19 лютого 2017 рік служіння в неділю

Духовна боротьба в житті християнина – Руслан Прохор проповідь

Тексти Писання:

1. (До Євреїв 10:32-35)
32. Згадайте ж про перші дні ваші, як ви просвітилися й витерпіли запеклу боротьбу страждань. 33. Ви були то видовищем зневаги й знущання, то були учасниками тих, що жили так. 34. Ви бо страждали й з ув’язненими, і грабунок свого майна прийняли з потіхою, відаючи, що маєте в небі для себе майно неминуще та краще. 35. Тож не відкидайте відваги своєї, бо має велику нагороду вона.

2. (2 Тимофію 4:5-8)
5. Але ти будь пильний у всьому, терпи лихо, виконуй працю благовісника, сповняй свою службу. 6. Бо я вже за жертву стаю, і час відходу мого вже настав.7. Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг.8. Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив.

Презентація теми:
«Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.» (До Ефесян 6:12)
Наша боротьба! Як християни, ми покликані до духовної боротьби, а не до боротьби проти свого ближнього. Боротьба проти ближнього це є великою загрозою для особистих відносин з Богом. Бог покликав нас до духовної боротьби, адже це боротьба у сфері духа, духовними способами. Саме без цієї боротьби, яку християнин повинен вести активно не можливі прорив і якісний прогрес Царства Божого. У житті Павла духовна боротьба відігравала важливу роль і тому життя апостола Павла є великим духовним прикладом для нас.В духовнійборотьбі треба усвідомлювати, що ми повиннідатипростір Богу і матидосвідвіри, як апостол Павло. Бог рахується з кожним з нас і хоче, щоб ми вчилися і малидосвіди. Тому через нас настількиможедіятиБожавсемогутність, на скільки ми навчимося в дрібницяхдовіряти Богу і рахуватися з Ним.Ще одна річ, яку обов’язково треба розуміти у духовнійборотьбі — для веденнявійнипотрібномативладу і потрібномати силу. Сила проявляється в терпінні, прощенні, любові, молитві. Ісус Христос для нас є прикладом духовноїборотьби.Смерть і страждання Ісуса ХристабулидоказомЙоголюбові і прощення. А чи часто ми готовіпостраждатизарадипрощення і любові до іншого? Дорога жертви і боротьби є цінними якостями в очах Бога. Коли вже не вистачає сили в духовній боротьбі згадай про жертву святої крові Ісуса Христа пролиту за тебе і за мене на Голгофському хресті. Згадай як було важко Йому. Тож кожний християнин покликаний боротись добрим подвигом. «7.Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг. 8.Наостанку мені призначається вінок праведности, якого мені того дня дасть Господь, Суддя праведний; і не тільки мені, але й усім, хто прихід Його полюбив.» (2 Тимофію 4:7-8) Амінь!

 

Тільки Бог, іншої альтернативи не існує – Ростилав Шкіндер проповідь

Тексти Писання:

1. (Псалми 26:1-6)
«1. Господь моє світло й спасіння моє, кого буду боятись? Господь то твердиня мого життя, кого буду лякатись? 2. Коли будуть зближатись до мене злочинці, щоб жерти їм тіло моє, мої напасники та мої вороги, вони спотикнуться й попадають!… 3. коли проти мене розложиться табір, то серце моє не злякається, коли проти мене повстане війна, я надіятись буду на те, на поміч Його! 4. Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати! 5. бо Він заховає мене дня нещастя в Своїй скинії, сховає мене потаємно в Своєму наметі, на скелю мене проведе! 6. А тепер піднесеться моя голова понад ворогами моїми навколо мене, і я в Його скинії буду приносити жертви при відзвуках сурм, і я буду співати та грати Господеві!»

Презентація теми:
Головним пріоритетом в житті Давида була цінність збереження особистих відносин з Богом. В свої молитвах він благав Бога щоб Господь давав сили завжди бути в Його присутності щоб тимчасові розваги життя і суєта не віддаляли його від Бога. В нашому житті є дуже багато речей які віддаляють нас від Бога. Розваги, суєта, багатство мають великий вплив на наш духовний рівень, на наші стосунки з Богом. Життя Даниїла є великим прикладом для нашого духовного життя. Аналізуючи його відносини з Богом, важливо зауважити що ніякі обставини, навіть загроза його життю не стали перешкодою у спілкуванні з Богом. Давид говорить:«Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати!» (Псалми 26:4) Тож нехай Господь стане головною цінністю нашого життя, щоб бути захопленим Його силою, могутністю, славою, завжди складати Йому подяку за дар Спасіння. Бог і тільки Бог, адже альтернативи немає. Або ти з Богом і маєш все в житті як земному так і вічному, або ти нічого не маєш і вічність ти будеш проводити у пеклі. Хто має на цій землі єдність і дружбу з Богом то є щаслива і благословенна Богом людина. Якщо християнин вибирає об’єктом своєї любові Бога і дарує Йому свою любов, захоплюючись Ним ця людина є щасливою. Рясні Божі благословення будуть перебувати з нею і Божа охорона та защита будуть супроводжувати на життєвому шляху. Диявол не буде мати підступу. «Ангол Господній табором стає кругом тих, хто боїться його, і визволює їх. (Псалми 33:8) Слава Богу! Без волі Божої в житті християнина нічого не трапляється. Тож завжди дякуємо Богу за Його милість, охорону і любов до нас. Секрет успішного життя християнина: «Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться.» (Від Матвія 6:33) Тож варто завжди робити аналіз особистих відносин з Богом і нехай завжди пріоритетом нашого життя буде прагнення до спілкування з Ним. Амінь!

 

Спілкування з Богом – Владимир Змунчило проповідь

Тексти Писання:

1. (1 Царів 18:1,2)
«1. І минуло багатоднів, і булоГосподнє слово до Іллітретього року, говорячи: Іди, покажися до Ахава, а Я дам дощ на поверхнюземлі. 2. І пішовІлляпоказатися до Ахава. А в Асиріїбувсильний голод.»

2. (1 Царів 18:41-46)
«41. І сказав Ілля до Ахава: Увійди, їж і пий, бо ось чути шум дощу. 42. І пішов Ахав, щоб їсти та пити, а Ілля зійшов на верхів’я Кармелу, і нахилився до землі, і поклав обличчя своє між свої коліна. 43. І сказав він до свого хлопця: Вийди, подивися в напрямі моря! І той вийшов і подивився та й сказав: Нема нічого. Та він відказав: Вернися сім раз! 44. І сталося сьомого разу, і він сказав: Ось мала хмара, немов долоня людська, підіймається з моря. А він сказав: Піди, скажи Ахавові: Запрягай і зійди, і не затримає тебе дощ. 45. І сталося по недовгому часі, і потемніло небо від хмар, і зірвався вітер, і пішов великий дощ. А Ахав сів на воза, та й відправився в Ізреел. 46. А Господня рука була на Іллі. І він оперезав свої стегна, та й побіг перед Ахавом аж до самого Ізреелу.»

3.(Псалми 83:7-9)
«7. ті, що через долину Плачу переходять, чинять її джерелом, і дощ ранній дає благословення! 8. Вони ходять від сили до сили, і показуються перед Богом у Сіоні.9. Господи, Боже Саваоте, послухай молитву мою, почуй, Боже Яковів!»

4. (Псалми 64:10-14)
«10. Ти відвідуєш землю та поїш її, Ти збагачуєш щедро її, повний води потік Божий, Ти збіжжя готуєш її, бо Ти так приготовив її! 11. Ти ріллю її насичуєш вогкістю, вирівнюєш груддя її, розпускаєш дощами її, Ти благословляєш рослинність її! 12. Ти добром Своїм рік вкороновуєш, і стежки Твої краплями товщу течуть! 13.Пасовиська пустині спливаються краплями, і радістю підперезались узгір’я! 14. Луги зодягнулись отарами, а долини покрилися збіжжям, гукають вони та співають!»

Презентація теми:
Коженіз нас повинен проаналізувати що Слово Боже закликає всіх нас не тільки увірувати в Ісуса Христа, але й стати з Ісусом Христом справжніми друзями, бо саме це стане запорукою нашого спасіння нашої душі. Господь Бог є нашимВідкупителем і Спасителем, адже, завдякиЙогоБожомувтручанню у наше життя, ми стали дітьмиБожими та отримализдатністьосягнутивічнеспасіння. Отже, людинаволодіє великим привілеємпізнавати та любити Бога, а такожотримувативідньогоЙогобезмежну та животворящу благодать. Якщо християнин буде приготовляти грунт свого серця до слухання Слова Божого, то він отримає Слово від Бога, отримає втіху і бажання рухатися далі шляхом правди. Дощ. В Біблії дощ часто змальовується як символ Святого Духа. Святий Дух виливається і сходить на Божий народ який ходить в істинні перед Богом. Ранній і пізній дощ надзвичайно важливий і в житті окремої людини і в житті церкви, адже саме духовний дощ підіймає, пробуджує до життя в гармонії з Богом. Саме помазання Боже дає наповнення Святим Духом, дає сили проходити через випробування залишаючись вірними Христу. Тож нехай наші думки, слова будуть направлені до Господа. Якщо християнин прагне навчитися довіритися Богові, цілковито необхідно навчитися чесно ділитися своїми почуттями та емоціями з Богом. Господь бажає благословити тебе і мене щоб ми мали силу слідувати за Ним. Амінь!

 

Служіння в наших сім’ях – Александр Бубнов проповедь

Тексти Писання:

1.(Псалми 77:1-4)
«1. Послухай, мій люду, науки моєї, нахиліть своє ухо до слів моїх уст, 2. нехай я відкрию уста свої приказкою, нехай стародавні прислів’я я висловлю! 3. Що ми чули й пізнали, і що розповідали батьки наші нам, 4. того не сховаємо від їхніх синів, будемо розповідати про славу Господню аж до покоління останнього, і про силу Його та про чуда Його, які Він учинив!»

2. (Від Луки 9:46-48)
«46. І прийшло їм на думку: хто б найбільший з них був? 47. А Ісус, думку серця їх знавши, узяв дитину, і поставив її біля Себе.48. І промовив до них: Як хто прийме дитину оцю в Ім’я Моє, Мене він приймає, а як хто Мене прийме, приймає Того, Хто послав Мене. Хто бо найменший між вами всіма, той великий!»

Презентація теми:
Служіння в наших домах є важливою складовою християнського життя. «3. Що ми чули й пізнали, і що розповідали батьки наші нам, 4. того не сховаємо від їхніх синів, будемо розповідати про славу Господню аж до покоління останнього, і про силу Його та про чуда Його, які Він учинив!» (Псалми 77:1-4). Це є важливим питанням, адже це питання майбутнього. Християнська віра батьків повинна втілюватися в серця дітей тому що християнська сім’я створена для Божої слави і шанування Бога. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *