20 вересня 2017 рік служіння в п’ятницю

Бог має план для твого життя – Олександр Бубнов проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Від Луки 2:1-4)

«1. І трапилося тими днями, вийшов наказ царя Августа переписати всю землю. 2. Цей перепис перший відбувся тоді, коли владу над Сирією мав Квіріній. 3. І всі йшли записатися, кожен у місто своє. 4. Пішов теж і Йосип із Галілеї, із міста Назарету, до Юдеї, до міста Давидового, що зветься Віфлеєм, бо походив із дому та з роду Давидового…»

2.(Від Луки 2:8-15)

«8. А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори вартували отару свою. 9. Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим… 10. Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. 11. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь. 12. А ось вам ознака: Дитину сповиту ви знайдете, що в яслах лежатиме.»

3.(Від Луки 2:48-51)

«48. І як вони Його вгледіли, то здивувались, а мати сказала до Нього: Дитино, чому так Ти зробив нам? Ось Твій батько та я із журбою шукали Тебе… 49. А Він їм відказав: Чого ж ви шукали Мене? Хіба ви не знали, що повинно Мені бути в тому, що належить Моєму Отцеві? 50. Та не зрозуміли вони того слова, що Він їм говорив. 51. І пішов Він із ними, і прибув у Назарет, і був їм слухняний. А мати Його зберігала оці всі слова в своїм серці.»

 

Бог бачить серце – Олександр Руденко проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(Від Івана 5:44)

«44. Як ви можете вірувати, коли славу один від одного приймаєте, а слави тієї, що від Бога Єдиного, не прагнете ви?»

Презентація теми:

Коли Ісус Христос звершував Своє служіння на землі, то здавалося Він мав силу зробити все, що тільки бажав, але чомусь коли Він приходив до людей, які не в змозі були вирішити свої проблеми, то питав: Чи віруєш ти? Господь шукає сьогодні тих, хто істинно вірують. Один із яскравих прикладів – це життя Авраама. «…Увірував Авраам Богові, і це йому залічено в праведність.» (Рим. 4:3) Для кожної людини віра є дуже важливою складовою у взаємовідносинах з Богом. «Догодити ж без віри не можна. І той, хто до Бога приходить, мусить вірувати, що Він є, а тим, хто шукає Його, Він дає нагороду.» (Євр. 11:6) «Але нехай просить із вірою, без жадного сумніву…» (Як. 1:6) «Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий…» (Еф. 2:8)

Ісус Христос виявляє в людських серцях причину відсутності віри. «Як ви можете вірувати, коли славу один від одного приймаєте, а слави тієї, що від Бога Єдиного, не прагнете ви?» (Ів.5:44) Якщо людина починає шукати людської слави, то автоматично перестає шукати Слави для Господа. «тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, життя вічне, а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів.» (Рим. 2:7,8)

Наведемо декілька прикладів зі Священного Писання, коли люди шукали для себе слави:

1.Життя і служіння фарисеїв.

Фарисеї хотіли вражати людей своїм зовнішнім виглядом. Люди вважали їх величними, бо бачили їх вчинки. Погляд Бога і людський погляд відрізняються. Ісус Христос бачив їх справжні мотиви сердець. «Усі ж учинки свої вони роблять, щоб їх бачили люди І люблять вони передніші місця на бенкетах, і передніші лавки в синагогах, і привіти на ринках, і щоб звали їх люди: Учителю!» (Мт 23:5-7) «Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що обходите море та землю, щоб придбати нововірця одного; а коли те стається, то робите його сином геєнни, вдвоє гіршим від вас!» (Мт. 23:15)

2.Будівництво Вавилонської вежі.

«І сказали вони: Тож місто збудуймо собі, та башту, а вершина її аж до неба. І вчинімо для себе ймення, щоб ми не розпорошилися по поверхні всієї землі. І зійшов Господь, щоб побачити місто та башту, що людські сини будували її. І промовив Господь: Один це народ, і мова одна для всіх них, а це ось початок їх праці. Не буде тепер нічого для них неможливого, що вони замишляли чинити. Тож зійдімо, і змішаймо там їхні мови, щоб не розуміли вони мови один одного. І розпорошив їх звідти Господь по поверхні всієї землі, і вони перестали будувати те місто.» (Бут. 11:4-8) Велична вежа повинна була стати пам’ятником могутності і мудрості її будівельників, увіковічуючи їх славу у всіх прийдешніх поколіннях, але Господь зрунував задум людей. «…Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.» (Як. 4:6)

3.Хвороба Навуходоносора.

«На кінці дванадцяти місяців проходжувався він по царському палацу в Вавилоні. Цар заговорив та й сказав: Чи ж це не величний Вавилон, що я збудував його на дім царства міццю потуги своєї та на славу моєї пишноти? Ще це слово було в устах царських, коли з неба впав голос: Тобі говорять, царю Навуходоносоре: Оце царство відходить від тебе! І від людей тебе відлучать, і з польовою звіриною буде пробування твоє, тобі дадуть на їжу траву, як волам, і сім часів перейдуть над тобою, аж поки не пізнаєш, що над людським царством панує Всевишній, і дає його тому, кому хоче.» (Дан. 4:26-29)

Перед ким ти ходиш, перед Богом чи перед людьми? «І ходив із Богом Енох, і не стало його, бо забрав його Бог.» (Бут. 5:24) Все, чим Енох догодив Богу – це те, що він вірив, ходив з Богом, знав Бога особисто. Ходити з Богом – це є основа нашої віри в Нього. Нехай Йому буде Слава у нашому житті кожного дня. (Мт. 6:6) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *