22 січня 2017 рік служіння в неділю

Господь мій Заступник – Руслан Прохор проповідь

Тексти Писання:
1. (Плач Єремії 3:55-64)
«55. Кликав я, Господи, Ймення Твоє із найглибшої ями, 56. Ти чуєш мій голос, не заховуй же вуха Свого від зойку мого, від благання мого! 57. Ти близький того дня, коли кличу Тебе, Ти говориш: Не бійся! 58. За душу мою Ти змагався, о Господи, життя моє викупив Ти. 59. Ти бачиш, о Господи, кривду мою, розсуди ж Ти мій суд! 60. Усю їхню помсту Ти бачиш, всі задуми їхні на мене, 61. Ти чуєш, о Господи, їхні наруги, всі задуми їхні на мене, 62. мову повстанців на мене та їхнє буркотіння на мене ввесь день… 63. Побач їхнє сидіння та їхнє вставання, як завжди глумлива їхня пісня! 64. Заплати їм, о Господи, згідно з чином їхніх рук!»
2. (До Галатів 6:1)
«1. Браття, як людина й упаде в який прогріх, то ви, духовні, виправляйте такого духом лагідности, сам себе доглядаючи, щоб не спокусився й ти!»
Презентація теми:
Ісус прийшов, щоб стати мостом над прірвою між Богом і грішною людиною. Своєю жертвою на хресті Він затвердив себе як єдиний, повністю гідний довіри Заступник за людство. Служіння Ісуса полягає в тому, що Він є Посередником, нашим Первосвящеником, нашим Заступником і Тим, Хто молиться за нас по праву руку Батька. В Священному Писанні ми бачимо дві головні заповіді — любити Бога і любов до ближнього. Неможливо досягти любові до Бога, нехтуючи ближнім. Любов до ближнього — наочна перевірка нашого християнського життя. Чим більше в людині добра, тим більше вона зауважує добра в інших людях. Відповідно, чим менше добра в неї самій, тим частіше вона буде зазначати недоліки інших людей. Кривда. Кривда відбувається від нестачі любові і прощення кривдників. Любити ворогів своїми природними силами неможливо. Але молитися за них, за словом Євангелія, і не бажати їм зла і помсти – вже цілком може бути нам під силу з самого початку, і в цьому малому треба намагатися утвердитися.
Досліджуючи Писання ми знаходимо що Бог по-особливому ставиться до категорії людей: вдови і сироти. «10. Не пересувай вікової границі, і не входь на сирітські поля, 11. бо їхній Визволитель міцний, Він за справу їхню буде судитись з тобою!» (Приповісті 23:10,11) Ніколи не слід нехтувати ними бо вдови і сироти є предметом особливої турботи Господа.
Під покровом Бога, нічого боятися, нічого не станеться поганого без відома Бога. Навіть якщо прийде біда, Бог поруч, Він допоможе пройти труднощі. Тож живіть в Його істині. Любіть і пізнавайте Його більше. Амінь!

 

Необмежені можливості праведного – Ростислав Шкіндер проповедь

 

Радійте в Господі – Владимир Змунчило проповедь

Тексти Писання:

1. (До филип’ян 4:4-5)
«4. Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте! 5. Ваша лагідність хай буде відома всім людям. Господь близько!»

2. (Дії Апостолів 13:50-52)
«50. Юдеї ж підбили побожних впливових жінок та значніших у місті, і зняли переслідування на Павла та Варнаву, та й вигнали їх із своєї землі. 51. Вони ж, обтрусивши із ніг своїх порох на них, подалися в Іконію. 52. А учні сповнялися радощів і Духа Святого.»

Презентація теми:
Радість характеризує внутрішній стан душі людини. Божественна радість вище людської радості – це Божий дар, як всі інші духовні дари, її можна відчувати навіть при надзвичайно складних обставинах. Приймаючи Ісуса, ми приймаємо Його радість, яка змінює нас зсередини, яка не залежить від обставин і яка робить нас щасливими. Божа радість піднімає нас над будь-якими обставинами, дає надію, і ми починаємо по-іншому дивитися на своє життя. Бог очікує від нас радості – не як результату сприятливого перебігу подій у житті, а внутрішню радість, що виникає незважаючи на труднощі.
(Див. Дії Апостолів 13:50-52) Павло та Варнава раділи не дивлячись на обставини, вони знали, Хто є джерело радості. Радість робить нас сильними, допомагає пройти через труднощі і перемогти. Щоб перемогти проблеми, треба радіти та славити Бога. Радість – це духовна зброя, це засіб свободи. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *