ свій у чомусь оскаржити. 20. Тож із цієї причини покликав я вас, щоб побачити й порозмовляти, бо то за надію Ізраїлеву я обкутий цими кайданами… 21. А вони відказали йому: Не одержали ми ні листів із Юдеї про тебе, ані жоден із братів не прийшов, і не звістив, і не казав чого злого про тебе. 22. Але прагнемо ми, щоб почути від тебе, яку думку ти маєш, бо відомо про секту цю нам, що їй скрізь спротивляються. 23. А коли вони визначили йому день, то дуже багато прийшло їх до нього в господу. А він їм від ранку до вечора розповідав, та про Божеє Царство свідоцтва давав, і переконував їх про Ісуса Законом Мойсея й Пророками. 24. І одні вірили в те, про що він говорив, а інші не вірили. 25. Вони між собою незгідні були й повиходили, як промовив Павло одне слово, що добре прорік Дух Святий отцям нашим через пророка Ісаю, 26 промовляючи: Піди до народу цього та й скажи: Ви вухом почуєте, та розуміти не будете, дивитися будете оком, але не побачите! 27. Затовстіло бо серце людей цих, тяжко чують на вуха вони, і зажмурили очі свої, щоб якось не побачити очима, і не почути вухами, і не зрозуміти їм серцем, і не навернутись, щоб Я їх уздоровив! 28. Тож нехай для вас буде відоме, що послано Боже спасіння оце до поган, і почують вони!»
3. (Від Івана 12:28-40)
«28. Прослав, Отче, Ім’я Своє! Залунав тоді голос із неба: І прославив, і знову прославлю! 29. А народ, що стояв і почув, говорив: Загреміло! Інші казали: Це Ангол Йому говорив! 30. Ісус відповів і сказав: Не для Мене цей голос лунав, а для вас. 31. Тепер суд цьому світові. Князь світу цього буде вигнаний звідси тепер. 32. І, як буду піднесений з землі, то до Себе Я всіх притягну. 33. А Він це говорив, щоб зазначити, якою то смертю Він має померти. 34. А народ відповів Йому: Ми чули з Закону, що Христос перебуває повік, то чого ж Ти говориш, що Людському Сину потрібно піднесеному бути? Хто такий Цей Син Людський? 35. І сказав їм Ісус: Короткий ще час світло з вами. Ходіть, поки маєте світло, щоб вас темрява не обгорнула. А хто в темряві ходить, не знає, куди він іде… 36. Аж доки ви маєте світло, то віруйте в світло, щоб синами світла ви стали. Промовивши це, Ісус відійшов, і сховався від них. 37. І хоч Він стільки чуд перед ними вчинив був, та в Нього вони не ввірували, 38. щоб справдилось слово пророка Ісаї, який провіщав: Хто повірив тому, що ми, Господи, чули, а Господнє рамено кому об’явилось? 39. Тому не могли вони вірити, що знову Ісая прорік: 40. Засліпив їхні очі, і скам’янив їхнє серце, щоб очима не бачили, ані серцем щоб не зрозуміли, і не навернулись, щоб Я їх уздоровив!»
4. (Об’явлення 3:18)
«18. Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб бачити.»
Презентація теми:
Бог хоче навчити нас чути Його голос, і Він хоче, щоб у нас було бажання мати розумне серце – серце, яке буде спроможнє чує Його голос. Коли ми йдемо в дім Божий, ми повинні приходити з пошаною, благоговінням і готовими до слухання Слова Божого. Коли в нашому серці буде таке ставлення, Бог подбає, щоб ти був благословенний у всіх сферах свого життя.
Голос Божий – це не фізичний голос, це голос, який говорить особисто нам, це духовний голос. Слухатися Його голосу – це вимога Бога до Свого народу для відносин з Ним, щоб ми могли говорити Богу, щоб Бог міг говорити нам.
Основна проблема Ізраїльського народу – вони не хотіли слухати голос Бога і не хотіли виконувати Його слово, тому вони втратили і втратили ті плани і цілі, які Бог мав для них. Те ж саме буде і з нами. Якщо ми не захочемо прихилити своє вухо, не захочемо слухати Бога, виділяти для Нього час, шукати Його лиця, то ми теж можемо не потрапити туди, куди Бог хоче нас привести.
Наше серце повинно відкриватися для голосу Божого. Коли нам Господь говорить, воно відкривається. Це наш захист. Бережи серце, щоб туди не потрапили ворожі голоси. Будь відкритим тільки для голосу Божого. Слова Божі – це не тільки благословення, які прийдуть на нас, але і благословення, які прийдуть через нас на інших людей. Тому Бог хоче, щоб кожен з нас навчився Його чути, тренував свій слух, присвячував цьому час. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *