24 жовтня 2019 рік, молодіжне служіння

Слідкуй за своїми очима і думками! – Віталій Оніщенко проповідь

Презентація теми: 

  • “бо як у душі своїй він обраховує, такий є…” (Прип. 23:7);
  • “Око то світильник для тіла…” (Мт. 6:22);
  • “І прийшло мені слово Господнї, говорячи: Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам! А я відповів: О, Господи, Боже, таж я промовляти не вмію, бо я ще юнак!… Господь же мені відказав: Не кажи: Я юнак, бо ти підеш до всіх, куди тільки пошлю Я тебе, і скажеш усе, що тобі накажу. Не лякайсь перед ними, бо Я буду з тобою, щоб тебе рятувати, говорить Господь! І простяг Господь руку Свою, і доторкнувсь моїх уст та й до мене сказав: Ось Я дав в твої уста слова Мої! Дивись, Я сьогодні призначив тебе над народами й царствами, щоб виривати та бурити, і щоб губити та руйнувати, щоб будувати й насаджувати! І було мені слово Господнї, говорячи: Що ти бачиш, Єремії? А я відказав: Я бачу мигдалеву галузку. І сказав мені Господь: Ти добре бачиш, бо Я пильную Свого слова, щоб справдилось воно.” (Єрем. 1:4-12);
  • “І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло. І побачила жінка, що дерево добре на їжу, і принадне для очей, і пожадане дерево, щоб набути знання. І взяла з його плоду, та й з’їла, і разом дала теж чоловікові своєму, і він з’їв. І розкрилися очі в обох них, і пізнали, що нагі вони. І зшили вони фіґові листя, і зробили опаски собі.” (Бут. 3:4-7);
  • “І прийшов він до кошар на отари при дорозі, а там печера. І Саул увійшов туди для потреби, а по боках печери сиділи Давид та люди його. І сказали люди Давида до нього: Оце той день, що Господь говорив до тебе: Ось Я даю ворога твого в твою руку, і ти зробиш йому, як буде добре в твоїх очах…” (1Сам. 24:4,5);

Дуже важливим і цінним органом людського тіла є око. Око – складний орган людського тіла, він дозволяє людині бачити речі, різноманітні процеси у світі, розрізняти їх. Подібно віра – духовний зір, очі душі відіграють важливу роль у духовному житті люди. Маючи здібність духовно бачити, людина переживає радість, благодать Божу в силі Святого Духа. Але, на жаль, іноді дітям Божим  не вистачає духовного розуміння щоб бачити так, як Бог показує. Біблійні приклад: Мойсей, Самсон, Неєман, Ілля, Елісей. 

Щоб довірити людині духовну владу, Господь бажає відновити її духовний зір. Тож будьмо чутливими та слухняними до Його голосу. Амінь! 

 

Відверта розмова з служителями

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *