22 серпня 2018 рік, служіння в середу

Преображення – Олег Сівков проповідь

Презентація теми:

«І сталось після оцих слів днів за вісім, узяв Він Петра, і Івана, і Якова, та й пішов помолитись на гору. І коли Він молився, то вигляд лиця Його переобразився, а одежа Його стала біла й блискуча. І ось два мужі з Ним розмовляли, були то Мойсей та Ілля, що з’явилися в славі, і говорили про кінець Його, який в Єрусалимі Він мав докінчити. А Петро та приявні з ним були зморені сном, але, пробудившись, бачили славу Його й обох мужів, що стояли при Ньому. І сталось, як із Ним розлучались вони, то промовив Петро до Ісуса: Учителю, добре нам бути отут! Поставмо ж отут три шатрі: задля Тебе одне, і Мойсею одне, і одне для Іллі! Він не знав, що говорить… А як він говорив це, насунула хмара та їх заслонила. І вони полякались, як стали ті входити в хмару. І почувся ось голос із хмари, який промовляв: Це Син Мій Улюблений, Його слухайтеся! А коли оцей голос лунав, Ісус Сам позостався. А вони промовчали, і нікому нічого тих днів не казали, що бачили.» (Лк. 9:28-36) 

Принципи християнського життя:

1. «…й пішов помолитись на гору.» (Лк. 9:28) Не бійтеся проблем, труднощів, викликів! Щоб отримати благословіння від Господа в будь-якій сфері, необхідно докладати зусилля, іноді навіть чимось жертвувати. Не завжди легко залишити свої земні “важливі” справи і відвідати того, хто має потребу, прийти в Дім Божий, ввійти в Його присутність.

2. «І коли Він молився, то вигляд лиця Його переобразився…» (Лк. 9:29) Молитва є засобом зміцнення стосунків із Небесним Отцем. У вогні молитви відбувається переміна серця, Бог може говорити до нас Духом Святим. Ввійшовши в присутність Бога, пророк Ісая вигукнув: «…Горе мені, бо я занапащений! Бо я чоловік нечистоустий, і сиджу посеред народу нечистоустого, а очі мої бачили Царя, Господа Саваота! І прилетів до мене один з Серафимів, а в руці його вугіль розпалений, якого він узяв щипцями з-над жертівника. І він доторкнувся до уст моїх та й сказав: Ось доторкнулося це твоїх уст, і відійшло беззаконня твоє, і гріх твій окуплений.І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас? А я відказав: Ось я, пошли Ти мене!» (Іс. 6:5-8) Іноді християни не можуть знайти своє призначення в Церкві. Одна з причин, неправильний духовний стан перед Богом. «А в великому домі знаходиться посуд не тільки золотий та срібний, але й дерев’яний та глиняний, і одні посудини на честь, а другі на нечесть. Отож, хто від цього очистить себе, буде посуд на честь, освячений, потрібний Володареві, приготований на всяке добре діло.» (2Тим. 2:20,21)

3. «…одежа Його стала біла й блискуча.» (Лк. 9:29) Праведність – одяг Ісуса Христа! Тільки через особисті відносини з Небесним Отцем, християнин зодягається в праведність Сина Божого. Приходить переміна обличчя, характеру, вчинок… «А коли Мойсей входив перед Господнє лице на розмову з Ним, то здіймав покривало аж до свого виходу. І він виходив, і говорив до Ізраїлевих синів, що було наказано йому. І бачили Ізраїлеві сини лице Мойсеєве, що променіло лице Мойсеєве. І Мойсей знов накладав покривало на лице своє аж до відходу свого, щоб говорити з Ним.» (Вих. 34:34,35)

4. «…були зморені сном, але, пробудившись, бачили славу…» (Лк. 9:32) Істинний християнин – це той, хто своїм життям свідчить, що Христос сильний змінити життя.

5. «А як він говорив це, насунула хмара та їх заслонила…» (Лк. 9:34)  Господь дивиться на серце, мотиви людини… Якщо в служіння Богу християни починають впроваджувати своє (плотське), духовне неминуче відходить на інший план. Не повинно так бути! «…Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.» (Як. 4:6) 

«Дехто ж із мандрівних ворожбитів юдейських зачали закликати Ім’я Господа Ісуса над тими, хто мав злих духів, проказуючи: Заклинаємо вас Ісусом, Якого Павло проповідує! Це ж робили якісь сім синів юдейського первосвященика Скеви. Відповів же злий дух і сказав їм: Я знаю Ісуса, і знаю Павла, а ви хто такі? І скочив на них чоловік, що в ньому злий дух був, і, перемігши обох, подужав їх так, що втекли вони з дому нагі та поранені.» (Дії.19:13-16)

Нехай благословить Господь, щоб відбулись переміни в нашому серці і в серцях тих, хто оточує нас. Амінь!

 

Чисті посудини для Бога – Богдан Кравчук проповідь

Презентація теми:

«Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів.» (Мт. 28:19) Ми маємо бути істиними свідками Христа, виконувати Його велике доручення. Процес навчання непростий, іноді потребує багато зусиль. Між біблійними принципами і традиціями важливо проводити межу. Те, що не відповідає Євангельському вченню, треба залишати. «Бо я не соромлюсь Євангелії, бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові.» (Рим. 1:16), – свідчив ап. Павло. Його служіння, як благовісника і пастиря, було наповнено неймовірних зусиль, працею, боротьбою та небезпекою. «А люди, побачивши, що Павло вчинив, піднесли свій голос, говорячи по-лікаонському: Боги людям вподібнились, та до нас ось зійшли!… І Варнаву вони звали Зевсом, а Гермесом Павла, бо він провід мав у слові. А жрець Зевса, що святиня його перед містом була, припровадив бики та вінки до воріт, та й з народом приносити жертву хотів. Та коли про це почули апостоли Варнава й Павло, то роздерли одежі свої, та й кинулися між народ, кричачи та говорячи: Що це робите, люди? Таж і ми такі самі смертельні, подібні вам люди, і благовістимо вам, від оцих ось марнот навернутись до Бога Живого, що створив небо й землю, і море, і все, що в них є. За минулих родів попустив Він усім народам, щоб ходили стежками своїми, але не зоставив Себе Він без свідчення, добро чинячи: подавав нам із неба дощі та врожайні часи, та наповнював їжею й радощами серця наші. І, говорячи це, заледве спинили народ не приносити їм жертов.» (Дії. 14:11-18)

«Сказав один з них, їхній власний пророк: Крітяни завжди брехливі, люті звірі, черевані ліниві!… Це свідоцтво правдиве… Вони твердять, немов знають Бога, але відкидаються вчинками, бувши бридкі й неслухняні, і до всякого доброго діла нездатні.» (Тит. 1:12,13,16) Людям притаманно говорити неправду. Ап. Павло звертається до християн: «Тому то, неправду відкинувши, говоріть кожен правду до свого ближнього, бо ми члени один для одного.» (Еф. 4:25) Павло доручив Титу відповідальну працю, працю з критянами, які мали погану репутацію. «Я для того тебе полишив був у Кріті, щоб ти впорядкував недокінчене та пресвітерів настановив по містах, як тобі я звелів, коли хто бездоганний, муж єдиної дружини, має вірних дітей, недокорених за блуд або неслухняність. Бо єпископ мусить бути бездоганний, як Божий доморядник, не самолюбний, не гнівливий, не п’яниця, не заводіяка, не корисливий, але гостинний до приходнів, добролюбець, поміркований, справедливий, побожний, стриманий, що тримається вірного слова згідно з наукою, щоб мав силу й навчати в здоровій науці, і переконувати противних.» (Тит. 1:5-9)

«Бо з’явилася Божа благодать, що спасає всіх людей, і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожности та світських пожадливостей, жили помірковано та праведно, і побожно в теперішнім віці, і чекали блаженної надії та з’явлення слави великого Бога й Спаса нашого Христа Ісуса…» (Тит. 2:11-13)

Поради ап. Павла Титу:

1. «У всім сам себе подавай за зразка добрих діл, у навчанні непорушеність, повагу…» (Тит. 2:7)  Наша реакція, міміка, а особливо вчинки, завжди привертає увагу тих, хто обтяжені гріхом. Ми, християни, покликані бути світлом і сіллю в гріховному світі.

2. «А ти говори, що відповідає здоровій науці.» (Тит. 2:1) Важливо пильнувати щоб вчення Ісуса Христа викладалося людям в істині. Слово Господнє призначено для ВСІХ народів світу. Завдання для Тита було дуже відповідальним, необхідно було дбати про духовні інтереси народу. Навчання непростий, складний процес, як для учнів, так і для вчителя. Терпіння, сила, натхнення є невід’ємними рисами для успішного засвоєння і застосування істин на практиці.

На протязі століть Євангеліє змінювало мислення, менталітет, нації. І сьогодні, в XXIст., вчення Ісуса Христа в силі обновити дух, душу і тіло кожного, хто навертається до Господа!

На нас з вами покладена велика відповідальність нести велике доручення Ісуса Христа в істині, чистоті серця… Амінь!

 

2 Comments on “22 серпня 2018 рік, служіння в середу

  1. Тлумачення Слова корисне та дієве; і, здається, Богонатхненне,
    для мене було необхідне.
    Нехай церква Ковчег покривається Любов’ю Господа. Йому вся хвала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *