20 жовтня 2019 рік, служіння в неділю СВЯТО ЖНИВ

Остання жнива і покарання нечестивих – Олександр Невинница проповідь

Презентація теми:

  • “І я глянув, і ото біла хмара, а на хмарі сидить подібний до Людського Сина. Він мав на своїй голові золотого вінця, а в руці його гострий серп. І інший Ангол вийшов із храму, і гучним голосом кликнув до того, хто на хмарі сидів: Пошли серпа свого й жни, бо настала година пожати, дозріло бо жниво землі! І той, хто на хмарі сидів, скинув додолу серпа свого, і земля була вижата. І інший Ангол вийшов із храму, що на небі, і він мав гострого серпа. І інший Ангол, що мав владу над огнем, вийшов від жертівника. І він гучним голосом кликнув до того, що мав гострого серпа, говорячи: Пошли свого гострого серпа, і позбирай грона земної виноградини, бо грона її вже доспіли. І Ангол кинув додолу серпа свого, і зібрав виноград на землі, і вкинув в велике чавило Божого гніву. І потовчене було чавило за містом, і потекла кров із чавила аж до кінських вуздечок, на тисячу шістсот стадій…” (Одкр. 14:14-20);

Брати і сестри, хочеться звернути увагу на те, що кожному з нас потрібно дивитись не по сторонах, а на небо. У кожному слові Священного Писання закладений глибокий сенс. Апостол Іван дивиться на небо і бачить дивовижну картину, на білій хмарі сидить подібний до Людського Сина, на своїй голові має золотого вінця, а в руці його гострий серп. Як Христос підіймався до небес, то був оповитий хмарою (Дії. 1:9), так і Його прихід буде “у славі” на хмарах (Мт. 24:30). Чому в Одкр.14:14 мова йде саме про білу, але не іншого кольору хмару? При Другому пришесті Ісуса Христа на небо будуть підняті лише ті християни, хто буде мати чисті (світлі) думки, справи. Брати і сестри, якщо про не дбаємо про свій духовний стан, нажаль, не будете можливості зустрітися з Ним. Золотий вінець на голові Сина Божого – це символ великої перемоги, перемоги власним життям над силами темряви. 

  • “…жнива кінець віку, а женці Анголи. І як збирають кукіль, і як палять в огні, так буде й наприкінці віку цього. Пошле Людський Син Своїх Анголів, і вони позбирають із Царства Його всі спокуси, і тих, хто чинить беззаконня, і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів! Тоді праведники, немов сонце, засяють у Царстві свого Отця. Хто має вуха, нехай слухає!” (Мт. 13:39-43);

Гострий серп буде використаний, коли Бог-Отець дасть повеління. Ми – переможці у Христі Ісусі і наше покликання бути подібними до Свого Вчителя. Час, проведений з Ісусом Христом, допоможе нам переймати Його характер і потім передавати його оточуючим. “Ми бо для Бога Христова запашність…” (2Кор. 2:15) Находячись в Тілі Ісуса Христа, не будьмо джерелом спокус та беззаконня для інших“Бо час уже суд розпочати від Божого дому…” (1Петр. 4:17)

  • “Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила.” (Ів. 15:1,2);

Чому проблеми приходять в життя дітей Божих? Справа в тому, що Бог виховує наш духовний характер різними обставинами життя, щоб зростали в вірі і добрих справах. 

  • “І Ангол кинув додолу серпа свого, і зібрав виноград на землі, і вкинув в велике чавило Божого гнівуІ потовчене було чавило за містом, і потекла кров із чавила аж до кінських вуздечок, на тисячу шістсот стадій…” (Одкр. 14:19,20);

Текст Священного Писання Одкр. 14:19,20 має декілька значень, по-перше, образ топтання чавила і крові, передає ідею Божого суда та розплати над нечестивими людьми, які проливали невинну кров інших. Багато людей світу цього живуть останнім днем не усвідомлюючи, що на їх очікує Божий суд. По-друге, образ крові, передає ідею крові Ісуса Христа Сина Божого. Коли Церква виконує заповідь Спомину страждань і смерті Христа, використовується вино, що являє собою кров Агнця Божого. 

  • “…і потекла кров із чавила аж до кінських вуздечок, на тисячу шістсот стадій…” (Одкр. 14:20);

Чому на тисячу шістсот стадій? Давайте розміркуємо, одна тисяча років – це досконала повнота, а шістсот років свідчать про повноту гріха і Божий суд через потоп в часи Ноя. День суду прийде на землю, але де буде Церква?   

  • “А для вас, хто Ймення Мойого боїться, зійде Сонце Правди та лікування в промінях Його, і ви вийдете та поскакаєте, мов ті ситі телята!” (Мал. 4:2);

Нехай Боже ім’ буде прославлене навіки, амінь! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *