19 травня 2019 рік, служіння в неділю

Проблема жорстокого серця – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

Якщо ти говориш що віриш, але нікому про це не говориш, то ти не віриш. Якщо ти говориш що віриш, але люди не бачать, то ти не віриш в Бога. Бог бажає не лише слів, але  добрих діл. На жаль, все більше стає людей з жорстоким серцем. “Тому то, як каже Дух Святий: Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець, як під час нарікань, за дня випробовування на пустині…” (Євр. 3:7-8) Мойсей послав 12 розвідників оглянути Обіцяний край. Повернувшись, вони всі почали нарікати окрім Ісуса Навина та Калева. Проблема багатьох християн – недовіра Богові, досягання особистих цілей, бажань. Жорстокість – це метод досягнення цілі (здебільшого задля особистої користі). Після вироку, який виніс Бог народу, люди все одно вирішили піти завоювати землю. Апостол Павло свідчив браттям про втручання Бога в складні ситуації, які траплялись під час благовістя. Часом люди концентрують увагу на своїх проблемах, говорячи що Бог їх не чує. Це не правда. Бог живий і Він говорить, проблема в тому, що людина не слухає. Іноді ми схожі на людей, які диктують Богу власні правила по вирішенню питань. Жорстокість віддаляє від Бога! Коли приходять складні обставини, згадуй милості Господні і прославляй! У цьому велика сила! “Коли був лихословлений, Він не лихословив взаємно, а коли Він страждав, не погрожував, але передав Тому, Хто судить справедливо.” (1Петр. 2:23) Навчись довіряти Богові! 

“Чи Отець нам усім не один? Хіба Бог не один нас створив? Чому ж один одного зраджуємо ми, щоб нам зневажати заповіт батьків наших?” (Мал. 2:10) Іноді людина може робити жорстокі вчинки не усвідомлено, через покаяння є прощення від Бога. Біблійний приклад: жінка Авраама – єгипетський фараон, Авімелех, цар Ґерару. Але на жаль, є речі, які ми свідомо плануємо, хочемо, очікуємо… Відносно цього Бог говорить: “Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду картати тебе, і виложу все перед очі твої!” (Пс. 49:21) Бог зважує всі деталі і підводить підсумок. Чому серце людини стає жорстоке? Причина в тому, що своїми вчинками людина зневажає Боже Слово. Біблійний приклад: сини Ілії. Бог вибрав Самуїла для звершення великих справ, бо його серце було відкрите до Бога. Самуїл залишався вірним Божому Закону на протязі життя. “Ось я ! Свідкуйте проти мене перед Господом та перед Його помазанцем: чийого вола я взяв, чи осла чийого взяв я? А кого я гнобив, кому чинив насильство? І з чиєї руки взяв я підкупа, і відвернув свої очі від нього? І все це я поверну вам. А вони сказали: Не гнобив ти нас, і не чинив нам насильства, і ні від кого нічого не брав… І сказав Самуїл до народу: Не бійтеся! Ви зробили все те зло, тільки не відступіть від Господа, і служіть Господеві всім серцем своїм!
І не відступайте, і не йдіть за марнотами, які не допоможуть і які не врятують, бо марнота вони.” (1Сам 12:3-4,20-21) Не робімо наших сердець жорстокими. Не відкидаймо Боже Слово, цінуймо один одним. Не залежно від обставин тримаймося Бога, не робімо жорстокий погляд! Бог заступиться, якщо серце буде Йому покірне. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *