17 квітня 2019 рік, служіння в середу

Христос – Світло для світу – Олександр Руденко проповідь

Презентація теми:

Докладаючи зусилля жити по Слову Божому у різноманітних обставинах, ми здобуваємо життєвий досвід. Ап. Павло говорить: “…хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість…” (Рим. 5:3) Секрет перемоги християнина полягає в тому, що у випробуваннях він міцно тримається Господа! Лише Господь джерело істинного спокою, сили, радості. Тому незважаючи на обставини міцно тримаймося Його, Він не залишить! “Уставай, світися, Єрусалиме, бо прийшло твоє світло, а слава Господня над тобою засяла!
Бо темрява землю вкриває, а морок народи, та сяє Господь над тобою, і слава Його над тобою з’являється! І підуть народи за світлом твоїм, а царі за ясністю сяйва твого.” (Іс. 60:1-3) Можна сказати, що це відбудеться в майбутньому в житті 
народу Ізраїля, коли вони щирим серцем навернуться до Ісуса Христа. Але можна сказати, що воно вже збулось і збувається. “…Перша пора злегковажила була край Завулонів та край Нефталимів, а остання прославить дорогу приморську, другий бік Йордану, округу поганів.” (Іс. 8:23) “Народ, який в темряві ходить, Світло велике побачить, і над тими, хто сидить у краю тіні смерти, Світло засяє над ними!… Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім’я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Без кінця буде множитися панування та мир на троні Давида й у царстві його, щоб поставити міцно його й щоб підперти його правосуддям та правдою відтепер й аж навіки, ревність Господа Саваота це зробить!” (Іс. 9:1,5-6) Світлом є Ісус Христос, темрява – заблудження. “Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово…Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ. Воно в світі було, і світ через Нього повстав, але світ не пізнав Його.” (Ів. 1:1,9-10) Лише Христос просвічує темряву гріха. 
Щоб бути носіями Божого світла, треба мати особисті взаємовідносини з Господом. Його Слово просвічує не лише зовнішнє, але й внутрішнє життя людини. “Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі.” (Мт. 5:16) Це означає робити по правді, не підтримуючи розмови, які негідні Богу навіть тоді, коли не вигідно. “А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!” (Гал. 5:22,23) Для того, щоб плід духа зростав, необхідно харчуватися від джерела благодаті. “Я правдива Виноградина, а Отець Мій Виноградар… Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете.” (Ів. 15:1,4) Тож перебуваймо в Бозі, щоб Христос відображався в нашому житті! Амінь!

 

Будь вірним – Руслан Прохор проповідь

Презентація теми:

“І розповіли йому, кажучи: Ще Йосип живий, і що він панує над усім єгипетським краєм. І зомліло серце його, бо він не повірив був їм… І переказували йому всі слова Йосипові, що говорив він до них. І як побачив він вози, що послав Йосип, щоб везти його, то ожив дух Якова, їхнього батька.” (Бут. 45:26,27)Задовга надія недуга для серця…” (Прип. 13:12) Дуже тяжко втрачати, втрачати рідних, близьких людей. Бог контролює кожну ситуація, яка приходить в життя! Він залишається вірним Своєму Слову, яке містить велику низку обітниць, благословень. “І всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли, бо Бог передбачив щось краще про нас, щоб вони не без нас досконалість одержали.” (Євр. 11:39,40) В житті є багато питань, на які немає відповіді. Залишається лише питання, чому?! Чому дух Якова ожив тільки через багато років після отримання злої звістки про смерть улюбленого сина. (Бут. 45:26) Чому душа Ісуса Христа була огорнута смертельним сумом? (Мт. 26:38) Чому ап. Павло зазнавав багато утисків ззовні? (2Кор. 11:24-27) Бог виконує роботу в людських серцях для Своєї Слави. Це відбувалося у всі часи і, теперішній час не виключення. Господь шукає вірних, які зможуть виконувати Його волю в силі благодаті. Зі свого боку ми повинні регулярно аналізувати свої серця для того, щоб зайвому не було місця, тоді за більшості обставин ми будемо реагувати і поводити себе гідно християн. Будь вірним незважаючи на обставини. Амінь!

 

Як побачити Бога у випробуваннях? – Олександр Заікін проповідь

Презентація теми:

Бог проводить через певні обставини життя, щоб виховувати в нас Свій характер. “щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з’явленні Ісуса Христа.” (1Петр. 1:7) Віра не приходить сама по собі, вона приходить через досвід випробувань. Можна самостійно виробити впевненість до людей, обставин, але не до Всемогутнього Бога. Лише по Його великій милості і любові можна приходити перед престол благодаті для отримання допомоги. 

Цінність випробувань для християнина:

  • освячується внутрішність “І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене.” (2Кор. 12:9)
  • загартовується віра Біблійний приклад: Йов. Не варто робити завчасні висновки по відношенню інших у складні обставини життя, як ми бачимо на прикладі історії Йова. Завдання кожного, хто зустрічає на земному шляху злі часи, не згрішити своїми вустами.  Благословіння полягає не в тому що ми отримуємо, а як реагуємо (приклад: діти, гроші). Іноді, земні речі стають перешкодою дії Божественної благодаті в серці. Не повинно так бути! Бог очікує змін в серці людини.
  • приходить усвідомлення своєї нікчемності перед Всемогутністю Бога “А Йов відповів Господеві й сказав: Я знаю, що можеш Ти все, і не спиняється задум у Тебе! Хто ж то такий, що ховає пораду немудру? Тому я говорив, але не розумів… Це чудніше від мене, й не знаю його: Слухай же ти, а Я буду казати, запитаю тебе, ти ж Мені поясни… Тільки послухом уха я чув був про Тебе, а тепер моє око ось бачить Тебе… Тому я зрікаюсь говореного, і каюсь у поросі й попелі!…” (Йов. 42:1-6) Побудовані людські плани перед очима Бога сміття. “Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? Дякую Богові через Ісуса Христа, Господа нашого. Тому то я сам служу розумом Законові Божому, але тілом закону гріховному…” (Рим. 7:24,25)

Бог бажає виховувати Своїх дітей досконалими! Якщо не проходити випробування, які посилає Господь, неможливо змінитись.  Тож нехай зміцнить вас Господь Своєю силою і благодаттю. Амінь!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *