19 грудня 2018 рік, служіння в середу

Особливі зустрічі – Володимир Бобик проповідь

Презентація теми:

Живучи на цій землі, ми маємо багато зустрічей. Але є особливі зустрічі, які запам’ятовуються назавжди.

На основі Священне Писання давайте розглянемо три зустрічі, які повинні відбутись в житті людини:

I. Перша зустріч – зустріч з Ісусом Христом.

«А як вийшов Він із синагоги, увійшов у дім Симона. Теща ж Симонова в великій гарячці лежала. І просили за неї Його. І, ставши над нею, Він заборонив тій гарячці, і вона полишила її. І, зараз уставши, теща їм прислуговувала. Коли ж сонце заходило, то всі, хто мав яких хворих на різні недуги, до Нього приводили їх. Він же клав Свої руки на кожного з них, та їх уздоровляв. Із багатьох же виходили й демони, кричачи та говорячи: Ти Син Божий! Та Він їм забороняв, і не давав говорити, що знали вони, що Христос Він.» (Лк. 4:38-41)

Чи зрозумів щось Симон із тої зустрічі? Теща здорова, все начебто добре… Напевно Симон нічого  так і не зрозумів. Не раз дійсно є ті зустрічі, коли Сам Господь приходить, але не раз доводиться переносити зустрічі знову і знову з однією ціллю – щоб усвідомити цінність.

II. Друга зустріч – зустріч із самим собою. 

«І сталось, як тиснувся натовп до Нього, щоб почути Слово Боже, Він стояв біля озера Генісаретського. І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода. І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна. А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід. А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода. А зробивши оце, вони безліч риби набрали і їхній невід почав прориватись… І кивали вони до товаришів, що були в другім човні, щоб прийшли помогти їм. Ті прийшли, та й наповнили обидва човни, аж стали вони потопати. А як Симон Петро це побачив, то припав до колін Ісусових, кажучи: Господи, вийди від мене, бо я грішна людина! Бо від полову риби, що зловили вони, обгорнув жах його та й усіх, хто з ним був, також Якова й Івана, синів Зеведеєвих, що були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей! І вони повитягали на землю човни, покинули все, та й пішли вслід за Ним.» (Лк. 5:1-11)

Із першої зустрічі Симон так нічого і не зрозумів, тому Ісусу Христу  потрібно було попросити його лодку. У книзі Ісуса Навина ми читаємо про звернення Ісуса Навина до Ізраїльського народу: «А якщо зле в очах ваших служити Господеві, виберіть собі сьогодні, кому будете служити, чи богам, яким служили ваші батьки, що по тому боці Річки, та чи богам аморейським, що ви сидите в їхньому краї. А я та дім мій будемо служити Господеві.» (Нав. 24:15) Весь Старий Заповіт закликає до того, щоб кожна людина, яка живе на землі, була зацікавлена служити Богові.  Будучи Богом, Ісус прийшов на землю щоб послужити, але ті, хто були поруч із Ним, не рвались до цієї справи. Попросивши Симона послужити, Син Божий почав роботу з його серцем, бо бажав відкрити Свою природу. «…Син Людський прийшов не на те, щоб служили Йому, а щоб послужити, і душу Свою дати на викуп за багатьох!» (Мт. 20:28) Побачивши себе, Симон скрикнув: «…Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!» (Лк. 5:8) Подібно до Закхея, самарянки, нам потрібна зустріч з Тим, кому все підкоряється.«Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель!» (Одкр. 1:8) Скільки людей, які зустрілись із своєю душею, говорять що небажають мати відносини з Богом, вважають себе недостойними. «бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави» (Рим. 3:23,24) 

III. Третя зустріч – зустріч із нашим призванням на цій землі.

«…І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей!» (Лк. 5:10) Навчаючи учнів, Христос зосереджував їх увагу на духовні жнива. «…Підійміть свої очі, та гляньте на ниви, як для жнив уже пополовіли вони!» (Ів. 4:35)

Якщо ти зустрівся з Ісусом Христом, дякуй Богові! Якщо ти дійсно в своєму житті пережив хто ти є на цій землі, ти дійсно отримав одкровення від Бога, але на цьому не можна зупинятись. Треба зустрітись зі своїм призванням. Віддай своє серце на служіння Богу! Нехай допоможе Господь цінувати кожною зустріччю, аналізувати і робити висновки. Якщо одна із зустрічей ще не відбулася, ревнуймо! Бог вийде на допомогу! Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *