19 липня 2017 рік служіння в середу

Одкровення майбутнього – Ілля проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Івана 8:56)

«56. Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився.»

  1. (2 Царів 4:1-7)

«1. А одна з жінок пророчих синів кликала до Єлисея, говорячи: Помер раб твій, мій чоловік! А ти знаєш, що раб твій боявся Господа. А позичальник прийшов ось, щоб забрати собі двоє дітей моїх за рабів… 2. І сказав до неї Єлисей: Що я зроблю тобі? Розкажи мені, що є в тебе в домі. А та відказала: Нічого нема в домі твоєї невільниці, є тільки горня оливи.3. А він сказав: Іди, позич собі настороні посуд від усіх сусідок твоїх, посуд порожній. Не бери мало!4. І ввійдеш, і замкнеш двері за собою та за синами своїми, і поналиваєш у всі ті посудини, а повні повідставляй.5. І пішла вона від нього, і замкнула двері за собою та за синами своїми. Вони подавали їй посуд, а вона наливала.6. І сталося, коли понаповнювано посуд, то сказала вона до сина свого: Подай мені ще посуду! А він відказав їй: Нема вже посуду. І спинилася олива.7. І вона прийшла, і донесла Божому чоловікові. І він сказав: Іди, продай ту оливу, та й заплати своєму позичальникові. А ти та сини твої будете жити на позостале.»

  1. (1 Царів 19:1-21)

«1. А Ахав доніс Єзавелі все, що зробив був Ілля, і все те, що він повбивав усіх пророків мечем. 2. І послала Єзавель посланця до Іллі, говорячи: Отак нехай зроблять мені боги, і так нехай додадуть, якщо цього часу взавтра я не зроблю душі твоїй, як зроблено душі кожного з них!3. І побачив він це, і встав та й пішов, боячись за душу свою. І прийшов він до Юдиної Беер-Шеви, і позоставив там свого хлопця.4. А сам пішов пустинею, дорогою одного дня, і сів під одним ялівцем, і зажадав собі смерти, і сказав: Досить тепер, Господи! Візьми душу мою, бо я не ліпший від батьків своїх!…5. І поклався він, і заснув під одним ялівцем. Аж ось Ангол діткнувся його та й сказав йому: Устань та попоїж!6. І глянув він, аж ось у його головах калач, спечений на вугіллі, та дзбанок води. І він їв та пив, і знову поклався.7. І вернувся Ангол Господній удруге, і діткнувся його та й сказав: Устань, попоїж, бо дорога тяжка перед тобою.8. І він устав, і попоїв та напився. І він ішов, підкріплений тією їжею, сорок день та сорок ночей аж до Божої гори Хорив.»

  1. (Від Луки 22:41-44)

«41. А Він Сам, відійшовши від них, як докинути каменем, на коліна припав та й молився, 42. благаючи: Отче, як волієш, пронеси мимо Мене цю чашу! Та проте не Моя, а Твоя нехай станеться воля!…43. І Ангол із неба з’явився до Нього, і додавав Йому сили.44. А як був у смертельній тривозі, ще пильніш Він молився. І піт Його став, немов каплі крови, що спливали на землю…»

Презентація теми:

Слово Господнє містить в собі важливі,неповторні моменти. Бог явив людині веселку і це неповторно. Навіть сьогодні ніхто не може до кінця пояснити природу веселки. Але це знамення навіки не змінне,як «холоднеча та спека, і літо й зима, і день та ніч не припиняться!» (Бут. 8:22)Коли Дух Божий говорить до нашого серця,  Його  голос неможливо забути. Незавжди християнин може чути пряме слово від Бога, іноді Господь говорить через обставини, людей.

Розглянемо декілька прикладів зі Святого Письма, як Боже одкровення може змінювати життя людини і її майбутнє:

  • (Івана 8:56) Авраам пророчо побачив грядий день приходу Ісуса Христа. Іншими словами був день, коли Господь дарував Аврааму одкровення майбутнього. Ми не знаємо, як саме Господь відкрив Аврааму, але Ісус Христос чітко говорить,  що Авраам побачив грядий день. Який день побачивАвраам ми достеменно не знаємо, але можемо припустити, що це був славний день «коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять…» (2Петр. 3:10), а ми постанемо перед живим Богом.Можливо побачив вознесіння Церкви на хмарах для її зустрічі з Ісусом Христом.
  • (2 Царів 4:1-7)Вдова звернулася до Єлисея в годину гіркої потреби, пославшись на те, що її покійний чоловік був людиною вірним Господу.Невідомо з якої причини Бог допустив великіборги в сім’ю, що навіть життя і майбутнє дітей було під загрозою. Коли ми довіряємо свою долю Ісусу Христу у Нього для нас є одкровення майбутнього, саме воно вселяє надію.
  • (1 Царів 19:1-21) Порок Ілля приймаючи участь в тріумфі Божої слави стискається з великими проблемами. Іноді в житті християнина відбувається щось подібне, маючи успіх в служінні доводиться стискатися з труднощами. Тільки з Богом можна успішно долати усякі труднощі і перешкоди. «Він змученому дає силу, а безсилому міць.» (Іс. 40:29)

Одкровення Божі дають силу йти життєвим шляхом. «…Я з ним буду в недолі, врятую його та прославлю його…» (Пс. 90:15)

  • (Від Луки 22:41-44) Ісус Христос був Богом і людиною. Як людина, Христос теж мав потребу в підтримці. Святе Письмо підкреслює, що Ісусу людська природа не була чужою. «І Ангол із неба з’явився до Нього, і додавав Йому сили.» (Лк. 22:4) Заради нас, грішників, заради нашого спасіння Спаситель прийшов на землю.

Під час одкровення майбутнього твої духовні очі відкриваються, ти чуєш голос Божий і розумієш, що Бог є Бог живий не мертвий. Для Бога не існує часу, простору, кордонів, але для Бога існуємо ми. Серце людини бачить тільки Господь. (Івана 6:16-21) Стискаючись з труднощами на життєвому шляху іноді ми втрачаємо надію. Бачиш тільки перешкоди і розумієш, що сили бракує… Пам’ятай сила і допомога тільки в Бозі. Прийми Його в своє життя. Амінь!

 

З нами є Бог – Віталий проповідь

Тексти Писання:

  1. (Від Марка 4:35-41)

«35. І сказав Він до них того дня, коли вечір настав: Переплиньмо на той бік. 36. І, лишивши народ, узяли із собою Його, як у човні Він був; і інші човни були з Ним.37. І знялася ось буря велика, а хвилі вливалися в човен, аж човен водою вже був переповнився!38. А Він спав на кормі на подушці… І вони розбудили Його та й сказали Йому: Учителю, чи Тобі байдуже, що ми гинемо?39. Тоді Він устав, і вітрові заборонив, і до моря сказав: Мовчи, перестань! І стих вітер, і тиша велика настала…40. І сказав Він до них: Чого ви такі полохливі? Чому віри не маєте?41. А вони налякалися страхом великим, і говорили один до одного: Хто ж це такий, що вітер і море слухняні Йому?»

Презентація теми:

Велике благословення ми маємо в Ісусі Христі, коли ми цінуємо зустріччю з Ним. Ви знаєте, що з вами є Господь? Чи треба доказувати?  Часом буваєнеобхідно. Ви знаєте скільки людей вибирають нас як орієнтир і кажуть: «З ними є Бог.» І пливуть в тому же напрямку, але є різниця з нами є Бог, а з ними нема. Буває так, що наші шляхи перетинаються і як важливо засвідчити про Ісуса Христа. Іноді в життєвому штормі віра терпить крах. (Мк. 9:24)Настають години відчаю, але аналізуючи своє життярозумієш, що саме ці годинистають годинами відради. Саме вони виводять на новий рівень у взаєминах з Богом, змушують по-іншому зважувати життя, цінності. Знаходячись у служінні, часом ми маємо бажанняпочути в свою адресу слова підтримки. Життєве море настільки мінливе, що іноді буває так штормить, аж хвилі заливають човен і ти не бачиш цілі. Навіть людей не бачиш, з якими не має Бога не в змозі показати, що з тобою є Господь і ти маєш впевненість в Ньому. Єдність – це шлях в одному напрямку, робота над спільною справою, вболівання і підтримка. Ісус Христос –основа нашої віри, Він єдиний шлях до надії та радості. В Божому човні зайвих не має. Ніколи не май сумніву в Бозі. Шторми життя настільки серйозні, що самостійно не випливеш, не зможеш побороти, але тільки з Господом. Ти не зможеш відмежуватися від людей адже наша сутність полягає в тому, щоб любити Бога і любити людей. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *