23 липня 2017 рік служіння в неділю

Духовні дари – Василь Хмель проповідь

Тексти Писання:

  1. (1 Петра 4:7-11)

«7. Кінець же всьому наблизився. Отже, будьте мудрі й пильнуйте в молитвах! 8. Найперше майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів! 9. Будьте гостинні один до одного без нехоті! 10. Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті. 11. Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь.»

  1. (До Римлян 12:1,2)

«1. Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, 2. і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.

  1. (До Римлян 12:3-12)

«3. Через дану мені благодать кажу кожному з вас не думати про себе більш, ніж належить думати, але думати скромно, у міру віри, як кожному Бог наділив. 4. Бо як в однім тілі маємо багато членів, а всі члени мають не однакове діяння, 5. так багато нас є одне тіло в Христі, а зосібна ми один одному члени. 6. І ми маємо різні дари, згідно з благодаттю, даною нам: коли пророцтво то виконуй його в міру віри, 7. а коли служіння будь на служіння, коли вчитель на навчання, 8. коли втішитель на потішання, хто подає у простоті, хто головує то з пильністю, хто милосердствує то з привітністю! 9. Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго! 10. Любіть один одного братньою любов’ю; випереджайте один одного пошаною! 11. У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві, 12. тіштесь надією, утиски терпіть, перебувайте в молитві…»

Презентація теми:

«Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті» (1Петр.4:10) Найбільший подарунок, який Бог нам дав — це дар Святого Духа.  Бог дарува Святого Духа із щедрими дарами для Церкви. Серед них є дев’ять чудових духовних дарів. Дари Святого Духа — це те, що допомагає жити для Бога і поширювати Благу звістку. Християнин, який отримав один із дарів має служити для збудування Церкви Христової. Завдання полягає в тому, що необхідно співпрацювати зі Святим Духом, аби вдосконалити ці дари, щоб ми могли бути святими прикладами для інших. Апостол Павло закликає віддати свої тіла в жертву Богу, щоб Він вживав для Своєї слави. (Рим. 12:1) Розумне служіння полягає в тому щоб слова, вчинки не суперечили Слову Божому. Для того, щоб служіння було благословенним необхідно знати час і право. Якщо Господь наділяє тебе духовним даром, то Він обов’язково буде використовувати тебе. Істинна любов до Бога проявляється в смиренні і покорі Його заповідям. «Заплата покори і страху Господнього, це багатство, і слава, й життя.» (Прип. 22:4) «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві…» (Рим. 12:11) Коли Господь торкається нашого серця – життя змінюється. (Ис. 6:5-8) Труднощі, перешкоди, які зустрічаються на християнському шляху є тимчасовими, але Господь дає сили перемагати. (Ів. 15:5) Говори людям про великі діла Божі, щоб Його ім’я прославлялося. Амінь!

 

Смиренні серцем – Артем Ковпак проповідь

Тексти Писання:

  1. (Ісая 57:14,15)

«14. І Він каже: Будуйте дорогу, будуйте дорогу, почистьте дорогу, заберіть перешкоди з дороги народу Мого! 15. Бо так промовляє Високий і Піднесений, повіки Живущий, і Святий Його Ймення: Пробуваю Я на Височині та в святині, і з зламаним та з упокореним, щоб оживляти духа скромних, і щоб оживляти серця згноблених!»

  1. (2 Хроніки 26:3-5; 16-18)

«3. Уззійя був віку шістнадцяти літ, коли він зацарював, а п’ятдесят і два роки царював в Єрусалимі. А ім’я його матері Єхолія, з Єрусалиму. 4. І робив він угодне в Господніх очах, усе, що робив батько його Амація.5. І став він звертатися до Бога за днів Захарія, що розумів Божі видіння. А за днів, коли він звертався до Господа, Бог давав йому успіх.

  1. А як він зміцнів, запишалося його серце аж до зіпсуття, і він спроневіривсяГосподеві, Богові своєму. І ввійшов він до храму Господнього, щоб кадити на кадильному жертівнику. 17. А за ним пішов священик Азарія, а з ним Господні священики, вісімдесят хоробрих мужів. 18. І стали вони проти царя Узійї та й сказали йому: Не тобі, Уззійє, кадити для Господа, а священикам, синам Аароновим, посвяченим на кадіння… Вийди зо святині, бо ти спроневірився, і не за честь це буде тобі від Господа Бога!»

Презентація теми:

«Ось Я стою під дверима та стукаю…» (Одкр. 3:20) Бог знає тебе, і Він любить тебе, Його бажання – щоб і ти знав Його і любив. «І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий…» (1Петр. 2:5) Господь благословляє Своїх дітей, які живуть з смиренним серцем. Смирення в першу чергу – це внутрішній стан, що означає слухняність, упокорення  волі людини. Без справжнього смирення неможливо мати спільність з Ісусом Христом. Смирення перед Богом запорука благословенного життя.  Коли ми дивимося на Божих героїв, то бачимо, що будь-який з них пройшов свій період нищення і смиренності. Приклади смирення в Біблії: Самуїл, Давид, Ілля, Пилип. Через смирення і упокорення прийшли благословення в їхнє життя і вони змогли виконати Боже призначення. Нехай Господь допоможе вникати у Святе Письмо, смирятися, бути слухняним, не дивитися на досвід, а благати у Нього милості, щоб Ісус Христос міг ввійти у серце смиренне і упокорене. Слово Боже чітко підкреслює обітниці для смиренних серцем:

  • «…бо Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать!» (1 Петр. 5:5)
  • «Заплата покори і страху Господнього, це багатство, і слава, й життя.» (Прип. 22:4)
  • «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11:28)

Ісус Христос прийшов на землю, аби явити нам єдиний шлях спасіння і Його бажання, щоб кожен віруючий був істинним учнем. Господь явив великий приклад смирення, бо «…прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина, Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної…» (Фил. 2:6-8)Ніжним, тихим голосом Христос закликає наслідувати Його приклад. «Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам! Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.» (Ів. 15:7,8) Якщо християнин чинить згідно Слова Божого таким чином, він скасовує панування плоті  і дозволяє діяти Божій силі. Бажання Бога, щоб кожен християнин не просто отримував інформацію про Нього і Його благословення, але мав живі відносини з Ним і виконував Його Слово. Амінь!

 

Ви світло для світу – Валера Савич проповідь

Тексти Писання:

  1. (Вихід 25:31; 37-40)

«31. І зробиш свічника зо щирого золота, роботою кутою нехай буде зроблено цього свічника…

  1. І зробиш сім лямпадок до нього, і нехай засвітять його лямпадки, і нехай він світить на передню сторону його. 38. А його щипчики та його лопатки на вугіль щире золото. 39. З таланту щирого золота зробиш його та ввесь цей посуд. 40. І дивись, і зроби за тим зразком, що тобі показувано на горі.»
  2. (Вихід 27:20,21)

«20. І ти накажеш Ізраїлевим синам, і нехай вони приносять тобі оливу з оливок, чисту, товчену, для освітлення, щоб завжди горіла лямпада. 21. У скинії заповіту назовні завіси, що на свідоцтві, приготує її на запалення Аарон та сини його від вечора аж до ранку перед лицем Господнім. Це вічна постанова їхнім родам від Ізраїлевих синів!»

  1. (Вихід 30:6-8)

«6. І поставиш його перед завісою, що над ковчегом свідоцтва, перед віком, що на свідоцтві, яким Я буду тобі відкриватися там. 7. І буде Аарон кадити на ньому кадило пахощів щоранку, коли він поправлятиме лямпадки, то буде кадити його. 8. І при запаленні лямпадок під вечір він буде кадити його. Це постійне кадило перед Господнім лицем на ваші покоління!»

  1. (Ісая 58:6-12)

«6. Чи ж ось це не той піст, що Я вибрав його: розв’язати кайдани безбожности, пута ярма розв’язати й пустити на волю утиснених, і всяке ярмо розірвати? 7. Чи ж не це, щоб вламати голодному хліба свого, а вбогих бурлаків до дому впровадити? Що як побачиш нагого, щоб вкрити його, і не сховатися від свого рідного? 8. Засяє тоді, мов досвітня зоря, твоє світло, і хутко шкірою рана твоя заросте, і твоя справедливість ходитиме перед тобою, а слава Господня сторожею задньою! 9. Тоді кликати будеш і Господь відповість, будеш кликати і Він скаже: Ось Я! Якщо віддалиш з-поміж себе ярмо, не будеш підносити пальця й казати лихого, 10. і будеш давати голодному хліб свій, і знедолену душу наситиш, тоді то засвітить у темряві світло твоє, і твоя темрява ніби як полудень стане, 11. і буде Господь тебе завжди провадити, і душу твою нагодує в посуху, кості твої позміцняє, і ти станеш, немов той напоєний сад, і мов джерело те, що води його не всихають! 12. І руїни відвічні сини твої позабудовують, поставиш основи довічні, і будуть тебе називати: Замуровник пролому, направник шляхів для поселення!»

Презентація теми:

Наше завдання, як християн, молитися за підростаюче покоління (Пісн. 2:15) і передати палаючий факел наступному поколінню, щоб і вони, в свій час були спроможними навчити й інших. (2Тим. 2:2) Крім відповідальності, ми маємо великий привілей дякувати Господу за те, що маємо час і можливість. Багато людей мають питання з приводу спасіння. Слово Боже говорить, що «…багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть!» (Лк. 13:24) Час, який ми маємо сьогодні є дорогоцінним адже минуле покоління платила високу ціну за нього. Аналізуючи історію, ми бачимо, що період свобода змінюється на період гоніння. Тож цінуймо цей час, стіймо на сторожі серця!  Сьогодні я хочу поділитися з вами темою про світло. На перших сторінках Святого Письма читаємо: «І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло.» (Бут. 1:3) Дивлячись на сучасне покоління, ми розуміємо, що світло з’явилося скрызь крім закритих людських сердець. Чому? Тому що «люди ж темряву більш полюбили, як світло, лихі бо були їхні вчинки!» (Ів. 3:19) Ісус Христос говорить: «Я  світло для світу.» (Ів. 9:5); Ви – світло для світу адже Слово Моє є світильник, який ви прийняли в свої серця. (2Петр. 1:19);  Звертаючись до Мойсея,Богговорить про вічний статут, який не змінний на протязі багатьох століть. Те, що Бог вимагав тоді, сьогодні ми сприймаємо як образи. Біблія закликає, щоб наші світильники горіли навіть тоді, коли прийдуть труднощі. Притча про десять дів – одна з притч Ісуса Христа яскраво ілюструє, як ми повинні готуватися. (Мт. 25:1-13) В житті Уззійї (2Хро. 26:3-5), Єгоашу(2Цар 12:1,2) були люди, які наставляли на істинний шлях. Сучасне покоління має також потребу в наставниках. Щоб палав світильних необхідна олива. Щоб отримати оливу необхідно прикладати багато зусиль. Бог через Своє Слово дарував інструкцію, як запасатися оливою. (Ісая 58:6-12) Апостол Яків говорить: «Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу.» (Як. 1:27)

Щоб в наших світильниках була олива необхідно:

  • розп’яти своє тіло з пожадливостями та з похотями; (Гал. 5:24)
  • зректися самого себе, взяти хрест і йти за Ісусо Христом; (Мт 16:24)
  • «Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!» (1Тим. 4:16)
  • Богобійне життя; «А одна з жінок пророчих синів кликала до Єлисея, говорячи: Помер раб твій, мій чоловік! А ти знаєш, що раб твій боявся Господа. А позичальник прийшов ось, щоб забрати собі двоє дітей моїх за рабів… А він сказав: Іди, позич собі настороні посуд від усіх сусідок твоїх, посуд порожній…І ввійдеш, і замкнеш двері за собою та за синами своїми, і поналиваєш у всі ті посудини…» (2Цар. 4:1,3-7) Звідки з’явилась олива? Саме через богобійне життя.

Через святе життя приходить Божа сила, світло, яке сяє серед лукавого та розпусного роду. (Фил. 2:15) Щоб люди бачячи діла могли сказати: «З вами Бог!» Господь дає можливість черпати з Його потоку благодаті. Він каже: «О, всі спрагнені, ідіть, купіть… без срібла купіть живності, і без платні…» (Іс 55:1) Все, що ми маємо сьогодні є результатом вчорашньої праці. Чи горить сьогодні твій світильник? Чи бачать люди тебе дійсно християнином? Господь висвітлює наші серця своїм Словом.  Якщо ми відкриємо наші серця, сприймемо Святе Письмо вірою воно оживає і діє приносячи духовні плоди. Наше завдання, обов’язок і великий  привілей явити Ісуса Христа світу.  (Лк. 12:35) Будь вірним Господу! Амінь!

 

Не бійся! – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Писання:

  1. (Огій 2:4,5)

«4. А тепер будь мужній, Зоровавелю, говорить Господь, і зміцнися, Ісусе, сину Єгосадаків, священику великий, і зміцнися, ввесь народе землі, говорить Господь, і робіть, бо Я з вами, говорить Господь Саваот. 5. Слова, яким Я склав з вами заповіта, коли ви виходили з Єгипту, а дух Мій пробуває серед вас, не бійтеся!»

  1. (Від Івана 14:23)

«23. Ісус відповів і до нього сказав: Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього.»

  1. (Об’явлення 2:8,9,11)

«8. А до Ангола Церкви в Смірні напиши: Оце каже Перший й Останній, що був мертвий й ожив: 9. Я знаю діла твої, і біду, і убозтво, але ти багатий, і зневагу тих, що говорять про себе, ніби юдеї вони, та ними не є, але вони зборище сатани.11. Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє Церквам: переможець не буде пошкоджений від другої смерти.»

Презентація теми:

Не бійся! З такими словами Господь звертається до Свого народу, який прийшов в Єрусалим на відбудову храму. Будьте мужні адже ваша надія на Того, Хто нині в славі Отця.В житті кожного християнина відбувається процес збудування духовного храму. Якщо основа – Слово Боже, то цей храм наслідує вічність адже те, що по плоті в небо не ввійде. Незважаючи на проблеми, труднощі життя Господь закликає: «Не бійся! Будь мужнім! Я поруч і не залишу тебе!»Виконуючи заповіді, які залишив Господь ти даєш можливість Духу Святому збудувати твій духовний храм. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *