16 жовтня 2019 рік, служіння в середу

В вере ли вы? – Артем Ковпак проповідь

Презентація теми:

“Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має? Чи може спасти його віра? Коли ж брат чи сестра будуть нагі, і позбавлені денного покорму, а хтонебудь із вас до них скаже: Ідіть з миром, грійтесь та їжте, та не дасть їм потрібного тілу, що ж то поможе? Так само й віра, коли діл не має, мертва в собі! Але скаже хтонебудь: Маєш ти віру, а я маю діла; покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх. Чи віруєш ти, що Бог один? Добре робиш! Та й демони вірують, і тремтять. Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва? Авраам, отець наш, чи він не з діл виправданий був, як поклав був на жертівника свого сина Ісака? Чи ти бачиш, що віра помогла його ділам, і вдосконалилась віра із діл? І здійснилося Писання, що каже: Авраам же ввірував Богові, і це йому зараховане в праведність, і був названий він другом Божим. Отож, чи ви бачите, що людина виправдується від діл, а не тільки від віри?” (Як. 2:14-24) Не по особистим заслугам, але по великій милості Бога через жертву Ісуса Христа, людина отримала дар спасіння. Віра не може існувати сама по собі, вона повинна виражатись в добрих справах згідно Біблії. “Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.” (Мт. 7:21) Зміцнюючись в благодаті і силі Слова, відкриваються нові можливості, зростає віра… Біблійні приклади: Неєман, пророк Йона, Езекія. 

  • “Хто заповіді Мої має та їх зберігає, той любить Мене. А хто любить Мене, то полюбить його Мій Отець, і Я полюблю Його, і об’явлюсь йому Сам. Запитує Юда, не Іскаріотський, Його: Що то, Господи, що Ти нам об’явитися маєш, а не світові? Ісус відповів і до нього сказав: Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього.” (Ів. 14:21-23);
  • “Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.” (1Ів. 1:9);

Віра – наріжний камінь християнства. Без добрих діл й довіри Богові ми не маємо місця поруч із Богом. Давайте проаналізуємо, чи в вірі ми? Чи покладаємо свою надію на Нього? Допоможи Господь бути гідними послідовниками Євангельського вчення. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *