24 лютого 2019 рік, служіння в неділю

Вибір за тобою – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми:

«Для моєї ноги Твоє слово світильник…» (Пс. 118:105) Перш за все в духовному світі, який невидимий для людини. Як дізнатись що там відбувається? Взагалі, чи потрібні знання про духовний світ? Священне Писання є джерелом знань про світ, який невидимий для тілесних очей. Слово Боже – це істинне одкровення від Господа. Існує низка релігій, філософських вчень, які намагаються донести людині значення і сенс духовного світу. Все, що не від Бога – омана. Ніхто не в змозі правильно наставити, окрім Того, кому все належить, бо Він Творець всього видимого і невидимого.

«І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося. І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми. І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками. Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне. А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне…» (Одкр. 20:11-15)

Священне Писання відкриває майбутнє, коли буде підведена межа, закінчиться певний етап у Божому творінні. «І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули…» (Одкр. 21:1) Ми бачимо, що лише обранні (записані у Книзі життя), будуть мати право потрапити туди. «Та через жорстокість свою й нерозкаяність серця збираєш собі гнів на день гніву та об’явлення справедливого суду Бога, що кожному віддасть за його вчинками:
тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, життя вічне, а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів.
» (Рим 2:6-8) Апостол Павло говорить про останній день, коли Господь буде судити грішників (живих та мертвих). «І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося. І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.» (Одкр. 20:11-12) Бог буде судити по зробленим вчинкам. «І підійшов ось один, і до Нього сказав: Учителю Добрий, що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне? Він же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого. Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді. Той питає Його: Які саме? А Ісус відказав: Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй неправдиво. Шануй батька та матір, і: Люби свого ближнього, як самого себе. Говорить до Нього юнак: Це я виконав все. Чого ще бракує мені?
Ісус каже йому: Коли хочеш бути досконалим, піди, продай добра свої та й убогим роздай, і матимеш скарб ти на небі. Потому приходь та й іди вслід за Мною.» (Мт. 19:16-21) Юнак виконав Божі заповіді, але йому не вистачило довіри і любові до Господа. Постійність богопізнання, бажання догодити Богові, важливі складові християнського життя. «Як ви можете вірувати, коли славу один від одного приймаєте, а слави тієї, що від Бога Єдиного, не прагнете ви?» (Ів. 5:44) 

Що треба зробити, щоб мати життя вічне? Ісус Христос говорить: «…Збулися часи, і Боже Царство наблизилось. Покайтеся, і віруйте в Євангелію!» (Мк. 1:15) «Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли ви, в якій і стоїте, Якою й спасаєтесь, коли пам’ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки ви ввірували не наосліп. Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням…» (1Кор. 15:1-4) Неможливо без покаяння служити Богові в істині. «Як побачив же він багатьох фарисеїв та саддукеїв, що приходять на хрищення, то промовив до них: Роде зміїний, хто вас надоумив утікати від гніву майбутнього? Отож, учиніть гідний плід покаяння!» (Мт. 3:7,8) Звертаючись з покаянням до Господа, приходить милість прощення, бо Христос помер за гріхи всього людства. «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.» (1Ів. 1:9) До пришестя Ісуса Христа ще є час звернутись в молитві з покаянням. А далі? «…Іди собі, але більш не гріши!» (Ів. 8:11) Необхідно стати учнем Ісуса Христа: досліджувати Писання, вчитись жити праведно і свято перед Богом. Ми спасаємось не лише смертю Ісуса Христа, але і Його воскресінням. Якби Христос не воскрес, ми б не мали заступника і первосвященника Нового Заповіту. Якби Христос залишився в гробі, ми б не мали живого посередника між Богом і людьми. «І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали.» (Дії. 4:12) Іншого шляху немає. «Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.» (Рим. 10:13) Звертаючись до Господа, необхідно дійсно від щирого серця навернутись до Нього. «…хто до Мене приходить, Я не вижену геть.» (Ів. 6:37) Нехай допоможе Господь нам, християнам, постійно перебувати у добрих ділах, а тим, хто ще не навернувся, зробити правильний вибір, присвятити своє життя на служіння Богові. Амінь! 

 

Якщо це Ти? – Андрій Мозговий проповідь

Презентація теми:

Наші слова, дала повинні бути згідно Євангелія. Порушуючи заповіді, ми втрачаємо дерзновіння до Господа. «Усяка неправда то гріх. Та є гріх не на смерть.» (1Ів. 5:17) «Хто чинить гріх, той від диявола…» (1Ів. 3:8) «Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.» (Рим. 10:11) Нам даровані великі обітниці через смерть і воскресіння Ісуса Христа. «що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.» (1Тим. 2:4) «Тож нехай не панує гріх у смертельному вашому тілі, щоб вам слухатись його пожадливостей…» (Рим. 6:12) «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11:28) Бог судиться за нерозкаяні гріхи. (Нав. 7:6-26) «А тих, хто грішить, картай перед усіма, щоб і інші страх мали.» (1Тим. 5:20)

«І, як вийшов Ісус, Він побачив багато народу, і змилосердивсь над ними, і їхніх слабих уздоровив. А коли настав вечір, підійшли Його учні до Нього й сказали: Тут місце пустинне, і година вже пізня; відпусти народ, хай по селах розійдуться, і куплять поживи собі. А Ісус їм сказав: Непотрібно відходити їм, нагодуйте їх ви! Вони ж кажуть Йому: Не маємо чим тут, тільки п’ятеро хліба й дві рибі. А Він відказав: Принесіть Мені їх сюди. І, звелівши натовпові посідати на траві, Він узяв п’ятеро хліба й дві рибі, споглянув на небо, поблагословив й поламав ті хліби, і дав учням, а учні народові. І всі їли й наситились, а з кусків позосталих назбирали дванадцятеро повних кошів… їдців же було мужа тисяч із п’ять, крім жінок і дітей. І зараз звелів Ісус учням до човна сідати, і переплисти на той бік раніше Його, аж поки народ Він відпустить. Відпустивши ж народ, Він на гору пішов помолитися насамоті; і як вечір настав, був там Сам. А човен вже був на середині моря, і кидали хвилі його, бо вітер зірвавсь супротивний. А о четвертій сторожі нічній Ісус підійшов до них, ідучи по морю. Як побачили ж учні, що йде Він по морю, то настрашилися та й казали: Мара! І від страху вони закричали… А Ісус до них зараз озвався й сказав: Заспокойтесь, це Я, не лякайтесь! Петро ж відповів і сказав: Коли, Господи, Ти це, то звели, щоб прийшов я до Тебе по воді. А Він відказав йому: Іди. І, вилізши з човна, Петро став іти по воді, і пішов до Ісуса. Але, бачачи велику бурю, злякався, і зачав потопати, і скричав: Рятуй мене, Господи!…» (Мт. 14:14-30) Якщо у житті виникають питання: Якщо це Ти, Господи? Це означає, що присутня недовіра, тривога. Все, що відбувається в житті, має сенс. Все під Його керівництвом. Нехай допоможе Господь мати впевненість і дерзновіння до Нього. Амінь!

 

Забытая Библия

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *