19 березня 2017 рік служіння в неділю

Жертва Ісуса Христа – Володимир Змунчило проповідь

Тексти Писання:

1. (1 до Коринтян 2:1-4)
«1. А я, як прийшов до вас, браття, не прийшов вам звіщати про Боже свідоцтво з добірною мовою або мудрістю, 2. бо я надумавсь нічого між вами не знати, крім Ісуса Христа, і Того розп’ятого… 3. І я в вас був у немочі, і в страху, і в великім тремтінні. 4. І слово моє й моя проповідь не в словах переконливих людської мудрости, але в доказі духа та сили…»

2. (1 до Коринтян 1:21)
«21. Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді.»

3. (До Колоссян 1:20)
«і щоб Ним поєднати з Собою все, примиривши кров’ю хреста Його, через Нього, чи то земне, чи то небесне.»

4. (До Колоссян 1:21-23)
«21. І вас, що були колись відчужені й вороги думкою в злих учинках, 22. тепер же примирив смертю в людськім тілі Його, щоб учинити вас святими, і непорочними, і неповинними перед Собою, 23. якщо тільки пробуваєте в вірі тверді та сталі, і не відпадаєте від надії Євангелії, що ви чули її, яка проповідана всьому створінню під небом, якій я, Павло, став служителем.»
Презентація теми:
Благословенна та душа яка пильнує за ногою своєю коли йде в Дім Господень, яка з трепетом і благоговінням служить Богу маючи страх Господень! Апостол Павло говорить: «І я в вас був у немочі, і в страху, і в великім тремтінні. І слово моє й моя проповідь не в словах переконливих людської мудрості, але в доказі духа та сили…» Будучи Богом Ісус Христос взяв гріх всього світу щоб дати спасіння тобі і мені дорога душа. Христос відкупив нас від всякого беззаконня, і Він зробив це, віддавши Себе за нас. Іншими словами, ВІН став відкупителем нашого спасіння від «всякого беззаконня». Через жертву Ісуса Христа ми отримали мир с Богом, святість і чистоту від Нього.Центром нашого поклоніння є хрест Голгофи на якому була отримана перемога над силами гріха.
І нині Бог турбує наші серця Духом Святим нагадуючи про спокутну жертву Ісуса Христа.Дух Святий дарує нам силу йти по життєвому шляху і отримувати перемогу над гріхом. Амінь!

Какая найбольшая заповедь – Александр Шилин проповедь

Тексти Писання:

  1. (Від Матвія 22:34-40)

«34. Фарисеї ж, почувши, що Він уста замкнув саддукеям, зібралися разом. 35. І спитався один із них, учитель Закону, Його випробовуючи й кажучи: 36. Учителю, котра заповідь найбільша в Законі? 37. Він же промовив йому: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. 38. Це найбільша й найперша заповідь. 39. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе. 40. На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять.»

  1. (Від Марка 12:28-34)

«28. А один із тих книжників, що чув, як вони сперечались, та бачив, як добре Він відповідав їм, приступив та й спитався Його: Котра заповідь перша з усіх? 29. Ісус відповів: Перша: Слухай, Ізраїлю: наш Господь Бог Бог єдиний.30. І: Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша!31. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе! Нема іншої більшої заповіді над оці!32. І сказав Йому книжник: Добре, Учителю! Ти поправді сказав, що Один Він, і нема іншого, окрім Нього,33. і що Любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе, це важливіше за всі цілопалення й жертви!34. Ісус же, побачивши, що розумно той відповідь дав, промовив до нього: Ти недалеко від Божого Царства! І ніхто не насмілювався вже питати Його.»

  1. (Ісая 28:13)

«13. І станеться їм слово Господа: заповідь на заповідь, заповідь на заповідь, правило на правило, правило на правило, трохи тут, трохи там…»

4.(Псалми 138:13,16)

«13. Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї…

  1. Мого зародка бачили очі Твої, і до книги Твоєї записані всі мої члени та дні, що в них були вчинені, коли жодного з них не було…»
  1. (Дії Апостолів 17:24-28)

«24. Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих, 25. і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все.26. І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх,27. щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.28. Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо, як і деякі з ваших поетів казали: Навіть рід ми Його!»

  1. (Вихід 20:3-6)

«3. Хай не буде тобі інших богів передо Мною! 4. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.5. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,6. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.»

  1. (Від Івана 4:23)

«23. Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців.»

  1. (Від Марка 12:32,33)

«32. І сказав Йому книжник: Добре, Учителю! Ти поправді сказав, що Один Він, і нема іншого, окрім Нього, 33. і що Любити Його всім серцем, і всім розумом, і всією душею, і з цілої сили, і що Любити свого ближнього, як самого себе, це важливіше за всі цілопалення й жертви!»

Презентація теми:

«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь»(Від Матвія 22:37-38)Книжник, який запитав Ісуса, яка заповідь найбільша, жадав отримати відповідь на питання, яке хвилювало його. І сьогодні питання «Яка заповідь найбільша?» є досить актуальним. Саме це питання допомагає зосередити наш погляд на те що є найголовнішим в нашому житті. Ми іноді робимо помилки, порушуючи основні заповіді Божі, нам соромно, тяжко, але коли чинимо згідно заповідям Божим це питання приносить нам радість. Кожному із нас важливо правильно побудувати правильні відносини з Богом і своїм ближнім.Книжник був знавцем і тлумачем Моїсеєва закону, головним завданням якого було зберігати закон і навчати людей як застосовувати його в щоденному житті. Одного разу звертаючись до Ісуса він промовив: «Учителю, котра найбільша заповідь у законі?» Кажучи це, він спокушав (Господа), тому що вимовляв це слово не як учень Христовий. Чи було це питання складним для книжника? Напевно так через те що Господь дав Ізраїльському народу тільки десять заповідей, але з часом євреї придумали при наймі 613 доповнень до заповідей.(Див. Ісая 28:13) Вони  ритуально дотримувались закону,але їх серце далеко було від Господа.Їх увага була звернена на тому що не було цінним в очах Бога. Ісус Христос говорив: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей…» (Від Матвія 15:8-9) Через низку вимог служіння Богу відійшло на другий план, євреї відвернули свою увагу від Бога, ближнього.А в якому положенні сьогодні твоє серце перед Богом? Які сьогодні у тебе відносини з ближнім? Ісус Христос, нагадує нам про дві основні заповіді: про те, щоб любити Бога всім серцем, всім нашим розумом, усіма нашими силами, і свого ближнього любити, як самого себе.(Див. Матвія 22:37-40)Священне Писання через Старий і Новий заповіт звертає нашу увагу що для Бога важливі наші особисті відносини з Ним. Бог найбільше зацікавлений в нашому серці, в характері.Він дивиться в саму нашу сутність: ким ми є і як ми Йому служимо. Наскільки ми можемо вмістити Бога і Його волю для нашого життя, настільки Бог зможе відкривати Себе. І настільки глибоким буде наше спілкування з Небесним Батьком. За відносини необхідно платити: часом, можливостями, своїм здоров’ям, але в цьому є великий сенс!

Що означає полюбити Бога і що я повинен робити?

  • Цінуй Священне Писання;

Цінувати — означає слухати і виконувати. Пам’ятай, Слово Боже авторитетно! Слово дорогоцінне! Чи посвячуєш ти сьогодні свій час на дослідження Святого Письма? Чи живеш ти сьогодні згідно заповідям Божим?

  • Приходи в Дім Божий заради Бога, прославляй Його від щирого серця;
  • Шукай Бога поза межами Дому Божого коли ти в дорозі, на роботі, на навчанні, нехай пісня хвали Богу завжди буде в твоєму серці;
  • В який одяг ти зодягаєшся коли йдеш в Дім Божий? Наш одяг має великий вплив на наш емоційний стан.
  • Клич людей до покаяння.
  • Люби свого ближнього, як самого себе.Сьогодні Євангеліє нам дає вказівку: «Люби свого ближнього, як самого себе.» (Від Матвія 22:39)

Наше минуле іноді має вплив на взаємовідносини з ближнім сьогодні.Мірою любові до ближнього Господь поставляє любов людини до Себе самого. Тому як важливо аналізувати свої відносини з ближнім і своєчасно робити висновки виконуючи заповідь Божу.

Коли ти прийдеш на небо головними питаннями до тебе дорогий друже  будуть: «В яких відносинах ти перебував з Богом? Які відносини були у тебе з ближнім?» Тож допоможи нам Господь аналізувати свої відносини і своєчасно виправляти помилки… Амінь!

Яка твоя ціль? – Іван Басюк проповідь

Тексти Писання:

  1. (Приповісті 30:7-9)

«7. Двох речей я від Тебе просив, не відмов мені, поки помру: 8. віддали Ти від мене марноту та слово брехливе, убозтва й багатства мені не давай! Годуй мене хлібом, для мене призначеним, 9. Щоб я не переситився та й не відрікся, і не сказав: Хто Господь? І щоб я не збіднів і не крав, і не зневажив Ім’я мого Бога.

  1. (Приповісті 23:31-33)

«31. Не дивись на вино, як воно рум’яніє, як виблискує в келіху й рівненько ллється, 32. кінець його буде кусати, як гад, і вжалить, немов та гадюка,33. пантруватимуть очі твої на чужі жінки, і серце твоє говоритиме дурощі…»

Презентація теми:

Яка ціль твого життя? Що ти сьогодні очікуєш від Бога?Прохання Агура до Бога є важливим і змістовним: «віддали Ти від мене марноту та слово брехливе, убозтва й багатства мені не давай! Годуй мене хлібом, для мене призначеним, Щоб я не переситився та й не відрікся, і не сказав: Хто Господь? І щоб я не збіднів і не крав, і не зневажив Ім’я мого Бога.» Маючи  досвід життя Агур мав правильне бачення і його прохання було правильним перед Богом. Навуходоносор,цар могутньої імперії Вавілона, маючи могутню славу, великі багатства,безліч підданих, не віддав славу Богу, його душа була наповнена захопленням самим собою. Одного разу цар перебував у своєму Вавилоні, сповнений гордині від свідомості досягнутого. Сповнений величі, він споглядав навколишні його сади, храми й чудові будівлі. Він – людина, що добився всього сам, Він може мати все, чого забажає. Будь-який його наказ одразу ж виконується. Через пророка Даниїла Бог попереджав царя «нехай буде до вподоби моя рада тобі, зламай же свої гріхи справедливістю, а свої провини милістю для вбогих, щоб твій мир був довготривалий.» (Даниїл 4:24) Через непокірність і гордість Бог карає Навуходоносора. Чи міг хтось уявити, що подібне станеться з царем Вавилона? Людина, якій нічого не здавалося неможливим, виявився зведеним до стану повної безпорадності.Це був Божий спосіб дати цареві духовний урок, який приведе його до смирення перед величчю і могутністю Бога.Кожному із нас необхідно усвідомити що коли ми звертаємось до Бога з проханням, беремо пости за те чи інше прохання, коли досягаємо успіху в нашому житті, пам’ятай що прийдуть наслідки: «щоб я не переситився та й не відрікся, і не сказав: Хто Господь?».Ми не можемо змінити минуле, але ми здатні змінити майбутнє. Роблячи будь-який вибір, – важливо задати собі питання. «Які будуть його наслідки?». Звертаючись до Старого Заповіту Біблії періоду Ізраїльського панування царів, можемо зробити висновок що були царі котрі всім серцем любили Бога і бажали догоджати Богові, маючи хороший початок, ставлячи цілі вони досягали своєї мети, але через деякий проміжок часу в життя приходили наслідки.Наведемо приклад царювання Уззії (Азарія) сина Амасії, царя Юдейського царства. (Див. 2 Хроніки 26:1-23). Уззія юнаком становиться царем, він наближається до Бога:«і став він звертатися до Бога за днів Захарія, що розумів Божі видіння. А за днів, коли він звертався до Господа, Бог давав йому успіх… А як він зміцнів, запишалося його серце аж до зіпсуття, і він спроневірився Господеві, Богові своєму. (2 Хроніки 26: 5;16) Досягнувши поставлених цілей в життя Узії прийшли наслідки. «І ввійшов він до храму Господнього, щоб кадити на кадильному жертівнику. А за ним пішов священик Азарія, а з ним Господні священики, вісімдесят хоробрих мужів. І стали вони проти царя Узійї та й сказали йому: Не тобі, Уззійє, кадити для Господа, а священикам, синам Аароновим, посвяченим на кадіння… Вийди зо святині, бо ти спроневірився, і не за честь це буде тобі від Господа Бога! І розгнівався Уззійя, а в руці його була кадильниця на кадіння. А коли він розгнівався на священиків, то на чолі його показалася проказа, перед священиками в Господньому домі, при кадильному жертівнику…» (2 Хроніки 26:16-20)Які цілями сьогодні керуєшся ти? Що рухає тобою? Дорогий друже, коли ти любиш Бога усім своїм серцем, наближаєшся до Нього, бачиш руку Господню у своєму житті, коли Господь вислуховує і явно відповідає на твої молитви – тоді тобі особливо слід пильнувати,стояти на сторожі серця щоби «не переситився та й не відрікся, і не сказав: Хто Господь?»Хочеться ще згадати принаймні про одного царя, царя Соломона. Свого часу він зробив правильний вибір перед Богом який вплинув на все його життя.  « У Ґів’оні з’явився Господь до Соломона в нічному сні. І Бог сказав: Проси, що Я маю дати тобі!раб Твій серед народу Твого, якого Ти вибрав, він народ численний, що його не можна ані злічити, ані зрахувати через многоту. Дай же Своєму рабові серце розумне, щоб судити народ Твій, щоб розрізняти добре від злого, бо хто потрапить керувати цим великим народом Твоїм?»(1 Царів 3: 5; 8,9)Сьогодні кожному із нас варто правильно просити, шукати волі Божої для наших дій.Тож нехай Господь благословить тебе дорогий друже, дасть тобі сили аналізувати свої цілі, правильно використовувати Його благословення і завжди дякувати Йому за любов і милість! Амінь!Життя Ілії, його спрага за Божим благословенням є великим прикладом для нас.(Див. 2 Царів 2:2; 4; 6; 9-10) Елісей мав правильне бажання і згодом Бог рясно благословив і використав для слави Своєї.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *