23 травня 2021 рік, служіння в неділю

Чи можливе життя без Бога? – Артем Ковпак проповідь

Зцілення біснуватого в Гадарині – одне з чудес Ісуса Христа описане в Євангелії від Луки (8:26-39). Чи міг біснуватий сам собі допомогти? Звичайно, ні. Його положення було безнадійним. Біси, яких було легіон (до 6000 тисяч), мучили його день і ніч. І для людей, які жили в тій місцевості, це було великою проблемою. Але прийшов Ісус, і дарував свободу від пут духовного рабства.

  • Господь здатний приборкати будь-який безлад у нашому житті, даруючи справжню свободу, внутрішній спокій.
  • Якщо ти не маєш примирення з Богом, прийди до Нього з покаянням. Він очікує на тебе, і готовий зодягнути тебе у одяг праведності, святості. 
  • Орім зціленного життя, внутрішнього миру, християнин потребує оновлення розуму Словом Божим, аби зміцнятися в вірі, мислити і діяти так, як говорить Всевишній.

“Коли Бог захотів створити рибу, Він звернувся до води. Коли Бог захотів створити дерева, Він звернувся до землі. Коли Бог захотів створити людини, Він звернувся до Самого Себе. І сказав Бог: «Створімо людину за образом Нашим і подобою Нашою». Зверніть увагу: Якщо вийняти рибу з води, вона загине; і коли ви витягнете дерево з землі, воно теж вмирає. Таким же чином, коли людина віддаляється від Бога, вона помирає. Бог є джерелом нашого життя. Ми створені, щоб жити в Його присутності. Нам необхідно бути єдиними з Ним, тому що тільки в Ньому існує життя. Давайте залишатися на зв’язку з Богом. Давайте пам’ятати, що вода без риби залишається водою, а риба без води – ніщо. Ґрунт без дерева залишається ґрунтом, а дерево без ґрунту – ніщо. Бог без людини залишається Богом, але людина без Бога – ніщо.” (Автор невідомий)

“Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся.” (Ів 3:16-17) Амінь!

 

Іди і більше не гріши! – Олександр Шилін проповідь

“Благаю вас, любі, як приходьків та подорожніх, щоб ви здержувались від тілесних пожадливостей, що воюють проти душі.” (1Пет. 2:11)

Гріх – це:

  • переступ закону Божого
  • не робити добро, усвідомлюючи що варто 
  • в перекладі з грецької слово “ἁμαρτία” означає “невлучення в ціль, промах, помилка”.
  • не лише не чесні вчинки, дії, гріховні думки, але і слова, що причиняють біль ближньому.

Як отримати звільнення від гріха, і більше не повертатися до нього?

  • 1) Не можна залишити те, до чого прив’язане серце. Необхідний крок – прийти до усвідомлення, що я потребую свободи, зненавидіти гріх. 
  • 2) Якомога раніше залишити гріховну практику. Якщо сьогодні не зупинитися у своєму беззаконні, це може закінчитись дуже сумно.
  • 3) Виявляти безкомпромісність супроти гріха та спокус, твердо стояти в істині.
  • 4) Ісус Христос – єдиний, Хто може допомогти залишити пута гріховного рабства. Своїм життям та воскресінням Він по праву здобув перемогу над силами темряви гріха, і готовий тобі допомогти. Прийди до Нього. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *