17 вересня 2017 рік служіння в неділю

Прояв Божої сили – Олександр Руденко проповідь

Тексти Писання:

  1. (Псалми 97:1-9)

«1. Співайте для Господа пісню нову, бо Він чуда вчинив! Йому помогла правиця Його та святе рамено Його. 2. Спасіння Своє Господь виявив, перед очима народів відкрив Свою правду. 3. Пам’ятає Він Якову милість Свою, й Свою вірність для дому Ізраїля. Бачать всі кінці землі те спасіння, що чинить наш Бог. 4. Уся земле, викликуйте Господу, покликуйте радісно, і співайте та грайте! 5. Грайте Господеві на гуслах, на гуслах і піснопінням, 6. на сурмах і голосом рогу викликуйте перед обличчям Царя Цього й Господа! 7. Нехай шумить море й усе, що у ньому, вселенна й мешканці її, 8. ріки хай плещуть в долоні, разом радіють хай гори 9. перед обличчям Господнім, бо Він землю судити гряде: Він за справедливістю буде судити вселенну, і народи по правді!»

  1. (2 Царів 5:1-27)

«13. І підійшли його раби, і говорили до нього, і сказали: Батьку мій, коли б велику річ говорив тобі той пророк, чи ж ти не зробив би? А що ж, коли він сказав тобі тільки: Умийся і будеш чистий!»

Презентація теми:

У 97 псалмі Господь пророчо сповіщає народу, що прийде час і виконається написане. «…бо Він чуда вчинив! Йому помогла правиця Його та святе рамено Його.» (Пс. 97:1) Правиця – це права рука, а рамено – сила. Коли мова йде про правицю і явлену силу, значить Господь робить щось особливе. Коли люди чують про Божу силу, часом вони малюють у своєму розумі картини з великим проявом сили. Чи може сила Господня бути явною не викликаючи зовнішніх проявів? Священне Писання говорить: «Так!» «Хто нашій спасенній тій звістці повірив, і над ким відкривалось рамено Господнє? Бо Він виріс перед Ним, мов галузка, і мов корінь з сухої землі, не мав Він принади й не мав пишноти; і ми Його бачили, та краси не було, щоб Його пожадати!» (Іс. 53:1,2) Господь дуже часто звершував і звершує великі справи незрозумілим для людей чином. «…дивлячися, не бачать, і слухаючи, не чують, і не розуміють.» (Мт. 13:13) Люди дивляться на велике і не бачать ні величі, ні сили, навіть не розуміють, що саме в цьому Бог являє Свою силу. «О, коли б небеса Ти роздер і зійшов, перед обличчям Твоїм розтопилися б гори…» (Іс. 64:1), – молився пророк. Господь вирішив зробити по-іншому, Він явив Свою велич і силу, але люди не впізнали Його. «…не мав Він принади й не мав пишноти… Він погорджений був, Його люди покинули…» (Іс 53: 2,3) У 53 розділі книги Ісая мова йде про жертву Ісуса Христа на Голгофі. «..за провини Мого народу на смерть Його дано…» (Іс. 53:8) Найбільша проблема людства – гріх, але Господь Своєю жертвою на хресті переміг і спас людство від наслідків гріха. (Рим. 6:23)

      «Спасіння Своє Господь виявив, перед очима народів відкрив Свою правду.» (Пс. 97:2) Термін «правда» означає справедливість, праведність. Господь явив праведність Свою, перед очами народів явив спасіння Своє. Звернемо увагу на термін «спасіння». Звертаючись до оригіналу Біблії, виявляється, що не тільки в цьому, але і в багатьох інших місцях Господь сповіщав про Своє спасіння. Термін «спасіння» на стародавньому івриті буквально звучить як Ієшуа або Ісус. Явив Господь Ісуса Свого, перед очима народів відкрив праведність Свою. «Господь обнажив на очах усіх народів святеє рамено Своє, і спасіння від нашого Бога побачать всі кінці землі!» (Іс. 52:10) Люди, які бачили Його смерть не усвідомлювали, що це проявлення Божої сили. Навіть і сьогодні не всі, дивлячись на хрест, бачать у Ньому спасіння. Сила Божа життєдайна у дорогоцінній Крові Христа! Кров Христа дарує свободу від усякого беззаконня. «А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного.» (1Ів. 2:1) «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити…» (1Ів. 1:9) «І вони його перемогли кров’ю Агнця та словом свого засвідчення, і не полюбили життя свого навіть до смерти!» (Одкр. 12:11) Якщо гріхи твої прощенні, то прийде час, Господь відновить тебе і можливо, вже не в земному, а в небесному тілі.

     «ріки хай плещуть в долоні, разом радіють хай гори перед обличчям Господнім, бо Він землю судити гряде» (Пс. 97: 8,9) «Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.» (Рим. 10:13) Для того щоб мати спасіння необхідно правдиве покаяння. Плід покаяння – виправлення, зміна життя. Часто Господь доручає зробити незначну роботу щоб людина не прославляла себе. (2Цар. 5:13)  «…Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать.» (Як. 4:6) Те, що виглядає незначним в очах людей, є цінним для Бога. «…Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе…» (Мт. 25:21) Наш послух Слову є цінний в очах Господа. У Ісусі Христі має силу віра, що чинна любов’ю. (Гал. 5:6)

     «Тому, коли принесеш ти до жертівника свого дара, та тут ізгадаєш, що брат твій щось має на тебе, залиши отут дара свого перед жертівником, і піди, примирись перше з братом своїм, і тоді повертайся, і принось свого дара.» (Мт. 5:23,24) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *