20 вересня 2017 рік служіння в середу

Божа істина – Проповідь

Тексти Писання:

  1. (Приповісті 4:1-27)

«1. Послухайте, діти, напучення батькового, і прислухайтеся, щоб навчитися розуму, 2. бо даю я вам добру науку: закона мого не кидайте, 3. бо сином у батька свого я був, пещений й єдиний у неньки своєї. 4. І навчав він мене, і мені говорив: Нехай держиться серце твоє моїх слів, стережи мої заповіді та й живи! 5. Здобудь мудрість, здобудь собі розум, не забудь, і не цурайся слів моїх уст, 6. не кидай її й вона буде тебе стерегти! Кохай ти її й вона буде тебе пильнувати! 7. Початок премудрости мудрість здобудь, а за ввесь свій маєток здобудь собі розуму! 8. Тримай її високо і підійме тебе, ушанує тебе, як її ти пригорнеш: 9. вона дасть голові твоїй гарний вінок, пишну корону тобі подарує!10. Послухай, мій сину, й бери ти слова мої, і помножаться роки твойого життя…11. дороги премудрости вчу я тебе, стежками прямими проваджу тебе: 12. коли підеш, то крок твій не буде тісний, а коли побіжиш не спіткнешся! 13. Міцно тримайся напучування, не лишай, його стережи, воно бо життя твоє! 14. На стежку безбожних не йди, і не ходи на дорогу лихих, 15. покинь ти її, не йди нею, усунься від неї й мини, 16. бо вони не заснуть, якщо злого не вчинять, відійметься сон їм, як не зроблять кому, щоб спіткнувся!… 17. Бо вони хліб безбожжя їдять, і вино грабежу попивають. 18. А путь праведних ніби те світло ясне, що світить все більше та більш аж до повного дня! 19. Дорога ж безбожних як темність: не знають, об що спотикнуться… 20. Мій сину, прислухуйся до моїх слів, до речей моїх ухо своє нахили! 21. Нехай не відійдуть вони від очей твоїх, бережи їх в середині серця свого! 22. Бо життя вони тим, хто їх знайде, а для тіла усього його лікування. 23. Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя. 24. Відкинь ти від себе лукавство уст, віддали ти від себе крутійство губ. 25. Нехай дивляться очі твої уперед, а повіки твої нехай перед тобою простують. 26. Стежку ніг своїх вирівняй, і стануть міцні всі дороги твої: 27. не вступайся ні вправо, ні вліво, усунь свою ногу від зла!»

Презентація теми:

Слово Боже – це наша духовна їжа. (Ос. 10:12) «…І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці …» (2Петр. 1:19) Християнин, послідовник Ісуса Христа виконує Божу волю якщо досліджує Святе Письмо. Ніколи не залишаймо першої любові до Господа. Згадаймо Соломона, Бог явився йому уві сні і сказав: «Проси, що ти хочеш, Я дам тобі». (2Хро. 1:7) Іноді здається, що наші молитви не почуті Богом. Яка причина? Молитва – це мірило нашої віри. Коли Бог являє Себе необхідно просити, не мовчати і отримаєм благословіння подібно до того, як отримав Соломон. Але треба зауважити, що прохати треба згідно Його волі. (Як. 4:3) Воля Боже полягає в освяченні. «Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться.» (Мт. 6:33) «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі.» (Нав. 1:8)

     Бог благословив Соломона по молитвам його батька Давида. Соломон на початку свого життя полюбив Господа всім серцем своїм адже розумів свою залежність і пам’ятав настанови батька. (1Цар. 3:7-9) Подібно відбувається і в житті християнина. Коли оточує любов, турбота здається в житті все гаразд, але настає момент коли приходять проблеми і  здається, що Господь мовчить.  «Він змученому дає силу, а безсилому міць. І помучаться хлопці й потомляться, і юнаки спотикнутись спіткнуться, а ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться!» (Іс. 40:29-31) «У серці людини багато думок, але виповниться тільки задум Господній.» (Прип. 19:21) «Радію я словом Твоїм, ніби здобич велику знайшов.» (Пс. 118:162) Якби Соломон все що писав виконав в своєму житті, то він був би благословенним, але на жаль Соломон залишив Божий закон . Нехай допоможе Господь щоб Слово Боже сіялося в кожне серце і приносило духовний плід. Амінь!

 

Спостерігайте, як ви слухаєте – Валерій Савич проповідь

Тексти Писання:

  1. (Софонія 3:17-20)

«17. Господь, Бог твій, серед тебе, Велет спасе! Він у радості буде втішатись тобою, обновить любов Свою, зо співом втішатися буде тобою! 18. Тих, що сумують за святами, Я позбираю, від тебе вони, тягарем над ними був сором. 19. Ось Я вчиню зо всіма мучителями твоїми кінець того часу, і спасу кульгаве, і позбираю розігнане, і зроблю їх хвалою та йменням у цілому Краї їхнього сорому. 20. Того часу спроваджу Я вас, і того часу Я вас позбираю, бо на ймення й на славу віддам вас поміж усіх народів землі, коли долю верну вам на ваших очах, промовляє Господь.»

Презентація теми:

     «Бо Бог, що звелів був світлу засяяти з темряви, у серцях наших засяяв, щоб просвітити нам знання слави Божої в Особі Христовій.» (2Кор. 4:6) «Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них.» (Мт. 18:20) «Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір…» (Євр. 12:3) Бог дарує нам набагато більше того, чого  прохаємо.

     «Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив. (Євр. 1:1) «Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.» (Євр. 4:12) «…Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець…» (Євр 3:7,8) «Слово Христове нехай пробуває в вас рясно, у всякій премудрості. Навчайте та напоумляйте самих себе! …» (Кол 3:16) Амінь!

Цінуй час – Віталій Кисилиця проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 25:1-13)

«1. Тоді Царство Небесне буде подібне до десяти дів, що побрали каганці свої, та й пішли зустрічати молодого. 2. П’ять же з них нерозумні були, а п’ять мудрі. 3. Нерозумні ж, узявши каганці, не взяли із собою оливи. 4. А мудрі набрали оливи в посудинки разом із своїми каганцями. 5. А коли забаривсь молодий, то всі задрімали й поснули. 6. А опівночі крик залунав: Ось молодий, виходьте назустріч 7. Схопились тоді всі ті діви, і каганці свої наготували. 8. Нерозумні ж сказали до мудрих: Дайте нам із своєї оливи, бо наші каганці ось гаснуть. 9. Мудрі ж відповіли та сказали: Щоб, бува, нам і вам не забракло, краще вдайтеся до продавців, і купіть собі. 10. І як вони купувати пішли, то прибув молодий; і готові ввійшли на весілля з ним, і замкнені двері були. 11. А потім прийшла й решта дів і казала: Пане, пане, відчини нам! 12. Він же в відповідь їм проказав: Поправді кажу вам, не знаю я вас! 13. Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, коли прийде Син Людський!» Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *