22 березня 2017 рік служіння в середу

Рівень взаємовідносин пастиря Ісуса Христа та овечок – Роман Мельник проповідь

Тексти Писання:

  1. (Псалми 22:1-6)

«1. Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду, 2. на пасовиськах зелених оселить мене, на тихую воду мене запровадить!3. Він душу мою відживляє, провадить мене ради Ймення Свого по стежках справедливости.4. Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!5. Ти передо мною трапезу зготовив при моїх ворогах, мою голову Ти намастив був оливою, моя чаша то надмір пиття!6. Тільки добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя, а я пробуватиму в домі Господньому довгі часи!»

  1. (Від Івана 10:1-5)

«1. Поправді, поправді кажу вам: Хто не входить дверима в кошару, але перелазить деінде, той злодій і розбійник. 2. А хто входить дверима, той вівцям пастух.3. Воротар відчиняє йому, і його голосу слухають вівці; і свої вівці він кличе по йменню, і випроваджує їх.4. А як вижене всі свої вівці, він іде перед ними, і вівці слідом за ним ідуть, бо знають голос його.5. За чужим же не підуть вони, а будуть утікати від нього, бо не знають вони чужого голосу.»

  1. (Від Івана 10:10,11)

«10. Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали. 11. Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці.»

  1. (Від Івана 10:14)

«14. Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають.»

  1. (До филип’ян 4:19)

«19. А мій Бог нехай виповнить вашу всяку потребу за Своїм багатством у Славі, у Христі Ісусі.»

  1. (Об’явлення 7:17)

«17. Бо Агнець, що серед престолу, буде їх пасти, і водитиме їх до джерел вод життя. І Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре!»

Презентація теми:

Біблія порівнює церкву з різними речами. Дуже гарно пояснює нам, що таке Церква, Біблія, порівнюючи її з людським тілом. Біблія говорить, що Церква складається із багатьох людей, як людське тіло складається з багатьох членів шия,голова, ноги… Церква, як людське тіло, є живий упорядкований організм, в якому кожна частина має якусь свою функцію, виконує свою роль.. Для нормального життя, росту необхідно, щоб кожна частина функціонувала. Біблія порівнює церкву з військом «…ти грізна, як війська з прапорами!» (Пісня над піснями 6:4) В Біблії Церква Ісуса порівнюється отарою. Отара складається з овець, які належать пастуху. Пастухом Церкви є Сам Ісус Христос.Завжди є певною мірою в різних питаннях є договір власний чи не власний. Коли ми приходимо в Дім Божий ми бажаємо духовно збагатитись, але ми маємо певні обов’язки: молитися, жертвувати, ревнувати. Аналогічно працюючи на роботі ми чекаємо матеріального  забезпечення, але необхідно прикладати зусилля щоб мати успіх. Певний тип взаємовідносин є як в пастиря так і в нас овечках.

Функції пастиря(Ісуса Христа) щодо нас овечок:

  • Викупив нас;

«Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці.» (Від Івана 10:11)Ісус Христос заплатив за наші гріхи ціною Свого життя. Варто пам’ятати і цінувати жертву Ісуса Христа!

  • Завжди поряд з овечками;

«Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!» (Псалми 22:4) Ми маємо такого пастиря що з нами не тільки тоді коли все гаразд, але і тоді коли ми йдемо долиною смертної тіні.

  • Забезпечує овечок;

«Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду» (Псалми 22:1). Коли Христос є мій пастир, певною мірою відповідальність є на Ньому. Він знає, чого ми потребуємо, тому забезпечує нас усім тим, що буде служити до нашого блага. В чому особливість сили овечки? Сила овечки в пастирі. ЇЇ охорона, забезпечення, захист тільки в пастирі. Ісус Христос піклується про нас не тільки в духовному житті, але і в фізичному, матеріальному житті. Кожного дня в молитві ми звертаємося до Бога: «Хліба нашого насущного дай нам сьогодні.» (Від Матвія 6:11) Ісус Христос сильний забезпечувати Своїх овечок.(Див. Филип’ян 4:19)

  • Охороняє овечок;

Ісус Христос захищає нас, щоб ми не загубилися. Часом ми думаємо про себе що ми здатні захистити себе, але сила охорони тільки в Ісусі Христі. Як Добрий Пастир Він віддав Своє життя за нас, Його турбота і милосердя завжди поруч з нами.

  • Дисциплінує овечок;

Давид говорить: «…Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать»(Псалми 22:4) Господь знає як правильно дисциплінувати до нашого блага. Апостол Павло говорить: « Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б’є кожного сина, якого приймає! Коли терпите кару, то робить Бог вам, як синам. Хіба є такий син, що батько його не карає?» (До Євреїв 12:6,7)

  • Лікує овечок;

«Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа…» (До Євреїв 4:12) Господь знає як правильно видаляти колючкиз нашого життя. Ісус Христос має це робити в нашому житті. Як важливо віддаватися Богові на Його лікування, не закриватися і не віддалятися від Бога. Пам’ятай Бог бажає тобі тільки найкращого!

  • На Ньому лежить відповідальність довести нас до Небесного Єрусалиму.

«Бо Агнець, що серед престолу, буде їх пасти, і водитиме їх до джерел вод життя. І Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре!» (Об’явлення 7:17) Господь веде нас. В Ньому наша сила, ми занадто слабі щоб самостійно прийти до неба. Біблія називає Христа винуватцем нашого спасіння. Він веде нас на життєвому шляху і ми віримо що Ісус Христос доведе нас до Небесного Єрусалиму.

Обовязки овечок щодо пастиря(Ісуса Христа):

  • Бути овечкою;

Біблія говорить щодо нашого відродження в Ісусі Христі. Ісус бажає щоб ми мали відновлене серце. Стань Його овечкою!

  • Знати Його голос;

«Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають.» (Від Івана 10:14) Це певна співпраця, певний діалог, певна дружба. «і свої вівці він кличе по йменню, і випроваджує їх.А як вижене всі свої вівці, він іде перед ними, і вівці слідом за ним ідуть, бо знають голос його. За чужим же не підуть вони, а будуть утікати від нього, бо не знають вони чужого голосу.»(Від Івана 10:3-5) Допоможи нам Господь відрізнять Твій голос від тисячи чужих голосів.

  • Йти за пастирем;

Йти за пастирем не тільки лише тоді коли в житті «зелені пасовиська», але йти за Ним і тоді коли на життєвому шляху «долина смертної тіні.» Важливо розуміти відповідальність йдучи за пастирем. Інколи нам не зрозумілі шляхи якими веде нас Бог. Пам’ятай Пастир знає як тебе вести, Він ніколи не покине тебе, Він завжди поруч.

  • Приносити плід;

Коли ми є овечками Ісуса Христа ми повинні приносити плід. Завдання кожного християнина навернути до Ісуса Христа людей які ще блукають в світі. «Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!» (1 Тимофію 4:16)Допоможи Господь щоб дійсно бути Його овечкою і приносити плід! Нехай Господь благословить тебе і мене щоб одного разу ми зустрінули Пастиря Ісуса Христа на небі і подякували  Йому за Його любов і милість до кожного із нас!Амінь!

 

Божа милість – Владимир Змунчило проповедь

 Тексти Писання:

  1. (2 Петра 3:9,10,12-15)

«9. Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття.10. День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять…12. що чекаєте й прагнете скорого приходу Божого дня, в якім небо…13. Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що правда на них пробуває. 14. Тож, улюблені, чекаючи цього, попильнуйте, щоб ви знайшлися для Нього нескверні та чисті у мирі.15. А довготерпіння Господа нашого вважайте за спасіння…»

Презентація теми:

Яке це щастя від Бога коли віра тримає нас на стезях правди навчаючи нас, коли віра запалює  в нас бажання служити Йому від щирого серця. По милості Божій ми отримали від Нього віру, через визнання Ісуса Христа нашим Богом. Нехай наше збудування буде на скелі, скеля є Ісус Христос. Він заплатив велику ціну за твоє і моє спасіння через пролиття крові на Голгофі. Поважаючи нашу вільну волю, Бог терпить наш вибір і його наслідки, не знищуючи нас за наші промахи і помилки перед Ним і нашим ближнім. Господь Бог проявляє по відношенню до кожної людини велике довготерпіння. Апостол Петро говорить: «Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття.» (2 Петра 3:9) У «Притчі про блудного сина» зображено невимовне милосердя Господа до всіх грішних людей, які щиро і глибоко покаялися у своїх гріхах і звернулися до нього за допомогою і захистом. (Див. Луки 15:11-32)Всі біди молодшого сина почалися з того, що він відразу зажадав те, що йому належить по праву. Таким чином, отримавши свою спадщину, молодший син вирушає далеко від рідного будинку, а потім розтрачує його і стає жебраком. Усвідомивши своє положення, блудний син приходить в стан покаяння. «Притча про блудного сина» говорить  про те, що Господь щедро втішає тих, хто в кінцевому підсумку приходить до глибокого покаяння і усвідомлення свого грішного життя. Ми не можемо викупити свою вину якщо допустили неправду, але кров Ісуса Христа має силу очищати, освящати нас від усякого гріха. Довготерпіння і милосердя Господь має до тебе і до мене дорогий друже тому кожен із має відповісти Йому смиренною вдячністю і любов’ю. Тож нехай з наших вуст завжди звучить Йому подяка і хвала. «День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять…» (2 Петра 3:10) Апостол Петро попереджає що Ісус Христос прийде на землю в славі і величі за церквою Своєю.Чи очікуєш ти його? Чи готовий ти до зустрічи з ним? По вірі нашій Бог збудовує нас, благословляє і веде за Собою. Нехай наше серце буде наповнене подякою до Бога за Його Святе Слово, за Його милості до нас. Якщо наше серце буде сповнено любов’ю до Бога тоді воно буде сповнено любов’ю до ближнього. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *