20 вересня 2020 рік, служіння в неділю

Чистота серця – Володимир Змунчило проповідь

  • “І ходив Він по всій Галілеї, по їхніх синагогах навчаючи, та Євангелію Царства проповідуючи…”
    (Мт 4:23)
  • “І, побачивши натовп, Він вийшов на гору. А як сів, підійшли Його учні до Нього.” (Мт. 5:1)

Ми, християни, потребуємо наближення до Ісуса Христа, бо в Ньому є дорога, і правда, і життя. Але, для того щоб відчувати радість присутності Бога, важливо шукати Його всім серцем, зосереджуючи свою увагу на дослідженні і виконанні Його Слова. Христос, будучи Сином Божим, задля нас, зодягнувся у людське тіло, постраждав за нас смертними муками, і з Собою воскресив нас для нового життя. Крок до святості – це усвідомлення власної гріховності, визнання жертви Ісуса Христа та прагнення до чистоти в думках, вчинках. 

“І, відкривши уста Свої, Він навчати їх став, промовляючи: Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне. Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені. Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони. Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть. Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть. Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога. Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть. Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене.” (Мт. 5:2-11)

Як стати християнином? Народження згори від води і Духа – це найголовніша подія в житті. Через покаяння та прийняття Христа людина переходить від пітьми до світла, стає дитиною Божою.

Господь приніс Себе у жертву на хресті Голгофи, воскрес, дав приклад та Духа Святого, щоб ми теж мали змогу жити на землі свято. “Серце чисте створи мені, Боже, і тривалого духа в моєму нутрі віднови.” (Пс. 50:12) 

“Тому не судіть передчасно нічого, аж поки не прийде Господь, що й висвітлить таємниці темряви та виявить задуми сердець…” (1Кор. 4:5)

“Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!” (Пс. 50:19)

 

Як бути щасливим – Артем Ковпак проповідь

“Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків, та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує! І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєдчасно, і що листя не в’яне його, і все, що він чинить, щаститься йому! Не так ті безбожні, вони як полова, що вітер її розвіває! Ось тому то не встоять безбожні на суді, ані грішники у зборі праведних, дорогу бо праведних знає Господь, а дорога безбожних загине!” (Пс. 1:1-6) 

Істинно щаслива людина, яка уникає способу життя нечестивих і щиро прагне творити волю Божу, скеровуючи свою волю та бажання до виконання Слова. 

“Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас.” (Як. 4:7)

Якими цінностями і пріорітетами керуємось ми? Від нашого вибору сьогодні залежить наше завтра. Наше завдання – робити правильний вибір, основою якого є пробіблійні цінності, ми ніколи не пошкодуємо! 

Істинно щаслива людина, яка досліджує і виконує Слово Боже. Ми маємо читати Біблію, бо Біблія є джерелом нашої віри. Ця книга має міць: 1) змінювати нас, уподібнюючи до Ісуса Христа; 2) спонукати до добрих справ, служити іншим. Амінь!

 

Бог не спілкується з ідолопоклонниками – Олександр Руденко проповідь

“І прийшли до мене мужі з Ізраїлевих старших, і посідали передо мною. І було мені слово Господнє таке: Сину людський, ці мужі допустили своїх божків у своє серце, а спотикання провини своєї поклали перед обличчям своїм. Чи ж можуть вони запитувати Мене? Тому говори з ними, та й скажеш до них: Так говорить Господь Бог: Кожен чоловік з Ізраїлевого дому, що допустить своїх божків у своє серце, а спотикання провини своєї покладе перед обличчям своїм, і прийде до пророка, тому Я, Господь, відповім, згідно з цим, згідно з многотою його божків, щоб схопити тих з Ізраїлевого дому за їхнє серце, бо всі вони віддалилися від Мене через своїх божків! Тому скажи до Ізраїлевого дому: Так говорить Господь Бог: Наверніться, і відступіть від ваших божків, і від усіх ваших гидот відверніть свої обличчя! Бо кожен чоловік із Ізраїлевого дому або з чужинців, що мешкають серед Ізраїля, коли відступить від Мене, і допустить своїх божків у своє серце, і покладе спотикання своєї провини перед обличчям своїм, і прийде до пророка, щоб запитати Мене, тому Я, Господь, відповім від Себе. І зверну Я лице Своє проти цього чоловіка, і вчиню його за знака та за приповістку, і вигублю його з-посеред Свого народу, і пізнаєте ви, що Я Господь! А пророк, коли б був зведений, і говорив би слово, Я, Господь, зведу цього пророка, і простягну руку Свою на нього, і вигублю його з-посеред Свого народу Ізраїлевого! І понесуть вони свою провину, яка провина того, хто питається, така буде провина пророка…” (Єзек. 14:1-10)

Що таке ідол? Ідол – об’єкт шанування, кумир, зазвичай вимагає жертви. Це предмет сліпого поклоніння, коли надається перевага не Богові, а окремим принципам, забобонам, які заважають істинному пізнанню.

На протязі історії Ізраїльський народ відпадав від віри свої батьків, вдаючись до поклоніння богам навколишніх народів. З тих пір нічого не змінилося. Люди продовжують поклонятися певним традиціям, святам, грошам, придбаному багатству, в той час як справжнє поклоніння – це поклоніння Всемогутньому Богові у дусі і правді. “Отож, умертвіть ваші земні члени: розпусту, нечисть, пристрасть, лиху пожадливість та зажерливість, що вона ідолослуження, бо гнів Божий приходить за них на неслухняних.” (Кол. 3:5,6), – закликає Дух Святий через апостола Павло.

У будь-яких справах, тримай Бога у пріорітеті, памятаючи, що ідоли убивають всередині нас Христа. Полюби Бога всім серцем, душею і розумінням, і Він благословить тебе!    

“Так говорить Господь: Проклятий той муж, що надію кладе на людину, і робить раменом своїм слабу плоть, а від Господа серце його відступаї! І він буде, як голий той кущ у степу, і не побачить, щоб добре прийшло, і він пробуватиме в краї сухому в пустині, у краї солоному та незамешканому… Благословенний той муж, що покладаїться на Господа, що Господь то надія його! І він буде, як дерево те, над водою посаджене, що над потоком пускаї коріння свої, і не боїться, як прийде спекота, і його листя зелене, і в році посухи не буде журитись, і не перестане приносити плоду!” (Єрем. 17:5-8) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *