18 серпня 2019 рік, служіння в неділю

Влада над думками, перемога над тілом – Микола Савчук проповідь

Презентація теми:

Ми живемо у непростий час, всі сили темряви направлені проти істинних християн аби збити з правильної дороги. Якщо відсутня влада над думками, перемога над тілом не можлива. “І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла, бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете. Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом… А ті, що Христові Ісусові, розп’яли вони тіло з пожадливостями та з похотями. Коли духом живемо, то й духом ходімо! Не будьмо чванливі, не дражнімо один одного, не завидуймо один одному!” (Гал. 5:16-18, 24-26)

Діла плоті

  • “Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, завидки, п’янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!” (Гал. 5:19-21)

Плоди духа:

  • “А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!” (Гал. 5:22,23)

Наразі ж проаналізуймо, яку сторону підтримуємо ми. Чи гідно це перед очима Всевишнього? Біблійний приклад: Самсон, Саул, Соломон. Допоможи Господь змагатися добрим змагом, зберегти віру до останнього подиху життя. 

Влада над думками. Біблія говорить, що “Рада в серці людини глибока вода, і розумна людина її повичерпує.” (Прип. 20:5) І сьогодні постає питання: як нам навчитися вичерпувати ГРІХОВНІ ДУМКИ? Біблійний приклад: цар Давид. Маючи велику кількість проблем, переживань, Давид залишився вірним Своєму Богові. У своїй молитві до Всевишнього він благає “Випробуй, Боже, мене, і пізнай моє серце, досліди Ти мене, і пізнай мої задуми, і побач, чи не йду я дорогою злою, і на вічну дорогу мене попровадь!” (Пс. 138:23,24) 

Біблійні істини:

  • Стережися, щоб у серці твоїм не зродилася зла думка, щоб ти не сказав: Наблизився сьомий рік, рік відпущення, і буде зле твоє око на вбогого брата твого, і не даси ти йому, то він буде кликати на тебе до Господа, і буде на тобі гріх.” (Зак. 15:9)
  • Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіж, неправдиві засвідчення, богозневаги. Оце те, що людину опоганює…” (Мт. 15:19,20)
  • Отже, біймося, коли зостається обітниця входу до Його відпочинку, щоб не виявилось, що хтось із вас опізнивсяБо Євангелія була звіщена нам, як і тим. Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів.” (Євр. 4:1,2)
  • “Крім того, поглянь, що знайшов я: що праведною вчинив Бог людину, та вигадок усяких шукають вони!…”
    (Еккл. 7:29)
  • “А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його…” (Ів. 1:12)

Давайте задамо особисто собі запитання, а чи маю я владу над своїми думками? “І бачив Господь, що велике розбещення людини на землі, і ввесь нахил думки серця її тільки зло повсякденно.” (Бут. 6:5); “…бо нахил людського серця лихий від віку його молодого…” (Бут. 8:21) Кожен, хто вірує в Ісуса Христа як Особистого Спасителя, повинен проходити через процес переродження. Якщо успішно проходимо цей процес, Дух Святий має свободу в наших серцях.  “…хто ж панує над собою самим, ліпший від завойовника міста.” (Прип. 16:32) 

Біблійні поради щодо отримання влади (контролю) над своїми думками:

“А помилки хто зрозуміє? Від таємних очисть Ти мене, і від свавільців Свого раба заховай, нехай не панують вони надо мною, тоді непорочним я буду, і від провини великої буду очищений.” (Пс. 18:13,14)

  • Порада № 1: “Тільки будь дуже сильний та відважний, щоб додержувати чинити за всім тим Законом, що наказав був тобі Мойсей, Мій раб, не відхилишся від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб щастило тобі в усьому, де ти будеш ходити. Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі. Чи ж не наказав Я тобі: будь сильний та відважний? Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити.” (Нав. 1:7-9)
  • Порада № 2: зброя бо нашого воювання не тілесна, але міцна Богом на зруйнування твердинь, ми руйнуємо задуми, і всяке винесення, що підіймається проти пізнання Бога, і полонимо всяке знання на послух Христові…” (2Кор. 10:4,5)
  • Порада № 3: “Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі. Наостанку, браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це! Чого ви від мене й навчилися, і прийняли, і чули та бачили, робіть те! І Бог миру буде з вами!” (Фил. 4:6-9)

Біблія говорить: бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.” (Гал. 5:17); “і місця дияволові не давайте!” (Еф. 4:27); “Я знаю діла твої, що маєш ім’я, ніби живий, а ти мертвий.” (Одкр. 3:1). Нехай допоможе Господь мати живе спілкування з Ним, щоб жити переможним життям. Нехай ВСЯ слава належить Богу, амінь! 

 

Найголовніше – відносини без фальшу! – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

  • “І сталось, коли вони йшли, Він прийшов до одного села. Одна ж жінка, Марта їй на ім’я, прийняла Його в дім свій. Була ж в неї сестра, що звалась Марія; вона сіла в ногах у Ісуса, та й слухала слова Його. А Марта великою послугою клопоталась, а спинившись, сказала: Господи, чи байдуже Тобі, що на мене саму полишила служити сестра моя? Скажи ж їй, щоб мені помогла. Господь же промовив у відповідь їй: Марто, Марто, турбуєшся й журишся ти про багато чого, а потрібне одне. Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї…” (Лк. 10:38-42)
  • “Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м’яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати.” (Мт. 23:23)

В житті є найважливіші речі, але, на жаль, часом ми не звертаємо на них належної уваги, через що й маємо проблеми. Християнину необхідно правильно розставляти пріоритети у справах, дотримуючись заповідей Всевишнього. Апостол Павло пише: “Бо ми чуємо, що дехто між вами живуть по-ледачому, нічого не роблять, а тільки вдають, ніби роблять.” (2Сол. 3:11) 

“….якщо Я вам батько, де пошана Моя?” (Мал. 1:6) – говорить Господь Саваот. Чи вважаєте ви, що будування відносин з Небесним Отцем є найголовнішим завданням кожного християнина? Чи можемо разом з Давидом сказати: “Я радів, як казали мені: Ходімо до дому Господнього!” (Пс. 121:1)?! Не будьмо подібними до фарисеїв, які своїм лицемірством, жорстокосердістю відкинули найголовніше. Наш Бог багатий! Якщо ви маєте проблему, Бог в силі допомогти навіть з тієї сторони, з якої не очікуєте. Бог в силі змінювати ВСЕ. Слава Богу! “Яка ж користь людині, що здобуде ввесь світ, але душу свою занапастить?” (Мк. 8:36) Після поклоніння Богові найголовнішою метою нашого життя є любов до брата, сестри. Без святості неможливо жити праведним, богобійним життям згідно Слова, бо Бог святий і вимагає святості від Своїх дітей. Біблійний приклад: Мойсей, брати Йосипа. Про Христа євангеліст Іван пише, що “Сам Ісус їм не звірявся, бо Сам знав усіх…” (Ів. 2:24)

Бог слідкує за нашим життям навіть тоді, коли приходять скрутні обставини. Вірність Богу формується з рішення жити за Божими принципами. Пам’ятаймо, за усіма обставинами стоїть Сам Бог, тож ходімо лише перед Ним, а не перед кимось іншим. Життя може швидко промайнути, але найголовніше – навчитись дбати про відносини з Богом, чистоту життя. Біблійний приклад: вдова та її дві лепти. (Лк. 21:1-4)

“Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби…” (Еккл. 9:10) Не дивімось на справи ближнього адже ми не знаємо всієї “картини” як насправді. Будьмо носіями світла, тепла, любові… “Ліпший черствий кусок зо спокоєм, ніж дім, повний учти м’ясної зо сваркою.” (Прип. 17:1). “Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили ви один одного!” (Гал. 5:15) Аналізуймо своє життя, приймаймо вчасно рішення, щоб не мати сумних наслідків. “Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість, без якої ніхто не побачить Господа.” (Євр. 12:14). “Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми!” (Рим. 12:18) Амінь!

 

Даю вам життя – Олександр Захаров проповідь

Презентація теми:

“Пильнуй за ногою своєю, як до Божого дому йдеш, бо прийти, щоб послухати, це краще за жертву безглуздих…” (Еккл. 4:17) Людина, яка не формально служить, щиро очікує зустрічі з Богом у Його домі. Там, де Господь, там життя! “Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя.” (1Ів. 5:12) Людина має духовну сферу буття (невидима складова, вічна), а також матеріальну (видима, тимчасова). Духовне життя  це життя віруючої людини з Ісусом Христом у Святім Дусі, коли дух, душа (розум, воля, почуття) знаходяться під Його керівництвом. Саме Бог через Духа Святого дає сили долати усілякі труднощі життя.

“А гелленам і чужоземцям, розумним і немудрим я боржник. Отже, щодо мене, я готовий і вам, хто знаходиться в Римі, звіщати Євангелію. Бо я не соромлюсь Євангелії, бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові. Правда бо Божа з’являється в ній з віри в віру, як написано: А праведний житиме вірою.” (Рим. 1:14-17) Слово Господнє, Біблія, яку християни проповідують з вірою, має величезну силу, воно здатне впливати на людські серця, змінювати долі людей, націй. “Він послав Своє слово та їх уздоровив, і їх урятував з їхньої хвороби!” (Пс. 106:20). “О глибино багатства, і премудрости, і знання Божого! …” (Рим. 11:33) Куди нахиляється сьогодні наше серце? Тримаймось Божих Заповідей, Господь не залишить нас. Нехай Його ім’я буде прославлене, амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *