22 квітня 2018 рік, служіння в неділю

Час покаятись – Олександр Руденко проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Дії Апостолів 17:22-31)

«22. Тоді Павло став посередині ареопагу й промовив: Мужі атенські! Із усього я бачу, що ви дуже побожні. 23. Бо, проходячи та оглядаючи святощі ваші, я знайшов також жертівника, що на ньому написано: Незнаному Богові. Ось Того, Кого навмання ви шануєте, Того я проповідую вам. 24. Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих, 25. і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все. 26. І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх, 27. щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас. 28. Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо, як і деякі з ваших поетів казали: Навіть рід ми Його! 29. Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва чи людської вигадки. 30. Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися, 31. бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.»

Презентація теми:

ІСУС ХРИСТОС ВОСКРЕС! Це і є Добра Новина, яка звучить на протязі двох тисяч років!

«Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися» (Дії. 17:30). Слово «покаяння» означає «зміна думок», «зміна розуму». Виникає питання, в чому необхідно покаятись людству? Аналізуючи текст Дії. 17:22-31, ап. Павло закликає перш за все перемінити свої думки про Бога, бо Він буде судити світ за правдою через Свого Сина. Існує хибна думка, що до Бога можна прийти багатьма шляхами. До престолу благодаті можна прийти і отримати милість тільки тим шляхом, який визначений самим Богом. Бог не потребує особливих ритуалів, бо Він «…проживає не в храмах, рукою збудованих,» (Дії. 17:24) «Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва чи людської вигадки.» (Дії. 17:29) Чи приємно для Бога те, що ми робимо?

  • «Бо гнів Божий з’являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою, тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об’явив. Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання, бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце. Називаючи себе мудрими, вони потуманіли, і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів. Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.» (Рим. 1:18-25);
  • «Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду картати тебе, і виложу все перед очі твої!» (Пс. 49:21);
  • «щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.» (Дії. 17:27);
  • «Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам! Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця? Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті. Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.» (Ів. 14:8-11);

Син Божий Ісус Христос прийшов на землю, щоб Своїм життям і служінням явити Небесного Отця.

  • «Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.» (Ів. 1:18);
  • «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.» (Ів. 3:16);
  • «Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням, і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням…» (1Кор. 15:3,4);

Його смерть стала спокутною жертвою за гріхи всього людства.

  • «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Рим. 6:23);
  • «Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся. Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім’я Однородженого Сина Божого. Суд же такий, що світло на світ прибуло, люди ж темряву більш полюбили, як світло, лихі бо були їхні вчинки! Бо кожен, хто робить лихе, ненавидить світло, і не приходить до світла, щоб не зганено вчинків його. А хто робить за правдою, той до світла йде, щоб діла його виявились, бо зроблені в Бозі вони.» (Ів. 3:17-21);

Господь ще дарує час і можливість для покаяння і примирення.

  • «…Ось тепер час приємний, ось тепер день спасіння!» (2Кор. 6:2);
  • «Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.» (Рим. 10:13);
  • «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.» (1Ів. 1:9);

Амінь!

 

Марія вибрала кращу частку – Петро Боришкевич проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Від Луки 10:38-42)

«38. І сталось, коли вони йшли, Він прийшов до одного села. Одна ж жінка, Марта їй на ім’я, прийняла Його в дім свій. 39. Була ж в неї сестра, що звалась Марія; вона сіла в ногах у Ісуса, та й слухала слова Його. 40. А Марта великою послугою клопоталась, а спинившись, сказала: Господи, чи байдуже Тобі, що на мене саму полишила служити сестра моя? Скажи ж їй, щоб мені помогла. 41. Господь же промовив у відповідь їй: Марто, Марто, турбуєшся й журишся ти про багато чого, 42. а потрібне одне. Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї…»

Презентація теми:

Пріоритет – це те, що займає перші позиції в нашому житті. Саме пріоритети стають шляхом до нових можливостей або шляхом в зворотному від них напрямку. Бог – ось перший пріоритет, який повинен бути в житті кожного християнина! Якщо людина першим пріоритетом ставить земні цінності, народжується безліч проблем як в духовному, так і матеріальному світі.

  • «Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них? І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, не працюють, ані не прядуть. А Я вам кажу, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них.» (Мт. 6:26,28-29);
  • «…Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви.» (1Ів. 2:14);
  • «Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.» (Ів. 15:1,2);

Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *