21 листопада 2018 рік, служіння в середу

Слова, які ми говоримо – Йосип Бейня проповідь

Презентація теми:

«То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя.» (Ів. 6:63) Звертаючи увагу на зміст прочитаного тексту з Божого Слова, можна зрозуміти, що саме Божий Дух дає початок життя, не матерія. Навіть без втручання Духа, неможливе народження дитини від батьків, бо за своєю природою плоть мертва.

Важливість слова:

  • Слово – це вираження нашого духа. (не матеріальна субстанція) Слова Христа були Дух, вони несли життя. А що несуть наші слова? Чи несуть вони життя? Багато подій в нашому житті відбувається через те, що ми не здатні контролювати свою мову. Вимовлені слова, які мають негативний зміст (лайки, плітки, наклепи, сварки, лихослів’я, омана), слугують візитною карткою для роботи демонів. Вони руйнують благословенне Богом життя! Духовний закон: «Прикликає безодня безодню на гуркіт Твоїх водоспадів, усі вали Твої й хвилі Твої перейшли надо мною.» (Пс. 41:8) Родинне привертає увагу родинне. Чим більше говорить людина, тим сильніше спрацьовую закон тяжіння. Ми створюємо обставини в своєму житті завдяки вимовленим словам. Чому? Людина образ і подоба Бога, який творив Всесвіт саме словом.

Термінологія:

  1. Слово – це думка, яка вимовлена усно, чи записана на аркуші. 
  2. Слово – це субстанція, яка зберігає інформацію та енергію дії. 
  3. Слово – це імпульс, який приводить в дію наш духовний та матеріальний світ.

Біблійні приклади:

  • Блудний син. Знаходячись у важких умовах, він приймає рішення: «Устану, і піду я до батька свого, та й скажу йому: Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе… І, вставши, пішов він до батька свого…» (Лк. 15:18,20)
  • Ісус Навин. «Тоді Ісус говорив Господеві того дня, коли Господь дав амореянина перед Ізраїлевих синів, та й сказав на очах Ізраїля: Стань, сонце, в Ґів’оні, а ти, місяцю, у вайялонській долині! І сонце затрималося, а місяць спинився, аж поки народ відімстився своїм ворогам. Чи це не написане в книзі Праведного? І сонце стало на половині неба, і не поспішалося заходити майже цілий день.» (Нав. 10:12,13)
  • Думки здатні матеріалізуватися. Вчені довели, коли людина думає, утворюються протеїни (білки). Якість білків напряму залежить від якості думок. Позитивні думки утворюють здорові (гарні) білки, які несуть життя. (і навпаки). 70% до 95%  хвороб, які нас мучать сьогодні є прямим результатом наших думок. Доктор Керолайн Ліф – фахівець з діяльності головного мозку дослідила, що через негативні думки, ми створюємо умови для хвороби. Негативні білки, як наслідок неправильного мислення, потрапляють у кров, циркулюючи по організму людини. У серці людини міститься міні мозок (40 000 клітин), який відповідає за гомеостаз (підтримання або відновлення сталості внутрішнього середовища організму) і коли відбувається взаємодія негативних білків з мозком, відбувається порушення рівноваги, виникають проблеми. Бажаєш бути здоровим – зміни своє мислення. «Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму…» (Рим. 12:1,2)
  • Думки зберігаються в скарбниці серця.

«Добра людина із доброї скарбниці серця добре виносить, а лиха із лихої виносить лихе. Бо чим серце наповнене, те говорять уста його!» (Лк. 6:45) 

«Роде зміїний! Як ви можете мовити добре, бувши злі? Бо чим серце наповнене, те говорять уста. Добра людина з доброго скарбу добре виносить, а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе. Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений.» (Мт. 12:34-37)

«Бо зсередини, із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства, перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидющеє око, богозневага, гордощі, безум. Усе зле це виходить зсередини, і людину опоганює!» (Мк. 7:21-23) Саме з серця виходять думки. Мова йдеться про серце не як фізичний орган, а як властивість душі.

Через гріховні, негативні думки, людський дух може бути оскверненим. Ап. Павло говорить: «Отож, мої любі, мавши ці обітниці, очистьмо себе від усякої нечисти тіла та духа, і творімо святиню у Божім страху!» (2Кор. 7:1) Людина – триєдина істота і складається з духа, душі і тіла. Душа – центральна частина людини, яка з’єднує дух і тіло разом у триєдине ціле. Вона може впливати на дух і на тіло. Якщо людина лінива, її дух осквернений лінню.

  • Слова, думки мають плоди. 

«Із плоду уст людини насичується її шлунок, вона насичується плодом уст своїх. Смерть та життя у владі язика, хто ж кохає його, його плід поїдає.» (Прип. 18:20,21) 

Когда в Твои слова вникаю,
Христос Спаситель дивный мой,
Тогда все глубже понимаю,
Что без тебя я прах земной.

Якщо ми бажаємо отримувати благословення, необхідно досліджувати і впроваджувати Слово Боже в життя. «Нехай жадне слово гниле не виходить із уст ваших, але тільки таке, що добре на потрібне збудування, щоб воно подало благодать тим, хто чує.» (Еф. 4:29) Слова, які не приносять життя є прокляттям.

Якщо чуємо слова прокляття в свою адресу, як захиститися?

  1. Слово Боже.
  2. Неприйняття. Не допусти слова прокляття в серце.
  3. Проголошення благословінь. Благословляйте тих, хто вас проклинає. (Мф. 5:44)

«Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений.» (Мт. 12:36,37) 

С души как бремя скатится,
Сомненье далеко —
И верится, и плачется,
И так легко, легко… (Молитва – М. Лермонтов)

Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *