19 липня 2020 рік, служіння в неділю

Хто я? – Олександр Шилин проповідь

Анонс проповіді:

  • “Коли бачу Твої небеса діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, то що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї, і син людський, про якого Ти згадуєш? А однак учинив Ти його мало меншим від Бога, і славою й величчю Ти коронуєш його!” (Пс. 8:4-6)
  • “І сказав Мойсей до Бога: Хто я, що піду до фараона, і що виведу з Єгипту синів Ізраїлевих? А Він відказав: Та Я буду з тобою! А це тобі знак, що Я послав тебе: коли ти виведеш народ із Єгипту, то ви будете служити Богові на оцій горі.” (Вих. 3:11,12)
  • “Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію.” (Єрем. 29:11)

Для чого я живу? Відповідь на це питання є дуже важливим. Коли людина без Бога, вона не розуміє своєї місії, не відчуває своєї значимості, не усвідомлює свого покликання і тому, виникають проблеми.

Хто я? 

“Я-концепція” – це усвідомлювана система уявлень людини про саму себе, на основі якої вона ставиться до самої себе і будує свою взаємодію з іншими людьми; включає в себе емоційно-оцінний компонент – переживання людиною своїх уявлень про себе, самооцінка, самоповага або любов до інших. Від самооцінки особистості залежать її стосунки з оточуючими людьми, вимогливість до себе, ставлення до успіхів і невдач, подальший розвиток. Один із найважливіших питань, а що думає Бог про мене? Чи правильно я живу? Люди мають великі проблеми через те, що порушують заповіді Божі.

Хто я без Бога?

  • “Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога! Зіпсулись вони, і обридливий чинять учинок, нема доброчинця!… Господь дивиться з неба на людських синів, щоб побачити, чи є там розумний, що Бога шукає. Усе повідступало, разом стали бридкими вони, нема доброчинця, нема ні одного!…” (Пс. 13:1-3)
  • “А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, щоб чинили непристойне.”(Рим. 1:28)

Хто я з Богом? 

  • “Через це не будьте нерозумні, але розумійте, що є воля Господня.” (Еф. 5:17)

Воля Божа:

  • загальна – Господь не бажає смерті грішника, але щоб усі люди спаслись
  • індивідуальна – знайти себе у Божій волі 

“А ну тепер ви, що говорите: Сьогодні чи взавтра ми підем у те чи те місто, і там рік проживемо, та будемо торгувати й заробляти,
ви, що не відаєте, що трапиться взавтра, яке ваше життя? Бо це пара, що на хвильку з’являється, а потім зникає!… Замість того, щоб вам говорити: Як схоче Господь та будемо живі, то зробимо це або те. А тепер ви хвалитеся в своїх гордощах, лиха всяка подібна хвальба!” (Як. 4:13-16)

“І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа.” (1Петр. 2:5)

Чи виконуємо своє призначення так, як задумав і заклав в нас Господь Бог? Найбільше задоволення отримує людина тоді, коли відчуває себе на своєму місці. Нехай благословить Господь довіряти Йому, чекати від Нього допомоги та консультацій в рішенні важливих питань нашого життя. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *