18 листопада 2018 рік, служіння в неділю

Труднощі на шляху – Йосип Бейня проповідь

Презентація теми:

«І прибув Їтро, тесть Мойсеїв, і сини його та жінка його до Мойсея в пустиню, де він отаборився там біля Божої гори. І сказав він до Мойсея: Я, тесть твій Їтро, приходжу до тебе, і жінка твоя, і обидва сини її з нею. І вийшов Мойсей навпроти свого тестя, та й уклонився до землі, і поцілував його. І питали вони один одного про мир, і ввійшли до намету. І оповів Мойсей своєму тестеві про все, що зробив був Господь фараонові та Єгиптові через Ізраїля, про всі ті труднощі, які він спіткав був по дорозі, та Господь визволив їх.» (Вих. 18:5-8)

Не потрібно багато мудрості, розуму адже кожен розуміє, що означають труднощі. Труднощі можуть позначати конкретні перешкоди при виконанні чогось, які потребують немалих зусиль, напруги. Вони бувають найрізноманітніші, але їх необхідно проходити.

Види труднощів на шляху: 

1. Труднощі, які потребують обов’язкового вирішення:

  • Нестаток грошей;
  • Непослух дітей;
  • батьківська мудрість у вихованні;
  • особисті та питання сімейного характеру;

2. Труднощі, які будуть до переходу у вічність:

  • Бог сильний вирішити будь-яку проблему, Він дарує сили, але іноді від дійств самої людини залежить багато чого. Таємні, приховані гріхи, немочі приносять багато проблем в життя. Іноді, ми не усвідомлюємо що гріхом є те, що взагалі не вважаємо. Хто є господарем вашого серця? Священне Писання говорить: «…Не будеш варити ягняти в молоці його матері.» (Вих. 23:19) Бог сильний, для Нього немає нічого неможливого!

3. Жнива за неправильні вчинки.

  • Цар Давид втратив 4 сини за вбивство Урії. Через неправильні вчинки батьків часом страждають діти. «Як дороги людини Господь уподобає, то й її ворогів Він замирює з нею.» (Прип. 16:7) Якщо дороги людини негідні перед Богом? Виникають проблеми у відносинах в Церкві, на роботі, в сім’ї. «Слухайтесь ваших наставників та коріться їм, вони бо пильнують душ ваших, як ті, хто має здати справу. Нехай вони роблять це з радістю, а не зідхаючи, бо це для вас не корисне.» (Євр. 13:17), – закликає Слово Господнє.

4. Труднощі, через які Бог закликає до певних дійств. 

5. Труднощі бувають: внутрішні (переживання, сумніви, невір’я, образи, байдужість), зовнішні.

Яка наша відповідна реакція на труднощі? 

  • Найстрашніше, це погодитись з думками, які приходять від диявола. Без труднощів, людина не зможе правильно реагувати на обставини. Переможне життя в Ісусі Христі можливе при наявності складностей різноманітного характеру.

Що говорить Священне Писання?

  • «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію. І ви кликатимете до Мене, і підете, і будете молитися Мені, а Я буду прислуховуватися до вас. І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем. І Я дамся вам знайти Себе, говорить Господь…» (Єрем. 29:11-14)
  • «не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю.» (Іс. 41:10)

Чи готовий ти очікувати допомоги від Бога?

Не унывай на жизненном пути.
Владей собою, владей собою.
Вперед смелей, уверенней иди.
Господь с тобою, Господь с тобою.

Когда печаль приходит – не робей.
Господь все знает, Господь все знает.
К Нему в Молитве поспеши скорей.
Он утешает, Он утешает.

Он на Себя возьмет твою беду.
Тревоги сердца, тревоги сердца.
Свои ладони протяни к Нему.
Ему доверься, Ему доверься.

И жизнь твоя спокойно потечет.
Уйдут печали, уйдут печали.
Тебя по жизни ВЕРА поведет
В Святые дали, в Святые дали.

Амінь!

 

Не лишай Бога – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

Є люди, які певний час мають успіх в очах інших, але проходить час і бачимо результат, який бажав би бути кращим. Інша категорія – малопомітні люди. У людських очах можливо вони і не мають видимого успіху, але в духовному світі ситуація протилежна. Бог дивиться на людину не так, як бачить інші! Як жити так, щоб по-справжньому догодити Богові?

  • «І ось з нами на чолі Бог, і священики Його, і голосні сурми, щоб сурмити на вас. Ізраїлеві сини, не воюйте з Господом, Богом вашим, бо вам не поведеться! А Єровоам вирядив засідку, щоб пішла позад них, і були вони перед Юдою, а засідка позад них. І обернулися юдеї, аж ось у них бій спереду та ззаду! І кликали вони до Господа, а священики сурмили в сурми… І закричали юдеї. І сталося, як юдеї закричали, то Бог ударив Єровоама та всього Ізраїля перед Авійєю та перед Юдою. І повтікали ізраїльтяни перед Юдою, і Бог дав їх в їхню руку. І вдарили в них Авійя та народ його великою поразою, і попадали трупи з Ізраїля, п’ять сотень тисяч вибраних мужів!» (2Хро. 13:12-17) Господь дарував перемогу, бо Юда не полишив Бога,як зробили це ізраїльтяни.
  • «Того часу не було царя в Ізраїлі, кожен робив, що правдиве було в його очах. І був юнак із Віфлеєму Юдиного, з Юдиного роду, а він Левит, і він був там приходько. І пішов той чоловік з того міста, із Віфлеєму Юдиного, щоб часово пожити, де знайде. І прийшов він до Єфремових гір до дому Михи, щоб далі йти своєю дорогою. І сказав йому Миха: Звідкіля ти приходиш? А той йому відказав: Я Левит із Віфлеєму Юдейського, а я йду, щоб часово пожити, де знайду. І сказав йому Миха: Зоставайся ж зо мною, і будь мені за отця та за священика, а я дам тобі десять шеклів срібла на рік і потрібну одежу та поживу твою. І пішов той Левит до нього, і погодився Левит сидіти з тим чоловіком. І був той юнак йому, як один із синів його. І Миха висвятив того Левита, і був йому той юнак за священика, і був у Михиному домі. І сказав Миха: Тепер я знаю, що Господь зробить добро мені, бо цей Левит став мені за священика.» (Суд. 17:6-13) «Того часу не було царя в Ізраїлі, і того часу Данове плем’я шукало собі наділу на оселю, бо до того дня не випало йому жеребка на наділ серед Ізраїлевих племен. І Данові сини послали зо свого роду п’ятеро люда з загалу людей військових, щоб вони вивідали Край та дослідили його. І сказали до них: Ідіть, дослідіть цей Край. І вони зійшли на Єфремові гори аж до Михиного дому, і переночували там. Коли вони були біля Михиного дому, то вони пізнали голос того юнака Левита, та й знайшли туди й сказали йому: Хто тебе привів сюди, і що ти тут робиш? І що ти тут маєш? І сказав він до них: Так і так зробив мені Миха, і він найняв мене, і я став йому за священика… І рушили звідти з Данового роду з Цор’и та з Ештаолу шістсот чоловіка, оперезаних зброєю… І перейшли вони звідти на Єфремові гори, і прийшли аж до Михиного дому. І відповіли п’ятеро тих мужів, що ходили вивідати той Край до Лаїшу, і сказали своїм браттям: Чи ви знаєте, що в цих домах є ефод та терафи, і бовван різьблений та бовван литий? А тепер знайте, що зробите. І вони зайшли туди до дому того юнака Левита, до Михиного дому, і запитали його про мир. А шість сотень мужа, що з Данових синів, оперезаних своєю зброєю, стояли при вході до брами. І пішли п’ятеро тих мужів, що ходили вивідати той Край, увійшли туди, узяли різьбленого боввана, і ефода та терафи, і боввана литого. А при вході до брами стояв священик та шістсот мужа, оперезаних зброєю. І ті ввійшли до Михиного дому, і взяли різьбленого боввана, ефода й терафи та боввана литого. І сказав до них той священик: Що ви робите? А вони відказали йому: Мовчи! Поклади свою руку на уста свої та й іди з нами, і стань нам за отця та за священика. Чи тобі ліпше бути священиком дому одного чоловіка, чи бути тобі священиком для племени та для роду Ізраїлевого? І стало добре на серці того священика, і він узяв ефода та терафи й різьбленого боввана, і ввійшов поміж народ. І повернулися вони та й пішли, а дітей, і худобу, і тягар пустили перед себе. Коли вони віддалилися від Михиного дому, то люди, що в домах, які разом із домом Михиним, були скликані, та й догнали Данових синів. І кричали вони до Данових синів, а ті обернули обличчя свої та й сказали до Михи: Що тобі, що ти кричиш? І він сказав: Ви забрали бога мого, що я зробив, та священика, та й пішли. І що мені ще? І що то ви говорите мені: що тобі? І сказали до нього Данові сини: Мовчи, щоб не чути нам твого голосу, а то наші люди із злости нападуть на вас, і ти долучиш душу свою до своєї рідні. І Данові сини пішли на свою дорогу. І побачив Миха, що вони сильніші від нього, і обернувся, та й пішов до свого дому.» (Суд. 18:1-4, 11, 13-26)

Незалежно від обставин, не лишай Бога, бо прийде час Бог тобі ніхто не допоможе, бо ти не зним! Не йди шляхом Михи! «Бо нічого не можемо ми проти правди, а за правду.» (2Кор. 13:8) Ми сильні тоді, коли будуємо на основі Священного Писання. Бог не лишає Своїх вибраних!  «Але Господь став при мені та й мене підкріпив, щоб проповідь виконалась через мене, та щоб усі погани почули її. І я визволився з пащі лев’ячої…» (2Тим. 4:17), – свідчить ап. Павло. Божа дорога не зрозуміла, але благословенна! Давид мав велику кількість складних моментів в житті, але свою надію він покладав на Бога. «І прийшов цар Давид до Бахуріму, аж ось виходить ізвідти чоловік з роду Саулового дому, а ім’я йому Шім’ї, син Ґерин. Він ішов і все проклинав. І він кидав камінням на Давида та на всіх рабів царя Давида, хоч увесь народ та всі лицарі були на правиці його та на лівиці його. І отак говорив Шім’ї в прокльоні своїм: Іди, іди геть, кривавий переступнику та чоловіче негідний! І сказав до царя Авішай, син Церуї: Нащо проклинає цей мертвий пес мого пана царя? Піду я, і зітну йому голову! А цар відказав: Що обходить це мене та вас, сини Церуїні? Що він проклинає, то це Господь йому сказав: Прокляни Давида! А хто скаже: Нащо ти так зробив? …Дайте йому спокій, і нехай проклинає, бо так наказав йому зробити Господь!» (2Сам. 16:5-7, 9-11) У очах Шім’ї Давид був негідним, але не у Божих. «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Гал. 6:7) Прийшов час і Шім’ї був покараний, бо робив злочин. «Оце ти робив, Я ж мовчав, і ти думав, що Я такий самий, як ти. Тому буду картати тебе, і виложу все перед очі твої!» (Пс. 49:21)

Нехай ситуації життя не стануть перешкодою у спілкуванні з Богом. Аналізуй свій життєвий шлях! Йди за Ісусом Христом, твоє життя буде сповнено благословень! Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *