23 серпня 2017 рік служіння в середу

Уроки, які дарують успішне життя – Руслан Прохор проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 11:29)

«29. Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.»

  1. (Псалми 31:9,10)

«9. Не будьте, як кінь, як той мул нерозумні, що їх треба приборкати оздобою їхньою вудилом і вуздечкою, як до тебе вони не зближаються. 10. Багато хворіб на безбожного, хто ж надію свою покладає на Господа того милість оточує!»

Презентація теми:

Ісус навчав людей, які слухали Його, докоряв міста за невірство (Мт 11:21;23)Далібачимо, що Христос прославляє Отця Небесного(Мт. 11:25) і дарує пораду навчитися від Нього. Взагалі навчатися корисно протягом всього життя. Паралельно до людської науки існує інша, без якої життя не можливе – це Божа наука. Як багато людей гордих, самодостатніх, впевнених, які відмовляються щоб їх навчав Бог, бо мають своє бачення й принципи. І навіть зустрічаються люди серед нас, християн. Не буває так, що ми зупинилися і стоїмо на місці, єдва варіанти або рухаємося вперед, або падаємо вниз. В чому полягає сутність науки Христа? В служінні і любові до Богаі людей.Коли люди дивились на Христа, вони докоряли Його запорушення закону, бо навчавнеправильно і зціляв в суботу. Докоряли через те, що не мали бажання навчатися.«І коли Він наблизився, і місто побачив, то заплакав за ним, і сказав: О, якби й ти хоч цього дня пізнало, що потрібне для миру тобі! Та тепер від очей твоїх сховане це.» (Лк 19:41,42)Перш за все, коли ми хочемо повчитися у іншої людини дивімось не тільки на її слова, але на життя, вчинки. Якраз Ісус Христос є ідеальний вчитель тому, що Своїм життям Він показав масу прикладів. Незважаючи на неповагу і приниження зі сторони людей Він любив і творив добро для них. Проблема навчання існувала і до приходу Ісуса Христа. Люди вивчили закон, вивчили як приносити жертви, але не вміли і не хотіли жити за Божими принципами. «І правдиво не вміють робити вони, говорить Господь…» (Ам. 3:10)«Ось дні настають, говорить Господь Бог, і голод пошлю Я на землю, не голод на хліб, і не спрагу на воду, але спрагу почути Господні слова!» (Ам 8:11)Люди схочуть навчитися, отримати пораду, а не зможуть. Де ми будемо якщо не будемо мати бажання навчатися? В кого навчаємося, про того й говоримо і наші вчинки є підтвердженням. Не буває так, що навчаємося у Бога, а робимо вчинки диявола. «Отож, ти, що іншого навчаєш, себе самого не вчиш! Проповідуєш не красти, а сам крадеш! Наказуючи не чинити перелюбу, чиниш перелюб! …» (Рим 2:21,22)«І будуть ходити від моря до моря, і з півночі до сходу блукатимуть, щоб знайти слово Господа, та не знайдуть його! Того дня будуть мліти від спраги вродливі дівчата та хлопці…» (Ам 8:12,13) А для чого воно тобі, ти же відмовлявся? Та справа в тому, що коли в житті все йде стабільно крок за кроком, як вчора і третього дня людина безпечно проводить час, але настає година коли ніхто не в змозі допомогти. Було так у Саула, пам’ятайте, він дав повеління винищити чарівників. (1Сам. 28:5-10)Потім небезпека прийшла в його життя – филистимляни, війна, загроза. Кличе до Бога, а відповіді немає, Бог мовчить. Він переодягається, бере двох людей і йдуть не до Бога. Нечестива, недобра людина виконує його бажання – визиває Самуїла. «І сказав Самуїл до Саула: Нащо ти непокоїш мене, мене викликаючи? А Саул сказав: Дуже тяжко мені, филистимляни воюють зо мною, а Бог відступився від мене, і не відповідає мені вже ані через пророків, ані в снах. І покликав я тебе, щоб ти навчив мене, що я маю робити. І сказав Самуїл: І нащо ти питаєш мене, коли Господь відступився від тебе, і став із твоїм ворогом? Як ти не слухався Господнього голосу… тому Господь зробив тобі цю річ цього дня.…А взавтра ти та сини твої будете разом зо мною; також Ізраїлевого табора віддасть Господь до руки филистимляни.»(1Сам.28:15,16,18,19)

Ісус Христос закликає: «…навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм» (Мт. 11:29)Будеш мати успішне життя, відповіді на всі питання. Навіть тоді, коли прийде складна ситуація Він все одно навчить тебе і дасть пораду. Іноді Господь вчить одним поглядом. Пам’ятайте коли зустрівся погляд Христа і Петра. Як багато Ісуссказав йому…«І, вийшовши звідти, він гірко заплакав!» (Лк. 22:62)Якби сьогодні Христос глянув мені в очі, наші очі, щоби Його погляд сказав нам?  Що в Тих очах прочитали ми? Якщо кажемо Господи навчи мене, дай відповідь на питання. Нема проблем, – говорить Господь, Я навчу тебе, але не будь впертим. Господи в кого вчитися, так багато людей, які ведуть себе несправедливо. Христос каже: «Приходь і навчись від Мене і будеш мати успішне життя. Навіть в час, коли прийде велике випробування, або горе прийде на всіх, ти не будеш бігати і шукати Слово, бо Я буду відповідати тобі і ти будеш мати мир в серці.»Якщо ти відкидаєш Слово Господнє, тоді не ображайся чому Бог не буде відповідати в тяжких обставинах. «І посилав Я до вас усіх Своїх рабів пророків рано та пізно, говорячи: Верніться но кожен зо своїїзлої дороги, та виправте вчинки…» (Єрем. 35:15)Син прийшов, але і Його не прийняли. Коли людей вчив Господь всі помічали. «Став же Закхей та й промовив до Господа: Господи, половину маєтку свого я віддам ось убогим, а коли кого скривдив був чим, верну вчетверо. Ісус же промовив до нього: Сьогодні на дім цей спасіння прийшло, бо й він син Авраамів.» (Лк. 19:8,9)Сьогодні чути браття говорять про те, що мають бути зміни, чудеса, знамена… Найбільше чудо – це коли людину змінює Господь. Савл був зупинений Богом, його бажанням було щоб саме Господь навчав його. Потім він напише: «Умію я й бути в упокоренні, умію бути й у достатку… Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.» (Фил 4:13,14) Нехай Господь всіх нас благословить. «Прийдіть до Мене… і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.» (Мт 11:28-30) Це найкращі уроки, які дарують успішне життя. Амінь!

 

Любов в дії – Вадим проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 25:34-40)

«34. Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу. 35. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви.36. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був і прийшли ви до Мене.37. Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли?38. Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли?39. Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в’язниці і до Тебе прийшли?40. Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.»

  1. (Від Луки 3:10,11)

«10. А люди питали його й говорили: Що ж нам робити? 11. І сказав він у відповідь їм: У кого дві сорочці, нехай дасть немаючому; а хто має поживу, нехай робить так само.»

  1. (Від Луки 5:1-10)
  2. І сталось, як тиснувся натовп до Нього, щоб почути Слово Боже, Він стояв біля озера Генісаретського. 2. І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода.3. І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна.4. А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід.5. А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода.6. А зробивши оце, вони безліч риби набрали і їхній невід почав прориватись…7. І кивали вони до товаришів, що були в другім човні, щоб прийшли помогти їм. Ті прийшли, та й наповнили обидва човни, аж стали вони потопати.8. А як Симон Петро це побачив, то припав до колін Ісусових, кажучи: Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!9. Бо від полову риби, що зловили вони, обгорнув жах його та й усіх, хто з ним був,10. також Якова й Івана, синів Зеведеєвих, що були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей!»

Презентація теми:

Коли зійшов Дух Святий на учнів Ісуса Христа(Дії. 2:1-13)то Петро, ставши разом із Одинадцятьма сповістив, що Ісус Христос – це Месія.(Дії 2:14-36)Його промова була сповнена Духа Святого і в той день по волі Господній увірувало понад три тисячі душ.(Дії. 2:37-41)Ісус Христос жив і навчав за часів дії Старого Заповіту. Повністю виконавши закон Мойсея, Він дарував людству Своє, Євангельське вчення.

Море і човен слугуютьпрообразом людини, яка рухається по життєвому морі. Господь може вчити через нас, сповіщати Свої словав тому випадку,якщо ми відпливаємо від берега. А що є берегом? Це дім, молитовний дім кудими звикли зазвичай приходити. І, як тяжко буває «відплисти на глибінь»: піти туди, де вмирають люди, прийняти чужинців в своєму домі. (Євр. 13:2)(Рим. 12:13)Якщо маєш бажанняпрацювати на ниві Господній– це гарне бажання. Перш ніж послати тебе на працю в іншу церкву, місцевість Господь промовляє: «Відпливи від берега!» Якщо бачиш хворого товідвідай, бачиш людину, яка має потребу, допоможи.

«Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов. Бо коли це в вас є та примножується, то воно зробить вас нелінивими, ані безплідними для пізнання Господа нашого Ісуса Христа. Бо щедро відкриється вам вхід до вічного Царства Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа.» (2Петр. 1:5-8;11)

Як важливо коли діла, а не слова говорять за нас. «А як ти чиниш милостиню, – говорить Ісус Христос, хай не знатиме ліва рука твоя, що робить правиця твоя…» (Мт. 6:3)Іноді твої дії ніхто не бачить навіть ближні, але знає Бог. Він дарує благословення і помазання для служіння.Тож нехай Господь благословить всіх працівників і дарує ревність у служінні. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *