23 жовтня 2019 рік, служіння в середу

Воля Божа – Олександр Фрізен проповідь

Презентація теми:

  • “Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців.” (Ів. 4:23); “Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них.” (Мт. 18:20);

“А всі атеняни та захожі чужинці нічим іншим радніш не займалися, як аби щось нове говорити чи слухати.” (Дії. 17:21) Слово Боже не підвласне старінню, у всі часи воно є новим і актуальним. “Тому то ніколи я не занедбую про це вам нагадувати, хоч ви й знаєте, і впевнені в теперішній правді.” (2Петр. 1:12)

“Бо вам терпеливість потрібна, щоб Божу волю вчинити й прийняти обітницю.” (Євр 10:36) Бог по Своїй великій милості дарував великі благословення для Своїх дітей, але через Духа Святого говорить: “Тримай, що ти маєш…” (Одкр. 3:11)

  • “Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою. Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління.” (2Петр. 1:3,4);
  • “Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни.” (Як. 1:17);
  • Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.” (Рим. 12:1,2);

Воля Божа – це тема що глибоко торкається кожного християнина на протязі всього свідомого життя. Чи на все є Божа воля? Що нам потрібно робити щоби ми змогли розпізнати волю Господа, а пізнавши її могли прийняти і виконати? “Які гарні на горах ноги благовісника, що звіщає про мир, що добро провіщає…” (Іс. 52:7) Життя постійно ставить нас перед вибором, обставини в яких ми опиняємося, вимагають від нас приймати певні рішення. Біблійні приклади: пророк Ісаї, Єзекія.

Чи розуміємо ми, коли молимось молитвою Ісуса Христа: “…нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.” (Мт. 6:10)?

Божа воля є добро“так як вибрав у Ньому Він нас перше заложення світу, щоб були перед Ним ми святі й непорочні, у любові…” (Еф. 1:4) План відкуплення та створення Церкви Ісуса Христа зародився у Бога ще до створення і гріхопадіння людини. Ангельська істота – Люцифер – був обдарований мудрістю, світлом, але зло виникло в серці Люцифера. В образі певних царів ми маємо опис Люцифера, який, згідно з думкою більшості дослідників, став дияволом. (Іс. 14:12-14; Єзек. 28:11-1). Гордість Люцифера спонукала його свідомо відвернутися від Бога, що породило беззаконня на небі, а згодом і на землі. Він є автором та ініціатором всякого гріха, найпершим і справжнім грішником. Але Бог по Своїй великій милості віддав Однародженного Сина на смерть, щоб забрати владу, яку мав диявол. “Бо ми, знаходячися в цьому наметі, зідхаємо під тягарем, бо не хочемо роздягтися, але одягтися, щоб смертне пожерлось життям. А Той, Хто на це саме й створив нас, то Бог, що й дав нам завдаток Духа.” (2Кор. 5:4,5) Страждання і смерть Христа була виявом божественної любові, святості для кожної людини. “А що діти стали спільниками тіла та крови, то й Він став учасником їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, цебто диявола…” (Євр. 2:14) Христос зробив спасіння доступним для всіх, хто приймає Його щирим серцем. 

  • “що навчав би противників із лагідністю, чи Бог їм не дасть покаяння, щоб правду пізнати, щоб визволитися від сітки диявола, що він уловив їх для роблення волі своєї.” (2Тим. 2:25,26);
  • “Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.” (1Тим. 2:3,4);
  • “Скажи їм Як живий Я, говорить Господь Бог, не прагну смерти несправедливого, а тільки щоб вернути несправедливого з дороги його, і буде він жити! …” (Єзек. 33:11);
  • “щоб вам бути синами Отця вашого, що на небі, що наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних.” (Мт. 5:45);

Воля Божа є приємність. “Бо це воля Божа, освячення ваше…”(1Сол. 4:3) Бог хоче направити нас на на дорогу освячення, обновлення в Ісусі Христі.

Воля Божа є досконалість“Через це не будьте нерозумні, але розумійте, що є воля Господня.” (Еф. 5:17) Часом люди не розуміють в чому ж насправді полягає Божа воля, проявляючи самовілля, завзятість. Зазвичай, воля людська часто шукає легких шляхів, тимчасової користі та вигоди, не розуміючи і не приймаючи Божих істин. “Вони ставлять царя, але не від Мене, вони князя ставлять, але Я не знаю! …” (Ос. 8:4), – говорить Господь.

  • “А потому кінець, коли Він передасть царство Богові й Отцеві, коли Він зруйнує всякий уряд, і владу всяку та силу.” (1Кор.15:24);

Тож, навчімося дізнаватись, приймати і поспішати до досконалої волі Бога! Слава Йому, амінь!  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *