21 січня 2018 рік вечірнє служіння в неділю

Божий служитель – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми:

Рукопокладання – це знак благословення, звершується тільки тими, хто має повноваження від Господа. Термін «диякон» має грецьке походження, означає – «слуга». У доброго господаря слуга – це служитель, який знаходиться на своєму місці і дійсно приносить користь. «Тоді цар сказав своїм слугам…» (Мт. 22:13) У Церкві диякон – це слуга Ісуса Христа, для пресвітера – помічник. «…а ви всі брати.» (Мт. 23:8) «Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав…» (1Петр. 4:10) Кожен християнин має догоджати Господу не дивлячись на інших. Самуїл служив Господу знаходячись при Іллі незважаючи на дії самого пророка та його синів.

Значення слова «диякон»:

  • «А мати Його до слуг каже: Зробіть усе те, що Він вам скаже!» (Ів. 2:5)
  • «бо володар Божий слуга, тобі на добро. А як чиниш ти зле, то бійся, бо недармо він носить меча, він бо Божий слуга, месник у гніві злочинцеві!» (Рим. 13:4)
  • Може відноситися і до апостолів адже воно означає служіння Ісусу Христу;
  • якій служителем я став через дар благодаті Божої, що дана мені чином сили Його. (Еф. 3:7), – говорить ап. Павло;
  • «Бо хто ж Аполлос? Або хто то Павло? Вони тільки служителі, що ви ввірували через них, і то скільки кому дав Господь.» (1Кор. 3:5)

Бути дияконом означає – звершувати служіння Ісусу Христу. (1Петр. 4:10) «Є й різниця між служіннями, та Господь той же Самий.» (1Кор. 12:5) У дияконському служінні дуже важливо бачити для чого тебе, особисто призначив Господь. «Отак ви і навчилися від Епафра, улюбленого співробітника нашого, що за вас він вірний служитель Христа…» (Кол. 1:7) У Синодальному перекладі Нового Заповіту часто зустрічається слово «служіння», але досліджуючи оригінал, зустрічається слово «дияконія» та «літургія». Слово «дияконія» висловлюється в контексті певного служіння, яке дає господар у Своєму домі, а «літургія» означає – торжествене храмове служіння. Якщо ми збираємося на служіння ми можемо сказати що це літургія адже ми приносимо Господу жертву. Але інша справа піти і послугувати своєму ближньому, тобто виконати Божу волю. «І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям!» (Кол. 3:23)

«Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого…» (1Петр. 2:9)

«Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?» (1Кор. 3:16) Скінію можна розглядати як образ внутрішнього світу віруючої людини, а також як спосіб входження в поклоніння Богові, що живе у відродженому дусі. (Мт. 3:8) [Жизнь посвящаю Тебе и отдаюсь я в мольбе, Ты управляй ею Сам и направляй к небесам.] Згідно Святого Письма, служіння диякона – це велика честь і благословення.  Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *