22 жовтня 2017 рік служіння в неділю Свято Подяки Богу

Про подяку Богові – Сергій Вознюк проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Псалми 33:1-3)

«1. Давидів, коли він удавав був причинного перед Авімелехом, що вигнав його, і той пішов. 2. Я благословлятиму Господа кожного часу, хвала Йому завсіди в устах моїх! 3. Душа моя буде хвалитися Господом, хай це почують слухняні, і нехай звеселяться!»

Презентація теми:

      Дух Святий знає як донести Слово до сердець, кого потрібно надихнути Він надихає, кого потрібно укріпити силою Він укріпляє, кого потрібно дорікнути Він дорікає, бо Він будує Свою церкву. Кожен день, кожна година має бути наповнена хвалою і поклонінням нашому Небесному Батькові. Що буде на небі? Як ми будемо проводити там час?  Ми будемо славити Бога. Як це буде відбуватися точно ми не знаємо, але навіть у Його присутності ми будемо наповнені Його повнотою і так буде завжди. 

Дякуй Богові коли все гарно і благословенно у житті. Інколи ловиш себе на думці, що ти не завжди готовий хвалити Бога. Часом хвалимось своїми здібностями, досягненнями. Але Слово Господнє закликає завжди дякувати Богові незважаючи на обставини. Господь сила твоя і пісня. (Пс. 33:1-3) Ми повинні зрозуміти обставини життя Давид, коли прийняв рішення славити Бога. Давид був у вигнанні, його переслідував цар Саул і він приймає рішення хвалити Бога. Земля філістимська не була кращим захистом для нього, але незважаючи на скрутні обставини Давид довіряв Богові. Він став божевільним щоб спасти своє життя, а як би діяв ти? Іноді у життя християн приходить вогняна спокуса. (1Петр. 4:12) У твоєму житті завжди повинно бути місце для Ісуса Христа. Він контролює обставини. Бог бажає щоб наше серце належало Йому. «Я благословлятиму Господа кожного часу, хвала Йому завсіди в устах моїх!» (Пс. 33:2) Бог не живе серед нарікання, Він живе серед славослів’я Ізраїля. Коли починаєш хвалити Бога ти демонструєш, що залежиш Від Нього. Християни, як не зрозуміли суті євангельського життя, коли приходить проблема заспокоюють себе земними цінностями. Не повинно так бути. Найкращий помічник – це Бог. Чим більше Давид славив Бога, тим більше він бажав це робити, хоча зовнішні фактори були відсутні. «Боже Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе, душа моя прагне до Тебе, тужить тіло моє за Тобою в країні пустельній і вимученій без води… Я так приглядався до Тебе в святині, щоб бачити силу Твою й Твою славу, ліпша бо милість Твоя над життя, й мої уста Тебе прославляють! Так я буду в житті своїм благословляти Тебе, ради Ймення Твого буду руки свої підіймати! Насичується, ніби лоєм і товщем, душа моя, а уста мої хвалять губами співними.» (Пс. 62:2-6)

 Чому Давид прославляв Господа? Тому що славив Бога на основі вічних причин. Ми повинні підносити руки до неба навіть якщо нам інколи не хочеться це робити. Якщо ти народжений християнин згори, то це для тебе не вибір, а повеління. «Отож, хочу я, щоб мужі чинили молитви на кожному місці, підіймаючи чисті руки без гніву та сумніву.» (1Тим. 2:8) «Хваліте, Господні раби, хваліть Ім’я Господа! Нехай буде благословенне Господнє Ім’я відтепер і навіки!» (Пс. 112:1,2) Церква покликана благословляти ім’я Господа. Це не питання почуттів. Ми прославляємо Бога не тому, що це бажають наші емоції, а тому що прийняли рішення славити Бога у будь-який час незалежно від обставин. Давид базується на 3 незмінних, вічних причинах щоб прославляти і дякувати Богові. Перша причина – благий Господь і навіки Його милосердя. Змінюється життя, але Бог не змінний. Друга причина – милість Його навіки. Третя – істина Його з роду в рід.  Це три переконливі причини чому ми повинні прославляти, дякувати і поклонятися нашому Богу. Тепер я би хотів покласти цю відповідальність на всіх вас мої брати та сестри. Я сподіваюсь, що ви сьогодні прийняли рішення кардинально змінити своє життя подяки вічному Богу. Бог бажає щоб ми знали, що хвала і подяка є жертвою. «Отож, завжди приносьмо Богові жертву хвали….» (Євр. 13:15) Хвала приносить для людей задоволеність. Прийміть рішення славити Бога у всякий час незалежно від обставин і емоційних бажань. Це дає можливість Богові рухатися у нашому житті. Амінь!

 

Складай подяку Богові – Руслан Прохор проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Псалми 27:2-5)

«2. Почуй голос благання мого, як я кличу до Тебе, коли руки свої я підношу до храму святого Твого! 3. Не хапай мене з грішними й тими, хто чинить безправство, хто плете своїм ближнім про мир, але зло в їхнім серці! 4. Віддай їм за їхнім учинком, і за злом їхніх учинків, згідно з ділом їхніх рук Ти їм дай, верни їм заслужене ними, 5. бо вони не вдивляються в чинність Господню й діла Його рук, нехай їх поруйнує, й нехай не будує Він їх!»

 

Цінність вдячності – Ростислав Шкіндер проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(1 до Солунян 5:16-21)

«16. Завжди радійте! 17. Безперестанку моліться! 18. Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі. 19. Духа не вгашайте! 20. Не гордуйте пророцтвами! 21. Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!»

Презентація теми:

У законі Мойсея була постанова, щоб три рази на рік чоловіки приходили до Єрусалиму  у храм, щоб славити Бога і дякувати Йому. Тема вдячності в Біблії не є мало освітленою. Згадується чудова подія коли Ісус Христос зцілив 10 прокажених, але тільки один повернувся подякувати. І ми бачимо з цієї історії, що як добре коли людина вміє дякувати, як це почесно і похвально. «Завжди радійте! Безперестанку моліться! Подяку складайте за все…» (1Сол. 5:16-18) Так необхідно діяти навіть коли не до кінця зрозуміло. Чому? Тому що це постанова Бога і коли ти виконуєш її, то сієш покору і повагу до Небесного Батька. Коли Ізраїльський народ нарікав Богу, то гнів Божий палав над ними. Будьмо вдячними Богові за все. Наша хвала базується не на тому, що Господь такий великий, а тому, що потоки Божої благодаті ллються в наше життя день за днем. «…тіштесь, що ваші ймення записані в небі!» (Лк. 10:20) «Бо Царство Боже не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім.» (Рим. 14:17) Спасена людина має вагомі причини хвалити Бога. «…бо радість у Господі це ваша сила!» (Неем. 8:10) Коли ап.Павло був у в’язниці закований у кайдани, то почав славити Бога, що навіть відбувся землетрус, бо прийшов Господь приймати хвалу. Дорогі брати та сестри, будемо уважні до вказівок Духа Святого, нехай у нашому житті вдячність Богові займає велике місце і нехай Господь прославляється день за днем. Амінь!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *